Samsung Galaxy Note III

Tomsonman

Majstr
30. maj 2010
3.744
299
83
Se splača menjat karavana za limozino?
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik 17097

Če nimaš bolj pametnega odgovora vseeno,če si tiho.
Če ne potrebuješ karavana se splača.Tukaj ni vprašanje v zunanjosti in prostornosti,ampak bolj kaj ima pod pokrovom.
Sprašujem predvsem tiste,ki so imeli možnost preizkusit oba.To ni mišljeno 10 minut v trgovini.
Drugi prosim,da se vzdržite neumnih komentarjev.Hvala.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Če ti kaj pomaga - jaz sem po 1 letu uporabe Galaxy S4 šel na Note 3 in priznam, da mi niti malo ni žal, saj kot da bi imel drugi in veliko boljši telefon.

Vse dela veliiiiko hitreje kot na S4...ampak res veliko.

Če primerjaš S4 in S5, hardwersko ni neke velike razlike, tako da bi jaz na tvojem mestu ostal na Note 3.

No, razen če imaš tehtne razloge za menjavo (velikost, nerodnost....).

I

Izbrisan uporabnik 17097

Tudi jaz sem prešel iz S4 na N3.Se strinjam.Dela veliko hitrejše,boljša baterija...V primerjavi z S4 me malo moti kot si rekel velikost,nerodnost.Bojim se kdaj mi bo padel iz rok iz žepa,posebej sedaj ko se bliža poletje ga nimaš kam dat.
Če bi S5 deloval vsaj tako kot N3;hitrost delovanja,baterija,foto...potem bom verjetno kar menjal.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
To ti bo nekdo težko povedal, kako je v praksi, če imaš S5 in Note3.

No morda kdo, ki ima/je imel oba, ampak takih je bolj malo in še manj na forumu
smile-1.gif

Vsi smo več ali manj testirali telefone za 10 ali 20 min pri mobilnih operaterjih.

Mogoče se pa le kdo najde, ki ti bo lahko iz prve roke povedal.

Si že pogledal YT? Tam imaš veliko primerjav
smile-1.gif

Tomsonman

Majstr
30. maj 2010
3.744
299
83
Citat:
Uporabnik Borg pravi:
Če ne potrebuješ karavana se splača.Tukaj ni vprašanje v zunanjosti in prostornosti,ampak bolj kaj ima pod pokrovom.
Sprašujem predvsem tiste,ki so imeli možnost preizkusit oba.To ni mišljeno 10 minut v trgovini.

Malo si narobe razumel, to ni bilo mišljeno kot provokacija ampak kot neposredna primerjava pač nekega drugega področja. In zakaj svoj post ne smatram za neumen: Če sklepam iz svoje izkušnje in verjetno še čigave, si karavana kupiš ker imaš po njem potrebo. Potrebuješ dodaten prostor. Če si torej kupiš Galaxy Note 3, si ga tudi kupiš z razlogom. Vsaj sam sem si ga. Ker mi je bil 4.5" telefon premajhen. Pač surfanje na 4.5" vsaj meni ni v užitek.

Če torej povzamem. Samo iz dveh razlogov predvidevam da kupiš Galaxy Note. Ker ga enostavno potrebuješ, zaradi velkosti ali zaradi S-Pena ali drugič, ker si ga pač lahko privoščiš in poizkusiš. Če spadaš v prvo skupino ga verjetno ne boš menjal. Če pa spadaš v drugo skupino, si očitno ugotovil da ti je prevelik in da ti bo 5" povsem dovolj.

In od tukaj tudi izvira moj prvotni neumen odgovor, saj če smo odkriti, sem dal samo (po tvoje) neumen odgovor na neumno vprašanje. Kako za vraga naj nekdo v tvojem imenu presodi ali ti bolj odgovarja 5.1" ali 5.7" telefon, razen S-Pena namreč revolucionarnih razlik ni, če pa si eden tistih, ki radi menjujejo telefone na 3-mesece, ga pač zamenjaš, ker ga lahko, ne išči izgovorov in potrditve na forumu, da se boš bolje počutil ker bo nekdo rekel, seveda se splača. Ker se ne! Razen če res potrebuješ manjši telefon, kar veš samo in izključno ti.

Upam da razumeš, da tudi to ni neumen odgovor.

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Tomsonman pravi:
Citat:
Uporabnik Borg pravi:

Malo si narobe razumel, to ni bilo mišljeno kot provokacija ampak kot neposredna primerjava pač nekega drugega področja. In zakaj svoj post ne smatram za neumen: Če sklepam iz svoje izkušnje in verjetno še čigave, si karavana kupiš ker imaš po njem potrebo. Potrebuješ dodaten prostor. Če si torej kupiš Galaxy Note 3, si ga tudi kupiš z razlogom. Vsaj sam sem si ga. Ker mi je bil 4.5" telefon premajhen. Pač surfanje na 4.5" vsaj meni ni v užitek.

