Ti dodatni paket so problem, ker ne moreš zaupati proizvajalcu. Zelo dostikrat lažejo z mAh, oziroma po parih mescih pade tudi za tretjino.
Maš tudi zanesljive proizajalce extended baterij, kot so Mugen recimo.
Jaz sem pa hotel biti bolj ziher in ne imeti preveč debelega, tako da sem kupil kar uradno od Samsunga 2000mAh baterijo(25% več kot navadna), zraven dobiš pa še pokrovček, ki samo za 1mm odebeli telefon, tako da je še vedno tanek.
Za hude čase, ko je treba več baterije pa kupim najcenejšo možno fake baterijo z ebaya, ponavadi jo dobim za 5€ za katerikoli telefon. V primeru SGS 2 sem kupil paket polnilec za baterije + 2 baterije za 10€.
Kljub identični nazivni kapaciteti kot original zdržijo na začetku malo manj, po enem tednu uporabe pa tam pol manj, ampak za skrajno silo, ko mi zmanka baterije je taka cheap dodatna baterije npogrešljiva v denarnici.
Že 5 let redno za vsak mobitel kupim eno dodatno baterijo za v denarnico/torbico. Ta extended je bila pa izjema, ker se mi je zdel da mi bo teh 25% zelo prav prišlo. Une tahude extended od Mugen so pa draga, pa še mobitel je nepraktično debel potem.
Tak da raje tanek mobitel, pa dodatna tanka baterija v denarnici, zmaga.