Poglej, se bom še enkrat potrudil. samo zate, ker očitno res misliš da gre za nakladanje, pa ne gre, samo ni se mi dalo na široko pisat primerjave, ker je zaključek zelo kratek in jedrnat ...
Imam Galaxy Note 3 cca. pol leta in ker me zanimajo najnovejši gadgeti, sem se kakšno uro igral tudi z Galaxy S5. Povzetek izkušnje je, da bistvenih razlik, razen v velikosti ni, kar je bil tudi zaključek mojega zgornjega posta. Bolj podrobno pa takole:
VELIKOST in ROKOVANJE
Note 3 se težko upravlja z eno roko, imam veliko dlan, pa mi je zgornja četrtina zaslona nedosegljiva. Pri S5 lahko dosežem praktično vse uporabne zadeve. V žep gresta oba, tako v zadnji kot v stranski. Oba v roki dobro ležita, materijali prijetni na otip.
ZASLON:
Za vsa opravila sta super tako Note3 kot S5, samo meni osebno dodatni prostor veliko pomeni. Oba sta 1080p, ampak v neposredni primerjavi je slika na S5 rahlo lepša, ima tudi večjo svetilnost. Že Note3 zaslon je fenomenalen, S5 še malo boljši.
ZVOK:
Ne vem če uporabljata iste zvočnike, ampak zvok na Note3 je opazno boljši. Če primerjam pa npr. z HTC One pa kar opazno slabši na obeh.
HITROST, ODZIVNOST:
S5 ima sicer hitrejši procesor, ampak v praksi se ne pozna niti 1%. Oba delata tekoče kot je le možno.
KAMERA:
Mislim da imata podobno, razlika 3MP, v praksi težko rečem da se pozna, vsaj na hitro nisem opazil, ampak ta nova funkcija na S5 je kar uporabna, mislim da "selective focus". Označiš ali želiš zamegljeno ozadje ali predmet.
BATERIJA:
To iz prakse ne vem za S5, ampak kolikor pišejo ima Note3 boljšo baterijo, zdrži brez problema 24h, S5 včasih ne.
DODATKI:
S5 ima bralnik odtisov in monitor za pulz, ampak osebno se mi zdi da je to bolj za igranje kot za kaj resnega, medtem ko je S-Pen na Note3 zelo kvalitetna in uporabna zadeva, če ga uporabljaš seveda ...
In kar se mene tiče, prehod iz Note3 na S5 defenitivno ni vreden, razen če te moti velikost Nota...