Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik header pravi:
Živjo!
Sem še eden, ki je prepozno zasledil vaš forum.
V soboto sem napolnil pol litrske steklenic z pivom v katere sem dodal pivovarski sladkor po merici iz kompleta.
To je bilo približno 110g na 22 litrov lager piva.
Šele sedaj pa se preko forumov prebral , da bo to premalo? Ali to drži?
Ali lahko še sedaj dodam malo sladkorja in hitro zaprem steklenice?
Pusti kot je, glede na količino piva in sladkorja boš imel nekaj mehurčkov tako da sile ni. Tako na hitro preračunano bo stopnja karbonizacije okoli 2 volumenska deleža.
Glede na to da si verjetno pivo delal z ale kvasovkami ne boš dobil pravega lagerja ampak "pale ale" pivo. Slednje pa zahteva relativno malo karbonizacije in je sladkor ki so ga dodal čisto ok!
Še hitro plonk tabela:
British Style Ales 1.5 - 2.0 volumes
Belgian Ales 1.9 - 2.4 volumes
American Ales and Lager 2.2 - 2.7 volumes
Fruit Lambic 3.0 - 4.5 volumes
Porter, Stout 1.7 - 2.3 volumes
European Lagers 2.2 - 2.7 volumes
Lambic 2.4 - 2.8 volumes
German Wheat Beer 3.3 - 4.5 volumes