Samsung Galaxy S II

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.097
454
83
45
dolenska
Nisem šel brat nazaj.
Problem je gps, ker išče signal, mah, zeloooo dolgo. Ni to problem sedaj po posodobitvi, je bil že prej, sam trenutno ga nucam in me jezi. Kaj in kako to poštimam?

22. jul 2007
13.556
1.743
113
124
naloži gpsfix
wink-1.gif

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Imam problem.. Izpraznila se mi je baterija. Ko sem telefon priklopil na polnilec in ga prižgal se ne zažene več. Pokaže se samsung logo za nekaj sekund, potem pa črn ekran in zadeva se ponavlja. Poleg tega pa postane telefon konkretno vroč.
Kaj naredit? Obstaja kakšna enostavna rešitev?

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Ima kdo kakšen nasvet? Najbolj pomembno mi je da dobim dol podatke. Potem lahko flasham z odinom pa zrihtam.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48

Mogoče je šla baterija,(ali si jo napolnil do konca,si vzel baterijo ven noter?)če imaš možnost dobit kje od koga baterijo da preveriš če je težava v bateriji.Drugače pa preko odina flashaj čez taisti rom ali nekaj čim bolj podobnega,brez factory reseta bi morali ostati gor vsi podatki.Backupa trenutno ne moreš naredit če se ti ne prižge.Drugič je to treba naprej mislit in delat redne backupe,ostale stvari(slike...) pa treba shranjevat na spominsko kartico ali na dropbox....

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Citat:
Uporabnik Oktopusy pravi:

Mogoče je šla baterija,(ali si jo napolnil do konca,si vzel baterijo ven noter?)če imaš možnost dobit kje od koga baterijo da preveriš če je težava v bateriji.Drugače pa preko odina flashaj čez taisti rom ali nekaj čim bolj podobnega,brez factory reseta bi morali ostati gor vsi podatki.Backupa trenutno ne moreš naredit če se ti ne prižge.Drugič je to treba naprej mislit in delat redne backupe,ostale stvari(slike...) pa treba shranjevat na spominsko kartico ali na dropbox....

Hvala ti za odgovor. Telefon sem napolnil do konca. Baterijo sem tudi probal zamenjat in ni razlike. Katera je zadnja verzija, ki jo ima Mobitelov S2? Telefon je namreč od punce in ne vem točno kaj je bilo gor. Drugače pa lahko probam z odinom flashat, če ni druge možnosti? Kaj vse pri tem izgubim? Slike ostanejo, stiki verjetno ne?

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.968
3.620
113
Slike ostanejo, podatki po mapah ponavadi tudi, imenik pa le, če je na Googlu ali na SIM kartici.

Če ga resetiraš v recovery meniju se tudi ne zažene? Volume UP + Menu + Power

Torus

Fizikalc
17. mar 2008
584
42
28
Slike ostanejo, če ne pobrišeš userdata particije. Stiki se ponavadi sync-ajo na gmail (preveri na gmail-u). Izgubiš tudi podatke iz aplikacij, tako bo mora punca še enkrat Angry birds od začetka špilat :D

Ker pa očitno prideš v Odin Menu, bi ti priporočal, da vržeš gor samo kak CWM oz. kak un-official krnel z CWM-jem in root-om. Potem pa od tam postopaš do podatkov. Za kateri CWM oz. krnel pa moraš malo XDA prebrat.

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Citat:
Uporabnik Daniel pravi:
Slike ostanejo, podatki po mapah ponavadi tudi, imenik pa le, če je na Googlu ali na SIM kartici.

Če ga resetiraš v recovery meniju se tudi ne zažene? Volume UP + Menu + Power

Factory reseta nisem naredil, ker hočem obdržati podatke..

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.719
113
V recovery meniju, se mi zdi da ga lahko mountaš kot usb ključ in potem rešuješ slike dol.

brabos1

Zelenc'
1. apr 2009
28
0
1
Sicer ne vem če ti bo kej pomagalo.
Sam sem imel isti problem....iskal razne rešitve...na koncu pa vzel baterijo ven in ga pusti cca 4-5 ur brez nato pa vklopil in normalno dela že celo leto

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Evo sem mel baterijo zunaj cez noc ampak ne pomaga... Bom kar flashal cez en official rom. Upam da cimvec podatkov ostane..

Mr_NO

Majstr
18. avg 2007
1.389
251
83
Nekaj čudnega se je zgodilo danes z mojim S2. Po kosilu ga vzamem, da pokličem frenda in opazim, da je ugasnjen. S power ga nisem mogel zbuditi, le napis..... je svetil. Zatem pa mi napiše, da se je zgodila kritična napaka. Back up roma nimam le podatkov in app.
Kaj sedaj naj flešam preko odina stock rom? Na sammy firmware sem dll zadnji stock rom. Je potrebno preko recoverya tudi google apps dodat ali le mobitelov rom?
Se mi splača dat kak custom rom? Če ja kateri? Pogoji slo jezik in možnost zagona app s kartice.

thx