Samsung I9000 Galaxy S

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš

V tem videu pa se res lepo vidi, kolko je galaxy boljši že samo v multitouchu.Ko sem ga sprobal nisem mogo verjet, ker kaj takega še , razen na iphonu, nisem videl, da bi delalo tekoče brez zatikanja in seveda hitro. Bravo Samsung.
cheer.gif

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.183
495
83
Imam samsung galaxy s, kupljen pri mobitelu, a uporabljam simobilovo sim kartico. Sedaj pa bi si rad nastavil mmse in internet. Sicer sem vpsial nastavitve, ki jih je nekdo že prej v tej temi objavil, a meni ne delujejo. Sicer je v zgornji vrstici znak E, a vseeno povezava ne deluje. No imam še eno težavo. Ko pritisnem aplikacije in levo tipko na ohišju, mi je šlo najprej v meni za nastavitv, sedaj pa mi pokaže možnost uredi in pogled seznama.
Ker imam samo 100mb podatkov, me zanima, kako naj izklopim, da bi se mi telefon samodejno povezoval na internet (po tem, ko bom internet usposobil), a bo do vseeno delovali mms-ji in internet, ko ga bom js zagnal.

HVala za pomoč.

LP

I

Izbrisan uporabnik 474

Pri nastavitvah za internet spusti Proxy in Port. Tudi jaz sem imel to težavo in sicer mi nikakor ni hotelo na internet in posodabljat vremena, medtem ko pa je market in celo SpeedTest (ki je v okolici Maribora dosegel neverjetnih 4mbps in to ne ob polnem signalu) deloval normalno. Ko sem izbrisal Proxy in Port, ni bilo več nobenih problemov.

Za prenos podatkov obstaja malo morje aplikacij - widgetov, ki ti na desktop napopa gumbek, s katerim preprosto izklopiš prenos podatkov (recimo APNdroid, APN switch itd...).

Torej če pritisneš applications --> leva tipka s sprednje strani, ti ponudi List in Edit? To je normalno... Tudi meni to naredi in ne spomnim se, da bi bilo kdaj drugače..

LP
Gargy

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
41
Sej Desire nima pravega multitoucha, so tudi v tudi v specsih to zvito skrili: "Touch-sensitive screen with pinch-to-zoom capability"
grin1.gif

007razor

Zelenc'
26. jul 2010
3
0
1
Nastavitve SiMobil
Ime: Si.mobil
APN:internet.simobil.si
Proxy:80.95.224.46
Vrata:9201
uporabiško ime:simobil
geslo:internet
strežnik: ninastavljeno
mmsc:ni nastavljeno
posredniški strežnik:ni nastavljeno
vrata MMS: ni nastavljeno
MCC:293
MNC:40
Vrata potrjevanja: ni nastavljeno
Vrsta apn:internet

Nastavitve za MMS-narediš novi APN
Ime:MMS
APN:mms.simobil.si
Vrata:9201
uporabiško ime:simobil
geslo:internet
strežnik: ninastavljeno
MMSC:http./mmc
Vrata:920
MCC:293
MNC:40
Vrata potrjevanja: ni nastavljeno
Vrsta apn:mms

Meni dela s temi nastavitvami in net in MMS

Nazadnje urejeno:

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.183
495
83
Hvala za informacije, sedaj dejansko dela s starimi nastavitvami, vendar rabi nekaj časa. No sem sedaj spet probal, ker sem imel prej vklopljen apndroid zaporo, pa je sedaj spet E gori,nato se pokaže še G a na internet se pa ne poveže.
evo sedaj pa spet dela, po kakih 20 minutah. pa sej to ne morš verjeti.

Še nekaj me zanima, kako zrihtati tipke.si na tem samsungu.
Sem že zrital.

Nazadnje urejeno:

007razor

Zelenc'
26. jul 2010
3
0
1
Citat:
Uporabnik amacar pravi:
Hvala za informacije, sedaj dejansko dela s starimi nastavitvami, vendar rabi nekaj časa. No sem sedaj spet probal, ker sem imel prej vklopljen apndroid zaporo, pa je sedaj spet E gori,nato se pokaže še G a na internet se pa ne poveže.
evo sedaj pa spet dela, po kakih 20 minutah. pa sej to ne morš verjeti.

Še nekaj me zanima, kako zrihtati tipke.si na tem samsungu.
Sem že zrital.
pa lepo bi bilo da podeliš skrivnost zrihtanih tipk tudi z nami
bonk.gif

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Jooo, tudi sam sem imel iste težave, kupil sem aparat na mobitelu in imam simobil kartico, rabil sem dva dni da sem prave nastavitve vnesel pa sem jih probal malo morje, če še nisi zadevo porihtal povej ti jih prepišem iz mojega telefona.

Tipke.si pa zrihtaj takole: v home menu desna spodnja tipka-nastavitve-območne nastavitve...-tipkesi obkljukaš-potrdiš-vse skupaj zapreš-greš v sporočila- odpreš tipkovnico-držiš par sekund tam kjer pišeš besedilo-odpre se ti način vnosa-izbereš tipkesi in to je to;)

Nazadnje urejeno:

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.183
495
83
ČE sem zrihtal 100% ne vem, ker mms-ji delajo, internet, se pa nekam dolgo povezuje, tako da mi je čudno. SEm pa vnesel tiste nastavitve od zgoraj, le pri internet proxyji sem dal zadnje 2 številki 17. (lahko pa točno prepišeš svoje podatke, če ti dela brez problema, pa bom videl, kako je pri meni.)
Za tipke.si pa me je že Likalnik prehitel.

