Samsung Galaxy S3 se ne polni

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Evo da povem kako se je zadeva pri meni razpletla. Opis napake in slike telefona sem poslal na več support strani od samsunga, Avstrija, Nemčija, Anglija in Slovenija. Od vseh sem prejel odgovor da je razpoka nastala zaradi moje napake in ne ker bi bilo z materialom na telefonu kaj narobe. To seveda ni res, zato sem šel dalje. Ponovno sem poslal mail na Samsung Avstrija, ki je nadrejeni servisu RAM 2 in še enkrat opisal zadevo, odgovora sploh nisem dobil. Potem sem se odločil, da pošljem malo "trši" mail vodji Samsung Mobile za Evropo. Naslednji dan prejmem klic iu Avstrije da bodo primer še enkrat odprli in slike, ki sem jih poslal še enkrat preučili in da mi končno odločite sporočijo v roku nekaj dni. Med tem ko sem čakal na njihov odgovor sem v Angliji dobil 2 servisa, ki sta mi bila pripravljena telefon popraviti pod garancijo, samo stroške pošiljanja bi moral kriti sam, kar nanese nekje 20€ v obe smeri. Potem pa isti dan popoldne prejmem še klic iz Avstrije, da so se odločili, da bodo naredili izjemo in da mi bojo telefon popravili, ker sem zvest uporabnik Samsung izdelkov. Seveda sem jim povedal da ne rabijo delati izjem, ker imam v Angliji 2 servisa, ki čakata na moj aparat in sta ga pripravljena popraviti, brez da rabita narediti kakšno izjemo!

No danes je bil moj telefon popravljen, zaslon je zamenjan in je na poti nazaj k meni. Zgodba se je končala dobro, le vztrajati je potrebno, saj Avstrijci malo preveč komplicirajo in nočejo potem našemu serviserju plačati za zamenjane dele, zato potem RAM 2 ne želi menjati zaslonov, če je na ohišju razpoka ampak vse poslikajo in pošljejo v Avstrijo na presojo in jih popolnoma razumem!

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Dej ti posreduj naslove emailov, ker me zanima moj SGS2, ki ga moram čim prej poslati na servis, ker ne polni več preko usbja in je rootan, čeprav to ne bi smelo imeti nobene veze.

Nazadnje urejeno:

igors24

Pripravnik
5. maj 2010
505
0
16
No za moj SHV-E201S je pravkar izšla posodobitev firmwareja. Nadgradil na novega in brezžično in žično polnjenje spet deluje brez težav. Toliko o nebulozah servisa, da FW nima nič s polnjenjem baterije ...

Flash

Pripravnik
5. dec 2009
575
2
18
Se pravi, pri nas se lahko na trepalnice postavis, pa tega ne "popravijo" pod garancijo...
Hvala za objavo razpleta
wink-1.gif

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Dej ti posreduj naslove emailov, ker me zanima moj SGS2, ki ga moram čim prej poslati na servis, ker ne polni več preko usbja in je rootan, čeprav to ne bi smelo imeti nobene veze.

Če je rootan pozabi na garancijsko popravilo. Root bodo našli in prekinili garancijo. To so naredili meni, ko sem imel na s3 fleke na zaslonu, pa je bil csc namesto SIM nekaj drugega in so izničili garancijo.

Mail pa, greš na avstrijsko support stran, daš kontakt preko maila.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Citat:
Uporabnik Flash pravi:
Se pravi, pri nas se lahko na trepalnice postavis, pa tega ne "popravijo" pod garancijo...
Hvala za objavo razpleta
wink-1.gif

Ja, ker jim Avstrijci ne odobrijo popravila. Če je telefon res brez pikice bi po moje šlo čez, pri meni so se pa zgovarjali na odstopanje kroma na drugem koncu telefona, da je kao poškodba, ki je povzročila razpoko a na telefonu nobene udrtine, samo pač tistih par mikronov barve se je odluščilo.

Flash

Pripravnik
5. dec 2009
575
2
18
Aha. Ne, pri meni nic ne odstopa in razen teh "razpok" na vogalih in razpoke na strani, katera se zelo dobro vidi in cuti, ni niti pikice na telefonu.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Tisto na vogalnih so spoji, tisto je ok. Kar se pa razpoke tiče jim pa telefon nesi na servis če si kje iz lj, če ne pa poslikaj in pošlji slike na mail da vidiš kaj bodo povedali.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Da ne odpiram nove teme bom vprašal kar tukaj.