Če torej povzamem. Samo iz dveh razlogov predvidevam da kupiš Galaxy Note. Ker ga enostavno potrebuješ, zaradi velkosti ali zaradi S-Pena ali drugič, ker si ga pač lahko privoščiš in poizkusiš. Če spadaš v prvo skupino ga verjetno ne boš menjal. Če pa spadaš v drugo skupino, si očitno ugotovil da ti je prevelik in da ti bo 5" povsem dovolj.

In od tukaj tudi izvira moj prvotni neumen odgovor, saj če smo odkriti, sem dal samo (po tvoje) neumen odgovor na neumno vprašanje. Kako za vraga naj nekdo v tvojem imenu presodi ali ti bolj odgovarja 5.1" ali 5.7" telefon, razen S-Pena namreč revolucionarnih razlik ni, če pa si eden tistih, ki radi menjujejo telefone na 3-mesece, ga pač zamenjaš, ker ga lahko, ne išči izgovorov in potrditve na forumu, da se boš bolje počutil ker bo nekdo rekel, seveda se splača. Ker se ne! Razen če res potrebuješ manjši telefon, kar veš samo in izključno ti.

Upam da razumeš, da tudi to ni neumen odgovor.

Po moje si zelo konstruktivno odgovoril. Z načinom in vsebino.

I

Izbrisan uporabnik 17097

bonk.gif

Ja res konstruktivno.En kup enga nakladanja za brezveze off topic cele strani s tabo na čelu,ko moraš še vse citirat,da zavzame celo stran.
Ostalo alter filozofiranje
write.gif

Oglašajo se samo taki,ki nimajo pojma in po vsej verjetnosti nobenega od telefonov še od blizu niso videli.
Edini konstruktiven komentar je bil od sylverja.

Tomsonman

Majstr
30. maj 2010
3.744
299
83
Poglej, se bom še enkrat potrudil. samo zate, ker očitno res misliš da gre za nakladanje, pa ne gre, samo ni se mi dalo na široko pisat primerjave, ker je zaključek zelo kratek in jedrnat ...

Imam Galaxy Note 3 cca. pol leta in ker me zanimajo najnovejši gadgeti, sem se kakšno uro igral tudi z Galaxy S5. Povzetek izkušnje je, da bistvenih razlik, razen v velikosti ni, kar je bil tudi zaključek mojega zgornjega posta. Bolj podrobno pa takole:

VELIKOST in ROKOVANJE
Note 3 se težko upravlja z eno roko, imam veliko dlan, pa mi je zgornja četrtina zaslona nedosegljiva. Pri S5 lahko dosežem praktično vse uporabne zadeve. V žep gresta oba, tako v zadnji kot v stranski. Oba v roki dobro ležita, materijali prijetni na otip.

ZASLON:
Za vsa opravila sta super tako Note3 kot S5, samo meni osebno dodatni prostor veliko pomeni. Oba sta 1080p, ampak v neposredni primerjavi je slika na S5 rahlo lepša, ima tudi večjo svetilnost. Že Note3 zaslon je fenomenalen, S5 še malo boljši.

ZVOK:
Ne vem če uporabljata iste zvočnike, ampak zvok na Note3 je opazno boljši. Če primerjam pa npr. z HTC One pa kar opazno slabši na obeh.

HITROST, ODZIVNOST:
S5 ima sicer hitrejši procesor, ampak v praksi se ne pozna niti 1%. Oba delata tekoče kot je le možno.

KAMERA:
Mislim da imata podobno, razlika 3MP, v praksi težko rečem da se pozna, vsaj na hitro nisem opazil, ampak ta nova funkcija na S5 je kar uporabna, mislim da "selective focus". Označiš ali želiš zamegljeno ozadje ali predmet.

BATERIJA:
To iz prakse ne vem za S5, ampak kolikor pišejo ima Note3 boljšo baterijo, zdrži brez problema 24h, S5 včasih ne.

DODATKI:
S5 ima bralnik odtisov in monitor za pulz, ampak osebno se mi zdi da je to bolj za igranje kot za kaj resnega, medtem ko je S-Pen na Note3 zelo kvalitetna in uporabna zadeva, če ga uporabljaš seveda ...

In kar se mene tiče, prehod iz Note3 na S5 defenitivno ni vreden, razen če te moti velikost Nota...

