Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
A bremze ma "fly by wire"?
Smo ti pa maš ideje ... bremze "fly by wire".
Brake by wire drugače, ali nadpomenka Drive by wire.
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
A bremze ma "fly by wire"?
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Ma to je nemogoče da se japonci kvarijo, pazite se na korejske avtomobile, tile so šele od hudiča, ups, sedaj pa en dv tri in sledi KameleOn.
Kar se tiče nesreče, res žalostno da so se šele sedaj spravili delati zaščito!
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Nima sistema za pomoč pri speljevanju v hrib?
Tu bo treba na kaj bolj uradnega počakati.
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik Ledenko pravi:
http://www.24ur.com/novice/slovenija/v-nisah-v-predorih-po-novem-blazilniki-trkov.html
Prvih nekaj sekund je posnetek nesreče. Tu se res vidi, da so pred trkom gorele štop lampe in vsi štirje smerniki, ampak kako je u piko nacentrirano v steno. Razen, če je imel kakšne težave z avtom (zavore?) in je želel ustaviti avto v odstavni niši, pa je precenil razdaljo?
Tehnična napaka na avtu je bila.
No, to me pa res zanima, kakšna tehnična napaka je bila? Imam avto z isto tehnologijo.
Vsekakor te bom držal za besedo in jutri grem v akcijo, da preverim to trditev.
Nisem strokovnjak za te zadeve, vendar je možno.
Vozilo se je s tempomatom, ki je zablokiral, enako tudi volan, ki se je zaklenil. Ko se ti zaklene volan, greš samo ravno.
Zavreti pa se tudi ni dalo, ta avto ima sigurno elektronsko pomagalo oziroma zavoro pri speljevanju. (odpovedale zavore in zaklep volana)
Skratka lahko je kompleten software blokiral, da je avto postal neodziven, zavora prijela v prazno, volan negiben, vse pa je bilo hipno.
Po vrhu je še "kurč..." hibrid, kar je vse lepo povezalo v paket.
Samo domnevam, alter strokovnjaki, ki so načrtovali ta avto me bodo z lahkoto ovrgli.
Jaz samo povem kakšno informacijo sem dobil.
Zavornih sledi ni bilo, zaviral pa očitno je, meni se celo zdi da so se 4 blinkerji vklopili, nenavadno.
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Nima sistema za pomoč pri speljevanju v hrib?
Tu bo treba na kaj bolj uradnega počakati.
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Kako je z izplačilom življenskega zavarovanja v primeru samomora? AFAIK določene zavarovalnice v tem primeru ne izplačajo zavarovalne vsote za primer nezgodne smrti, če pa je za nesrečo kriva okvara vozila potem pa ja.
Tako da mogoče ima kdo tudi to v mislih, ko cilja nišo v predoru. Če se obesiš je jasno kaj je bilo, če pa se zaletiš, pa obstaja možnost, da tvoji vseeno dobijo nekaj.
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Smo ti pa maš ideje ... bremze "fly by wire".
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Izgleda da kljub vsem naporom v posodobitev predorov tako tega trojanskega ki je sicer nov in drugih, so verjetno odzivni časi predolgi, ne vem točno kako je urejeno to v predoru Trojane izgleda pa da ni vse kot treba , pravim -ne vem- upam pa da vsi tisti vozniki res niso šli skoz rdeče ki je označevalo izreden dogodek v tunelu kajti če so spregledali rdečo luč je to še večja katastrofa kot je bila ta nesreča katero seveda ne podcenjujem.