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Za GPRS:

Si.mobil GPRS
internet.simobil.si
ni nastavljeno
ni nastavljeno
simobil
internet
ni nastavljeno
ni nastavljeno
ni nastavljeno
ni nastavljeno
293
40
PAP
internet

Za MMS:

simobil mms
mms.simobil.si
ni nastavljeno
ni nastavljeno
simobil
internet
ni nastavljeno
http://mmc
080.095.224.046
9201
293
40
PAP
mms

Evo po teh nastavitvah men dela vse tako kot mora, so me pa druge nastavitve prav tako kot tebe dobesedno j...... Napisal sem jih po vrstnem redu za vsako vrstico posebej.

I

Izbrisan uporabnik 474

Samsung dela s polno paro. Danes izšel drugi FroYo FW z oznako JP3. Popravljena stabilnost napram JP2, optimizacija hitrosti - predvsem je bolj "public release" gleda JP2.

LP
Gargy

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.641
215
63
Kranj
Pa sej ne moreš verjeti Samsung BOLJE skrbi kot poonegavljen HTC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!??????

I

Izbrisan uporabnik 474

Izgleda da je Samsung resno vzel svoje Android področje. V zadnjih dveh dneh so prišli trije FW (JP1, JP2 in JP3), vendar so to vsi unofficial. Za zdaj za Galaxy-ja obstaja le en, uraden FW, to je JF6.

Mislim, da bodo naslednej dni novi FW kar deževali, saj se bliža uradni FroYo in do takrat bo potrebno ščistiti vse bug-e, ki jih pa seveda najdemo trial userji.

LP
Gargy

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.183
495
83
Telefon imam en dan in sem naložil par aplikacij (asphalt, shazam, all in 1 calculator, barcode, netcounter, apndroid,mvideoplayer in astro) in se telefon opazno počasneje obnaša (galerijo odpira 10 sekund), imel sem gori tudi task managerja, ki pa sem ga sedaj izbrisal. Tudi v predvajalniku glasbe prihaja do štekanja kinetic scrollinga. Tega od takšnega telefona nisem pričakoval. Kaj priporočate v tem primeru?

Likalnik, če vpišem tvoje nastavitve, pa mi sploh ne poveže na internet, tudi mms-jev mi ne pošlje.

Group_Therapy

Dvojček št. 2
18. jul 2007
7.339
1
38
Nalozi nazaj task manager pa zapiraj aplikacije, ki tecejo v ozadju in tako sprosti pomnilnik.

Eno mogoce bv vprasanje: a ko vneses nastavitve za apn jih shranis s save?

I

Izbrisan uporabnik 474

Hm, zasledil sem, da bi naj Shazam krepko upočasnil delovanje Galaxy-ja. Sam ga sicer nimam, vendar se splača poizkusit. Drugače pa nimam težav z večimi aplikacija, tudi v multitaskingu ne, je pa res, da si naložim vedno zadnji FW in da nisem na tekočem z packarijo od M@ (JG1, če se ne motim)...

LP
Gargy

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.183
495
83
Likalnik se opravičujem, po restartu telefona, deluje tako internet in mms-ji. (sedaj brezproblema, in se ne povezuje več 20 minut na internet)- hvala (aja, ja seveda sem dal shrani nastavitve)

Glede taskmanagaerja, sem pa imel advanced task managaerja, in nisem imel več kaj za zaprti, razen net counterja.
Sedaj po restartu zadeva spet šiba, samo za kako dolgo pa bomo videli. (mogoče je res shazm kriv, a zaenkrat ga še bom pustil).
Sedaj pa počasi navigacijo nalagat. (sam ko je tolko tega, ne vem, kaj bi dal gor, meni se gre samo, da je slovenija čimboljše pokrita, ter bivša juga. (no pa sosednje države :), mi je pa vseeno za vmesnik, saj sem do sedaj imel garmin xt)
Imate še za priporočit kakšno igro (predvsem z multitouchem ali pa z dobro grafiko)

Evo kinetic scrolling, še vedno občasno šteka, če ga poženem v mojem seznamu predvajanja (če imam izbrane pa vse skladbe pa je ok)

Nazadnje urejeno:

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Izgleda da je Samsung resno vzel svoje Android področje. V zadnjih dveh dneh so prišli trije FW (JP1, JP2 in JP3), vendar so to vsi unofficial. Za zdaj za Galaxy-ja obstaja le en, uraden FW, to je JF6.

Mislim, da bodo naslednej dni novi FW kar deževali, saj se bliža uradni FroYo in do takrat bo potrebno ščistiti vse bug-e, ki jih pa seveda najdemo trial userji.

LP
Gargy

Ja res zalostno, kak je HTC tukaj lesen. Vemo pa vsi , da je za to kriv samo Sense.