Nazadnje urejeno:

bostjangtline

Fizikalc
12. dec 2012
217
29
28
Zanima me nekaj v zvezi z Note 3, kupljenem na Tušmobilu in sicer, ali imajo tudi zraven razne programe naložene kot npr. na Telekomu, kako je s posodobitvami, ker vemo, da se Simobilovi posodabljajo med prvimi, Telekomovi z zamudo, ker imajo toliko navlake zraven in še nekaj, Tušmobil naj bi prodajal telefone namenjene za Slovaški trg, Hrvaški,.... in še kaj bi se našlo, ali to pomeni, da imajo potem kakšne dodatne programe gor, ali imajo čiste firware??? To sprašujem zato, ker kupujem omenjeni telefon!!!, hvala vsem za odgovore že vnaprej.

22. jul 2007
1.400
57
48
No sicer ti lahko povem za S4 ampak ni razlike, kupljen pri Tušmobilu, namenjen za francoski trg XEF, ni bil namenjen operaterju, temveč prosti prodaji, posodobitve so na voljo, ko so navoljo za francoske operaterje, ima nekaj modifikacij programske opreme, ki jo predvideva njihov trg( ne da se izklopiti zvoka pri fotoaparatu...) drugače pa ni bilo naloženo nič njihovih programov, tudi kakšnega posebnega od tušmobila ne, so bila pa navodila samo v francoskem jeziku :bong:

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.262
338
83
Mogoče imaš Facebook aplikacijo naloženo, pa ti zavibrira ko kdo od prijateljev objavi novo sporočilo. Preveri v tej smeri.

Supergirl

Pripravnik
1. feb 2008
321
0
16
Citat:
Uporabnik KarEn pravi:
Mogoče imaš Facebook aplikacijo naloženo, pa ti zavibrira ko kdo od prijateljev objavi novo sporočilo. Preveri v tej smeri.

Hojla
smile-1.gif

Ne, ni to, ker imam nastavljeno, da mi samo led lučka zasveti, brez vibre in zvoka.
Sem pa ugotovila, da je vibriranje nekako povezano z wifi-jem in pa s prejetimi smsji. Zadnjič sem namreč dobila sms in mi je vsake toliko telefon na kratko zavibriral, pa na dopustu mi je po 7.00 zjutraj, ko imam nastavljeno, da se mi vklopi wifi, tudi občasno zavibriralo...
Eh... Do zdaj še ni bilo neke panike, če pa me bo preveč motilo, pa bom nabavila štoplce za ušesa.
grin1.gif

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.262
338
83
Jaz imam "Profile Scheduler"... pa profile za čez dan, za ponoči, za med sestankom ipd. Tam potem lahko za vsak dogodek (zvonjenje, utripanje lučke, notifications, SMSi, IMji,...) nastaviš svoj profil. Lahko nastaviš tudi posebnega, ko si na Wifi, pa lokacijsko ipd. Jaz imam npr. SMS skoz izklopljen, le lučka mi utripa, tako da mi nikoli ne vibrira.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Preveri pod sporočila-nastavitve-če imaš vklopljeno ponovi opozorilo.Tam si nastavi na nikoli,ker drugače te opozarja na vsako sporočilo ki ga prejmeš:eek:dvisno na koliko imaš nastavljeno.

Supergirl

Pripravnik
1. feb 2008
321
0
16
Citat:
Uporabnik Oktopusy pravi:
Preveri pod sporočila-nastavitve-če imaš vklopljeno ponovi opozorilo.Tam si nastavi na nikoli,ker drugače te opozarja na vsako sporočilo ki ga prejmeš:eek:dvisno na koliko imaš nastavljeno.

Ti imaš možnost "Nikoli"?
confused-1.gif
Pri meni so Enkrat, Vsaki 2 minuti in Vsakih 10 min... Nastavljeno imam na Enkrat.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Ja nimam ravno Notea samo saj je pri vseh androidih približno enako.Se pravi da ni to to.
Imaš v nastavitvah zvoki vklopljene Haptične povratne informacije?

Supergirl

Pripravnik
1. feb 2008
321
0
16
Ne ne, ni to... In ne, Haptične povratne informacije niso odkljukane...
smile-1.gif

Btw, v petek se mi je naložil update... Poleg tega, da so se mi naložile aplikacije Knox (mi lahko mogoče kdo razloži, kaj je point te app??
confused-1.gif
Za pregledovalnik fotk uporabljam Quick Pick in po updateu opažam, da ne morem več seliti fotk iz telefona na ext. kartico. Če uporabljam Galerijo telefona, gre...
Je mogoče še kdo opazil kaj novega, izboljšanega, slabšega,...?

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Eno vprašanje za lastnike Note 3.
A imate tudi vi "probleme" po posodobitvi na 4.4.2 in vam baterija zdrži manj kot pa prej na 4.3?
Meni je prej zdržala dva dni in pol, sedaj pa en dan manj. Se je še komu to zgodilo?
smile-1.gif

Hvala za info.