Pivo ima pH tam od 3.5-4.5, če ima več je kritično (biološka stabilnost) če ima manj načeloma ni problema dokler ne občutiš kislega okusa. Tako da s stališča pHja je tvoj verjetno OK. (priznam nisem še nikoli jemal vzrocev pHja po fermentaciji, bom pa v prihodnje tudi to začel delat -> več podatkov = boljše pivo)
In ja pšenična piva imajo kisel okus ker imajo relativno malo lastne arome (tako iz sladu kot iz hmelja). Večino "kislosti" zakrije sam kvas ki je (moral bi bit) dominanten okus v pšeničnem pivu. Torej če čutiš pivo preveč kislo potem je to lahko posledica okužbe ali pa je posledica tega da kvas ni "dominanten". Delno kislost znižuje (občutek) tudi Co2 (in hkrati dviga aromo kvasa) zato je karbonizacija dokaj pomembna.
Pod črto po 3h dneh je pivo več ali manj še neizoblikovano + če si ga pil na klasičen način da si pustil kvas v flaški je čisto normalno da udari malce več kislega ven. Počakaj še malo + pšenično pivo se pije s kvasovkami - motno (in WB-06 je zanič v tem delu ker precej hitro pade na dno), tako da preden odpreš pivo ga 2x previdno obrni na glavo in nazaj da se kvas sprosti in bo dal tudi več okusa/arome.
BTW, kakšno si imel temperaturo med fermentacijo?
In ja pšenična piva imajo kisel okus ker imajo relativno malo lastne arome (tako iz sladu kot iz hmelja). Večino "kislosti" zakrije sam kvas ki je (moral bi bit) dominanten okus v pšeničnem pivu. Torej če čutiš pivo preveč kislo potem je to lahko posledica okužbe ali pa je posledica tega da kvas ni "dominanten". Delno kislost znižuje (občutek) tudi Co2 (in hkrati dviga aromo kvasa) zato je karbonizacija dokaj pomembna.
Pod črto po 3h dneh je pivo več ali manj še neizoblikovano + če si ga pil na klasičen način da si pustil kvas v flaški je čisto normalno da udari malce več kislega ven. Počakaj še malo + pšenično pivo se pije s kvasovkami - motno (in WB-06 je zanič v tem delu ker precej hitro pade na dno), tako da preden odpreš pivo ga 2x previdno obrni na glavo in nazaj da se kvas sprosti in bo dal tudi več okusa/arome.
BTW, kakšno si imel temperaturo med fermentacijo?