Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
A je od vas kdo zavarovan življenjsko ali samo iz ameriških filmov pobirate, da zavarovalnice ne izplačajo v primeru samomora? Ko sem se jaz zanimala za življenjsko zavarovanje, so komplet vse zavarovalnice, ki sem jih gledala, izplačale zavarovalnino, res pa je da imajo notri klavzulo, da določen čas pa sklenitvi police ne smeš umreti v samomoru. Običajno 2 leti. potem se pa lahko hin rihtaš in žena kasira.
Nekdo, ki se znajde v toliko (zanj) obupni situaciji, da ne najde več druge rešitve ali smisla za življenje, to po navadi ne razmišlja par let v naprej, da bi si že zaradi tega prventivno naredil življenjsko zavarovanje, zato so zavarovalnice vključile klavzulo, da smrt zaradi samomora ni krita, vendar po treh letih (tudi dveh) od začetka zavarovanja, če pride do samomora, to velja kot naravna smrt in se izplača znesek ki je naveden v za primer naravne smrti in v nobenem primeru se ne izplača dodatna (dvojna, povišana....) vsota za nezgodno smrt.
Zanimivo da si se zanimala glede izplačila v primeru samomora?!?
[quoteČeprav slučajno, naj preživi še kdo, da bodo te niše postale nezanimive. Kaj je narobe z vrvjo ali pa z mostu skočit, a se je res treba ubijat tako, da ogrožaš tiste, ki bi še malo živeli?
[/QUOTE]
Marsikdo se pozanima glede načina samomora, splošno je znano, da je smrt na vrvi velikokrat "dolgotrajna" in zelo mučna, za skočit iz mosta pa rabiš kar veliko mero poguma, da to tudi storiš in ni rezervnega padala, če se premisliš...
Smatram da je samomor z avtom bolj "privlačen" saj je načeloma smrt res hitra, pa tudi če ni takojšna, je še telo pod takim šokom,
da se niti ne zavedaš bolečine.... pa mogoče še toliko zanimivo, ker imaš še vedno neko kontrolo, ki jo pri skoku z mostu in obešanju nimaš, saj lahko zaviješ pred kamijon in še odviješ če si premisliš pravočasno, ko skočiš iz mosta te možnosti ni več...