Kolegu so na S3 izginili stiki ( na google nima backupa ) po večurnem brskanju po netu sem opazil, da je to znana napaka na tej napravi. Naložen ima JB 4.1.2.
Sprobal vse možne variante a stiki ne pridejo nazaj.
Ima kdo kako idejo kako jih dobiti nazaj oziroma, če se je to že komu zgodilo kako je odpravil ta problem?

p.s.
Ponovno zagnal napravo najmanj 30x pa brez efekta, Go sms nima in prav tako ne call bloker.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Jeba..... Sam osebno nisem mel tega problema , ne na 4.1. in ne na zadnjem leakanem 4.2.2. Kontakte mam tudi na samsung računu in jih je vedno lepo obnovilo, ko sem jih rabil. Zaj je kar je, tu nič nebo mogo. V prihodnje pa obvezno online backup, pa po možnosti še na disku.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Samsung računa sploh nima aktiviranega, sinhronizacijov stikov s google pa je imal izklopljeno.
Je pa rekel, da je hodil na mobitel po novo sim kartico, ker mu iz S2 ni pasala v S3 in da so mu tam stike prenesli na telefon.
Po nekaj dneh uporabe pa je ugotovil, da so mu naenkrat zmanjkali.

Čudi me samo to, da ko shranim recimo 5 stikov na sam telefon in ko hočem naredit sinhronizacijo z google računom, mi napiše, da ni stikov za sinhronizirat.

Pobrisal vse stike, nastavil sinhronizacijo na ročno, vnesel na novo stike in tokrat 2 več kot prej in dal sinhroniziraj in zopet ista napaka, " ni stikov za sinhronizirat "

Očitno je nekje nekaj zaštekalo samo nimam več idej kaj in kje, pod aplikacijami ustavil programe katere mi je pustilo, počistil podatke pa isti šmorn, stikov nikjer pri sinhronizaciji pa zopet ista napaka.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Android pa stiki je vse skupaj kr nekaj..... Opcij, kam shranjevat stike je veliko.Sem mel vedno označeno, da mi prikazuje samo stike s samsung računa.Pa je včasih kazalo dvojne od gmaila recimo poleg...Pa pri shranjevanju dajal avtomatsko na gmail račun
bonk.gif
Ni dovolj pameten, da ve katero storitev uporabljam za stike?!?! Eh....

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Naj da simko v kak stari telefon.Če je ležišče za sim pri miru, se da kontakte micro sim lepo nastavit na navadno sim in dela ok.Pa naj preveri, če so res kaki kontakti na sami simki, pa jih naj prenese na androida.Prej pa androida pobrisat, obnovit, uredit po potrebi in nekam uploadat.Recimo na nov samsung račun.Meni je bil kul, ker je sranil tusi sms/mms. Je pa backup+android katastrofa....

raketa

Pripravnik
25. sep 2007
223
6
18
Gorenjska
www.lomm.si
Pozdravljeni, ko sem bil na morju, se nekega dne telefon na lepem odloči da se ne bo polnil. Uporabljal sem ga samo za budilko in sem ga imel ves čas v prikoli (dopust pa to). V ponedeljek ga oddnesem na ram, danes dobim opis napake: " STIK S TEKOČINO VEZJA APARATA, STROŠEK ZAMENJAVE BI BIL 240€" Je pa aparat v garanciji saj je komaj star eno leto... Torej bom mogel plačati ker so oni nekako pogruntali da je bil v vodi ali kako?

LP

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Sranje.Sigurno ga nisi mel kje na vlagi? Ste meli kaki dežni naliv? Da so si kar tak malo zmisli to?? Težko verjamem, je pa možno.

Mene je enkrat dobil naliv.Po slabe pol ure sem bil celi moker, telefon (iphone 4) pa sem mogo dat v gate, da ga ni zmočlo... Vlage je blo pune res noro veliko, se pa na indikatorjih ni očitno nič poznalo, ker sem ga kasneje zamenjal na servisu za novega, ker je home gumbek štrajkal. Tak da po tem izkušnji dvomim, da so indikatorji občutljivi na take pogoje, se pa jasno obarvajo, če se zmočijo.

Javi kako in kaj dalje, da vidimo, če so res nateguni na uradnih servisi al kaj se to dogaja...Pred leti teleray z nokijami sral glede indikatorjev, zdaj se to dogaja na samsungih, ki jih je verjetno največ, kot včasih nokij!??!

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik raketa pravi:
Za vlago pa ne rečem, to je pa možno da je bil kdaj, samo ne na dopustu... Zgleda pol da je na dopostu oksidacija naredila svoje in je to to...

LP

Ne vem, pa sumljivo se mi zdi, da bi vlaga lahko tako štalo naredla.Pozanimaj se malo pri servisu ali dveh, če je to sploh možno, da so ti indikatorji tak hudo občutljivi.Še vedno pa lahko pošlješ telefon v avstrijo/nemčijo na oceno in pregled.
17758-icon_confused.gif

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
Če se zanašajo na te indikatorje ,bi ti moral telefon odpret pred nosom ne pa ,da ti nekaj flanca in govori o indikatorju(lahko niti ne s tvojega telefona,ali pa kaže neke slike indikatorja )

raketa

Pripravnik
25. sep 2007
223
6
18
Gorenjska
www.lomm.si
V tem je fora, lahko bi pred mano razdrl telefon pa bi se takoj vedelo a je idikator obarvan ali ne. Verjetno bom ostal jaz na slabšem ker je ali ni je 50-50 sam jst sem vseeno brez telefona...

lp