Samsung Galaxy S II

Sba

Pripravnik
18. avg 2007
225
1
16
LJ
Ima kdo 4.1.2 Nordic countries?

Zanima me glede porabe baterije. Avtonomija se mi je ob isti uporabi skoraj prepolovila. Včeraj je bil sicer še en update, ampak poraba baterija ostaja enaka. Z vklopljenim Wi-Fi + podatki mi ne zdrži več niti 24 ur, prej brez problema 36 ur.

Trenutno je na bateriji 13 ur in ima še 36 % baterije. Zadnjič sem za hec izklopil Wi-Fi, podatke in sinhronizacijo. Rezultat tega je bil, da je bilo po 24ih urah še 80 % baterije. Razumljivo, da sem ga potem tudi manj vlačil po rokah, ampak je razlika še vedno ogromna.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
jst imam španca. ko sem v službi imam izklopljen wifi, dobim pa kr nekaj sms-ov
doma pa skos laufa wifi, sync je vklopljen, uporabljam ga pa tut kr dost, pa komot čez dan pridem.
sem pa res en kup stvari od programov, samsungovih, ki jih ne uporabljam kr disejblal, samsung push al neki tazga baje full požre.

MaTejHo

Pripravnik
4. jul 2009
340
0
16
Na rusu.

Meni na Jb zdrži malenkost več kot na ICS, trenutno je 1d 7 ur baterija na 13%, tam nekje do 1d 15 ur gre max(pač odvisno od uporabe), od tega je čez noč 7 ur v airplane mode, drugače pa čez dan vklopljen večino časa wlan, podatkovna, kar nekaj klicev, sinhronizacija, malo brskanja, reader, smsi, screen na auto (kljub temu do 40 % porabe).
Ko pa je še kakšen gps ali bluetooth pa se ustrezno skarjša.

Poglej v settings/batery vidiš po procentih kaj ti koliko porabi in če tapneš gor še dobiš več podatkov, mogoče je kakšna aplikacija.

Sba

Pripravnik
18. avg 2007
225
1
16
LJ
Ravno zato sprašujem, ker nobena aplikacija ne izstopa. Največ je požrl zaslon 30% za 30 min aktivnosti. Sledijo naprava v mirovanju 16%, Celica v pripravljenosti 14%, Android OS, 12%, Govorni klic 12%.

Ga bom magar resetiral pa potem poročam.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.097
454
83
45
dolenska
KSZ

Kaj ti maložijo na servisu, če dam drug teden popravt telefon, ker na brskalnikih, katerkoli me kmalu, zelo hitro vse zmrzne in napiše da se je tiokovnica samsung ustavila. Pomaga izklop ali pa pucanje rama. Je skoraj ne mogoce kaj napisat recimo tle na alterju ali fb...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
če preko odina naložiš iz sammobile mobitelov ali simobilov rom, baje ostane garancija in se števec ne spremeni.

nadebudnez

Pripravnik
4. okt 2010
243
0
16
SGS2 sem kupil na Simobilu, sedaj pa ga uporabljam preko Mobitel omrežja.

1. Katerega operatrja čakam, da mi bo pushnil posodobitev na Jeally bean ?
2. A se ve, kdaj se bo to zgodilo?

MaTejHo

Pripravnik
4. jul 2009
340
0
16
Ne vem zakaj bi čakal, so: nordijski, ruski, nemški rom ki razen kake aplikacije, ki jo lahko odstraniš nimajo bloatwara in delujejo brez težav. Z Odinom imaš 15 min dela.

nadebudnez

Pripravnik
4. okt 2010
243
0
16
Citat:
Uporabnik MaTejHo pravi:
Ne vem zakaj bi čakal, so: nordijski, ruski, nemški rom ki razen kake aplikacije, ki jo lahko odstraniš nimajo bloatwara in delujejo brez težav. Z Odinom imaš 15 min dela.

Nisem še tega delal oz. študiral.
Baje obstaja link s podrobnimi slovenskimi navodili, kako se tega lotit.

A lahko kdo objavi ta link prosim?

