Mogoče si zadnjič hladil s toplo vodo, se tudi meni zgodi ker ponavadi nalivam vedno na začetku toplo vodo in ostane ročka pipe v takem položaju!
Citat:
Uporabnik ikst pravi:
Hvala. Sem premešal in pustil not 2 do 3 deci kvasa. Ostalo sem dal v kozarec za vlaganje. A je možno to uporabiš še za kak naslednji batch? Koliko časa to drži v hladilniku? Pa, a je treba dodajati mogoče kaj pivine zraven, da ima kvas hrano, ali se kar pusti tako kot je?
Citat:
Uporabnik pivovarcek pravi:
Zanima me razlika med suhim in tekočim kvasom. Kupil bi kvas Wyeast 3056 bavarian za izdelavo pšeničnega piva je pa v tekoči oblika.
Zanima me ali ga kar zlijem v fermentor ali ga moram kaj prej rehidrirat?
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
V usedlini imas prevec kvasa, racunaj da je en deci usedline dovolj za 10l pivine. Ce das pivo na staro kvasno posteljico bo kvas zacel fermentacijo takoj, skoraj brez laga. Ce je kvas star lahko privede do cudnih priokusov, pa vec kvasa pomeni da lahko ze zaradi tega postane okus piva drugacen.