Samsung Galaxy S II

Hopeless

Zelenc'
10. feb 2013
28
0
1
Maribor
Citat:
Uporabnik nadebudnez pravi:
na katero verzijo ti je posodobilo Android?
Posodobi na 4.1.2 Jelly Bean
cool-1.gif

nadebudnez

Pripravnik
4. okt 2010
243
0
16
1. Sem posodobil danes na 4.1.2 Jelly Bean
Sem upal, da mi bo sedaj ponovno začela delat aplikacija Delo, ki mi že pol leta ne deluje.

Pa ne deluje, kljub novi namestitvi OS in aplikacije.
Punci na Samsung galaxy S 1 pa normalno dela, pa na tablici Samsung galaxy Note 10.1 tudi dela

Ima kdo idejo, zakaj Delo ne bi delal oz. kako ga usposobit?

Ko ga prižgem po nekaj sekundah javi "Delo se je ustavil" in 2 gumba "Poročilo" ter "V redu".

Glede na to, da sem nadgradil OS in ponovno namestil Delo, razmišljam, da je možno:
- da ja kaj hardverskega crknilo (malo verjetno),
- da ga moti neki drugi program na telefonu (kako ugotoviti, kateri)

2. Ko sem GSM kupil, je bil gori Gingerbread, aplikacija Delo je delala,
kasneje enkrat sem nadgradil na ICS, Delo je še kar delal.

Nekaj mesecev kasneje se je Delo pokvarilo.

Zanima me, če dam Factory data reset, kaj vse zbriše in kateri OS bom imel gori?

Nazadnje urejeno:

Hopeless

Zelenc'
10. feb 2013
28
0
1
Maribor
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
ksz...
za mobitelov Samsung SII že obstaja posodobitev? Kaj pa so ključne novosti?

tnx

Ne, za siMobilov. Mobitelovci še bomo mogli tedn ali dva počakat po neuradnih informacijah...enako je blo pri ICSu če se spomnimo nazaj
smile-1.gif

Hopeless

Zelenc'
10. feb 2013
28
0
1
Maribor
Citat:
1. Sem posodobil danes na 4.1.2 Jelly Bean
Sem upal, da mi bo sedaj ponovno začela delat aplikacija Delo, ki mi že pol leta ne deluje.

Pa ne deluje, kljub novi namestitvi OS in aplikacije.
Punci na Samsung galaxy S 1 pa normalno dela, pa na tablici Samsung galaxy Note 10.1 tudi dela

Ima kdo idejo, zakaj Delo ne bi delal oz. kako ga usposobit?

Ko ga prižgem po nekaj sekundah javi "Delo se je ustavil" in 2 gumba "Poročilo" ter "V redu".

Glede na to, da sem nadgradil OS in ponovno namestil Delo, razmišljam, da je možno:
- da ja kaj hardverskega crknilo (malo verjetno),
- da ga moti neki drugi program na telefonu (kako ugotoviti, kateri)

2. Ko sem GSM kupil, je bil gori Gingerbread, aplikacija Delo je delala,
kasneje enkrat sem nadgradil na ICS, Delo je še kar delal.

Nekaj mesecev kasneje se je Delo pokvarilo.

Zanima me, če dam Factory data reset, kaj vse zbriše in kateri OS bom imel gori?

Najprej odgovorim na drugo vprašanje...če narediš factory reset se ti enostavno vse zbriše(se pravi vse app ki si jih naložo prek google play-a, dnevniki klicev, sms sporočila in vse nastavitve telefona). OSTANE SAMO OPERACIJSKI SISTEM v stanju, kakršnem si kupil telefon
smile-1.gif

Glede app Delo... jaz sem jo stestiral danes na S2 in mi je delovala povsem normalno. Preveri da jo imaš res posodobljeno na najnovejšo različico (copy paste iz google store "Sreda, 3 april 2013" ).

Upam da sem malo pojasno, če pa ne pa kr vprašaj tukaj ali pa Klikni tukaj do SloAndroid forumov .

Nazadnje urejeno:

nadebudnez

Pripravnik
4. okt 2010
243
0
16
@hopeless

1. Se pravi factory reset mi da nazaj Gingerbread ?

2. Kaj točno meniš z "Preveri da jo imaš res posodobljeno na najnovejšo različico (copy paste iz google store "Sreda, 3 april 2013" "

Jaz grem na Play in Delo na novo namestim, kot vsako drugo aplikacijo. Nazadnje sem Delo namestil včeraj, na novi Jelly Bean.
Ali moram biti na kaj posebej pozoren?

