Samsung Galaxy S II

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
ICS od samsunga za GS2 je že slab mesec zunaj, da ga še mi nimamo je kar lepo kriv mobitel, ki mora v rom naložiti svoje programje.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Pri updejtu preko odin-a se , kolko imam izkušnje, pobriše vse.Pri uradnem updejtu prek kiesa pa bi naj ostalo vse gor.Samo ne me držat za besedo.

Kolega ima nexus s, tut samsung in mu je pri nadgradnji na 4.0.3 vse ostalo gor, pred dnevi pa je posodobil na 4.0.4 in mu je vse pobrisalo?!? Vsekakor priporočam backup, æe ga še nimaš.Je pa čudno, vsekakor... Pri applu imaš vedno opcijo update, kjer vse ostane gor in restore-clean install.Nedvoumno
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
aplikacije in nastavitve gredo v maloro.
slike, muska oz. kar sem imel na notranji sd kartici/spominu pa je ostalo.

Drugač je pa to odvisno od načina updejta. Eni imajo tako, da zip naložiš na telefon in potem vse wipe-aš, uradni preko kiesa zna ponavadi vse ostat nedotaknjeno, preko odina pa kot sem že omenil, programe in nastavitve briše.

@rawr
to je edina stvar, ki jo iPhonu zavidam:)
Drugač je pa po mojem dober telefon vsake tolk čas mal "formatirat" kot računalnik:)

Torus

Fizikalc
17. mar 2008
584
42
28
Ni res!

Jaz sem nadgradil moj(in druge) telefone že več kot 20-krat, pa mi ni niti enkrat pobrisalo bita podatkov. Stvar je v tem, da je potrebno vedeti kaj in z čim nadgrajuješ. Pomemben podatek pri tem je CSC (consumer software customisation). Če nadgrajuješ telefon z drugim CSC-jem kot ga trenutno imaš na telefonu, se bo zgodil wipe. Če je isti CSC vse ostane isto. To je vsa znanost.

Če nadgrajujete po uradni poti, preko Kiesa, do wipe-a nebi smelo priti, ker vedno nadgrajuješ z istim CSC-om. Zato pride tudi do zamika in čakanje na update pri operaterjih.

Slovenski CSC ima kratico XEU. Slednji ima nastavitve SLO operaterjev

Po moje ni potrebno v normalnih okoliščinah telefona nič "formatirat". To je potrebno samo, če izvajaš downgrade ali pa da pride do napake med update-om in se pojavijo t.i. loop-i.

.
LP
Torus

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
thnx za to razlago!

1. Samo v mojem primeru je vrjetno ne mogoče dobit isti CSC, če nadgrajujem z Open Europe verzijo, na telefonu imam pa mobitelovo verzijo?

2. Če prov razumem, ko bo mobitelov ICS zunaj, se bo tudi preko odina dalo nadgradit brez wipanja, ker bo isti CSC, kot je po defaultu že na telefonu?

3. In recimo v primeru, da hočem sedaj namestit en drug XY rom preko odina, potem vzamem CSC od sedanjega roma, ostalo pa od novega in vse ostane ne dotaknjeno?

4. Kaj pa v primeru, ko XY rom zahteva, da posodobiš kar iz zip datoteke s telefona in v navodilih piše, da moreš vse wipat?

Torus

Fizikalc
17. mar 2008
584
42
28
1. Ne vem točno kak CSC ima mobitel. Mogoče je, da je del XEU (XEUxxx - preostale tri številke določajo različico) in v tem primeru nebi smelo priti do wipe-a. Priporočam pa, da si ogledaš XDA Frankenstein Firmwares (poskrolaj dol). Uporabnik stavi v to sekcijo samo uradne in stabilne firmware. Vsi naj bi bili modificirani na non-wipe, ki so v tej sekciji. Mogoče ti bo prvič pobrisalo nastavitve operaterja, a vseeno naredi backup. Slabost tega je, da ti Keis ne bo razpoznal različice in ne boš moral vedno uporabljati Odin. Ali pa naložiti nek čisto uradni ROM.

2. DA. Vendar ne vidim smisla. Ko bo uraden mobitelov firmware zunaj boš lahko update-al preko Kiesa.

3. DA.

4. Se nisem nič ukvarjal z takimi. Tako da tukaj ne morem podati odgovora.

LP
Torus

Torus

Fizikalc
17. mar 2008
584
42
28
...še to....

pred nadgradnjo na ICS vseeno priporočam wipe podatkov. Pri restore-u pa dajte obnovit samo uporabniške podatke (sms-e, imenik,...) in ne sistemskih

Lp
Torus

Jurci

Pripravnik
26. mar 2009
129
2
18
Simobil na FB:
Nadgradnja za Samsung Galaxy S II na ICS (Android 4.0) bo za Si.mobilove uporabnike na voljo z 20.4. Posodobitev programske opreme boste lahko izvedli preko telefona (FOTA) ali preko PC orodja Kies.

srecko76

Pripravnik
27. jun 2011
70
0
6
Meni je ko sem preko odina nadgradil na 4.0.3 iz marketa vse aplikacije,ki so bile pred tem gor avtomatsko dol potegnilo in inštaliralo.

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
[cenzura] men pa mikrofon ful slabo dela...kar naenkrat. VČasih me slišijo, včasih zelo slabo, kakor kdaj. Sem pa na CM9. Očitno bo treba flashat original in poslat na garancijo...

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
651
8
18
50
Kje se nastavi kako se naj telefon poveze z pcjem?Nikakor mi ga ne uspe povezati v pcstudio mode skoz je v mtp

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ko je priklopljen se ti v zgornji vrstici pokaže usb znakec.
to vrstico potegni dol in pritisni na usb znakec. Te potem vpraša kaj želiš?
ena fora je še, da imaš v meniju + nastavitve + možnosti za razvijalce + razhroščveanje usb

kaj pomeni pcstudio in mtp pa nimam pojma.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Ni težave če se speče z ODIN-om Simobilov ICS na Mobitelov SG2? Notri pa je seveda Simobil SIM kartica? LP