Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Ni za kaj, pivovarji mormo skup držat.
Drugače je pa najboljši nasvet, ki sem ga prebral...Dont worry and have a homebrew
Na začetku se itak tava malo v temi. Cel kup podatkov iz neta, iz knjig, potem si pa poln adrenalina vržen pred svoj prvi batch. Pol nardiš in se sprašuješ, je vse OK, bo delalo, ne bo delalo....svoj prvi kit batch sem itak sflaširal ful prezgodaj, ker mi žilca ni dala, pa je bil vseeno užiten. No naslednjega sem pozabil kar nekaj časa (tri tedne), pa sem mislil, da bo kislica, pa je ratal dosti boljše kot prvi. No potem se pa navadiš, tud ob zalogi piva ti neučakanost da mir, tko da stvar steče.
Zanimivo pa je, ko sem zdaj prešaltal na all gain mi stvar spet ne da miru, ker sem spet malo nesiguren. Po štirih dneh sem ofnal že 4 flaše, ker me skrbi spet dajejo. Pa včeraj je bil še flet pa brez pene, mene pa skrbi da bo tak ostal, v resnici pa kit pira nisem odprl pred tednom dni, zakaj za hudiča mi ta ne da mira že po treh dneh, čeprav vem, da all grain rabi od 1 do 3 tedne, da skarbonizira pravilno. Pa je zanimivo, da tud če ostane tkole flet je zlo podoben Guinnessu, kar je bil cilj, sam mi še vedno žilca ne da, da me nebi skrbel. V glavnem zanimiv hobi, ki te nauči potrpljenja.