MaTejHo

Pripravnik
4. jul 2009
340
0
16
http://slo-android.si/forum/viewtopic.php?f=88&t=5627

* Potrebujete :
ODIN ( razpakirajte )
GONILNIKE
JB 4.1.2 ROM : XWLSD ( razpakirajte )
Download

* Izključite telefon
* Pritisnite POWER + VOLUME UP + HOME, tako pridete v RECOVERY.
* Izberite wipe data/factory reset ter potrdite.
* Izbrišite KIES z računalnika
* Naložite Gonilnike
* Zaženite ODIN
* Ugasnite telefon
* Pri ugasnjenem telefonu pridržite tipke : POWER + VOLUME DOWN + HOME
* Ko pridete v DOWNLOAD MODE, pritisnite VOLUME UP
* Priklopite telefon in v odinu se bo okvirček obarval modro ( če je tako ste pripravljeni za flešanje )
* V PDA vstavite JB rom
* Ostane vam samo še gumb START
* Ko se telefon nadgrajuje se ga ne dotikajte/odklapljajte, to lahko storite šele ko izpiše PASS !

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
izgubiš vse nastavitve itd? mene je strah, ker mi sedaj na 4.04 dela vse OK.

nadebudnez

Pripravnik
4. okt 2010
243
0
16
Ravno to sem še hotel vprašati.
Če posodobiš operacijski sistem preko operaterja ti vsi nameščeni programi in nastavitve ostanejo.
A je enako, če to narediš sam, preko Odina?

Če ni tako, kako je najbolje postopati, da je najmanj dela in sitnosti?

Hvala v naprej

Sba

Pripravnik
18. avg 2007
225
1
16
LJ
Meni ob posodobitvi ni nič izbrisalo. Ostale so vse nastavitve, imenik, kakor tudi SMSi. Baje obstajajo wipe in non-wipe romi, žal pa ne znam povedati kater je kater.

Sam sem nadgrajeval iz Mobitelovega ICS na Nordic countries JB.

Je pa vsekakor manj dela, če posodobiš preko OTA, ampak se pri nas načakaš.

MaTejHo

Pripravnik
4. jul 2009
340
0
16
Koliko sem prebiral na forumih in je tudi v navodilih se opravi * Izberite wipe data/factory reset ter potrdite.

Jaz tudi naredim izbris mass sotrage tako da štartam kot z novo napravo, kartico na kateri imam slike in glasbo pa pustim pri miru.
Tako, da z odinom se na ta način stvari izgubijo, naredim pa pred flashanjem backup z kies in potem restoram po flashanju.
Dnevnik klicev, smse, notes. Za posamezne aplikacije pa naredim prav tako export/backup, velika večina jih podpira to funkcionalnost.
Imenik, nastavitve brskalnika pa se sihnhronizira z googla.
apn pa vpišem

To še je manjko zaenkrat pri androidu da ni neke opcije ki bi backupirala po izbir v oblak, apple ima nekak to boljše urejeno...

Ko pa se posodablja preko kies oz ota pa se ne izbriše nič-
Mogoče drži tudi to kar pravi sba.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik MaTejHo pravi:
To še je manjko zaenkrat pri androidu da ni neke opcije ki bi backupirala po izbir v oblak, apple ima nekak to boljše urejeno...

je pa ni res:)
android te pri prvem zagonu vpraša, če želiš da se telefon backupira/restora nekam na google oblak.
če imaš samsunga, potem tudi ta še enkrat vpraša.
Res pa je, da ne vem kaj točno ta backup zajema.

zato pa obstaja rešitev:
gobackup pro (plačljiva verzija) in povzava z dropboxom.
Sliši se fajn backup v oblak, samo ponavadi wifi ne dela s hitrostjo optike, tko da si par gigabajtov uploada niti ne upam predstavljat.
Jst si ga nardim na kartico, pol pa prosto po prešernu kam shranim backup.

MaTejHo

Pripravnik
4. jul 2009
340
0
16
Ja saj to je je res kaj praviš ampak tako kot ti tudi jaz ne vem kaj točno zajema.
Mislim, da so to nastavitve omrežij, priljubljene v privzetem brskalniku....
Karkoli preveč slabo/polovičarsko je izpeljano.
Si predstavljam da bi bile možnosti lahko podobno kot je bilo v nastavitvah za sinhronizacijo.
Se pravi aplikacija/service, ki ga odkljukaš ali se backupira/restora in interval.

nadebudnez

Pripravnik
4. okt 2010
243
0
16
Danes se mi je na SGS2 (kupljen na Simobilu) pojavilo sporočilo, da je možna posodobitev.
Ker nisem trenutno v dosegu WIFI sem jo preložil na popoldan.

Je kdo probal?
Se ponuja jelly bean ?