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Citat:
@hopeless

1. Se pravi factory reset mi da nazaj Gingerbread ?

2. Kaj točno meniš z "Preveri da jo imaš res posodobljeno na najnovejšo različico (copy paste iz google store "Sreda, 3 april 2013" "

Jaz grem na Play in Delo na novo namestim, kot vsako drugo aplikacijo. Nazadnje sem Delo namestil včeraj, na novi Jelly Bean.
Ali moram biti na kaj posebej pozoren?

pod prvo vprašanje ti bom odgovoril ker se je prejšnji malo zmotil..

če daš factory reset se ti samo zbrišejo vsa tvoja nastavitve in kar si mel gor...nikoli pa se ne zbriše operacijski sistem ostane isti ki si ga nazadnje naložil to pomeni da ostane 4.1.2...

Hopeless

Zelenc'
10. feb 2013
28
0
1
Maribor
Saj sem pa napisal:"OSTANE TI SAMO OPERACIJSKI SISTEM"...
smile-1.gif

Zaj nasvet je vedno ko posodobiš operacijski sistem (predvidevam da si si imel prej 4.0.3 ICS in posodobil na 4.1.2 Jelly Bean) je PRIPOROČLJIVO narediti factory reset. Pomeni da ti ostane samo najnovejši OS 4.1.2 kot je pojasnil Deky_.

Ko sem pa napisal "Sreda, 3 april 2013" sem imel v mislih kdaj je bila aplikacija delo nazadnje posodobljena na google play marketu.

MaTejHo

Pripravnik
4. jul 2009
340
0
16
Sporen je drugi del tvoje izjave, "v stanju, kakršnem si kupil telefon " in namiguje da bo šel nazaj na gingerbread - glede na to da smo jih kupili z GB.

Drugče pa vse točno.

nadebudnez

Pripravnik
4. okt 2010
243
0
16
če bi 100% vedel, da bi mi potem Delo delal, bi naredil ta Factory reset....

S katerim programom pa si lahko pred f. reset shranim kake zadeve (smsi, klici, nastavitve....) ?

Programe vem, da bom izgubil, vendar jih bom potem dobil na hitro ob prvi prijavi iz oblaka

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Če google zazna isti telefon, potem po resetu če označiš, restore & backup dobiš aplikacije nazaj. Ampak ker je verzija druga to ni čisto nujno, lahko da boš moral na Merket in tam pod Moji programi poklikat vse zadevšne, a dobiš nazaj. Tja namreč gre vsaka aplikacija, ki jo kdaj inštaliraš na katerokoli napravo.

Za shranit SMSe pa jaz uporablam SMS Backup+, vendar gre tle pri veliki količini za dolgotrajno zadevo. SMSi se backupirajo avtomatsko v obliki mailov na gmail račun pod oznako SMS, tudi zgodovina klicev in MMSi, če se tako nastavi. Jaz ko sem nazadnje delal reset telefona je trajalo kar nekaj ur, da sem restoral vseh 6000 SMSov. Ampak je pa zakon aplikacija, vsak SMS, ki ga dobim je direktno tudi v gmailu na varnem.
Pa še če menjam telefon na nekaj kar ni Andrid iamm še vedno SMSe na gmailu;)

nadebudnez

Pripravnik
4. okt 2010
243
0
16
sem izvedel Factory reset, sedaj Delo dela
smile-1.gif

Sedaj zopet vzpostavljam vse potrebno na telefonu (sem backupiral prej z Kies)

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.915
115
63
mb+ -20km
Eno vprašanje
Imam Samsung GT-I9100P, posodobljen preko Mobitela na 4.0.3.
Doma ga imam skozi na WI-FI, dela brez težav, ko pa nimam več dosega WI-FI, pa mi ne dela prenos podatkov, dokler ga ne resetiram.
Podatkovno omrežje je vkjučeno skozi.
V čem bi lahko bil problem?

aver

Pripravnik
9. jun 2008
441
12
18
Galaxy SII se mi je pričel zelo segrevati (nič na novo naloženo). Zanima me kako najlažje izmeriti temperaturo?

Sba

Pripravnik
18. avg 2007
225
1
16
LJ
Pred nekaj časa sem spraševal glede baterije in JB. Z zadnjim updejtom mi končno zdrži več kot en dan, kar je podobno predhodnemu stanju stanju z ICS. Upam, da ni bil le preblisk.

Uporabljam pa Nordic Countries firmware. Verjetno tudi ostali kmalu dobite update, v kolikor ga še niste. Jaz sem od namestitve dobil že dva updejta.