Jaz sem pred časom v Lidlu kupil mikroskop z USB priključkom. Očitno bo prišel prav tudi pri pivovarjenju
Citat:
Uporabnik Qnstl pravi:
Pozdravljeni!
Imam projekt kuhanja žganja iz piva. Če ima kdo slabo serijo, ki je ne potrebuje, jo z veseljem odpeljem. Stran pa ne bomo metal, ne?Za proti uslugo ponujam čiščenje posod, kjer je bilo pivo shranjeno (steklenice, sodi ipd.) ,ki jo seveda pripeljem nazaj na dom. Ker bencin ni zastonj, bi se zaenkrat osredotočil na Osrednjo Slovenijo. Za večje količine pa pridem tudi kam dlje.
LP, Gregor
Citat:
Uporabnik pocast pravi:
Citat:
Uporabnik Qnstl pravi:
Pozdravljeni!
Imam projekt kuhanja žganja iz piva. Če ima kdo slabo serijo, ki je ne potrebuje, jo z veseljem odpeljem. Stran pa ne bomo metal, ne?Za proti uslugo ponujam čiščenje posod, kjer je bilo pivo shranjeno (steklenice, sodi ipd.) ,ki jo seveda pripeljem nazaj na dom. Ker bencin ni zastonj, bi se zaenkrat osredotočil na Osrednjo Slovenijo. Za večje količine pa pridem tudi kam dlje.
LP, Gregor
Kako se pa obnese pivo pri izdelavi wiskeya?
Kot jaz razumem je osnova za wiskey fermentiran slad (single alpa blandet). Ampak tam notr ni hmelja, v naših zvarkih pa je.
Sam tko, čist iz firbca me zanima
Citat:
Uporabnik usy pravi:
Kakšen nasvet za recept? Jutri bom varil
Od hmelja imam smaragd, styrian golding, aurora, cascade
Od sladu imam wheat, pale ale, vienna, special B, munich, cara 50
Kvas safale S-04 in US 0-5
Izkoristek cca 75 odstotkovCitat:
Uporabnik usy pravi:
Kakšen nasvet za recept? Jutri bom varil
Od hmelja imam smaragd, styrian golding, aurora, cascade
Od sladu imam wheat, pale ale, vienna, special B, munich, cara 50
Kvas safale S-04 in US 0-5
Citat:
Cca. 0.1% raztopina oz. doziraš malo žličko varekine na 1l vode, to načeloma nebi smelo pustiti vonja klora. Lahko pa klor aktivno sprostiš z dodajanjem blage ocetne kisline spet v enakem razmerju. Torej eno malo žličko alkoholnega kisa v 1l vode. NE mešat kisa in varekine v posodi ker bo reagiralo in sprostil se bo klor, vedno najprej spereš z blago raztopino varekine in potem lahko še z blago raztopino kisa.
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Sem napisal 3 strani nazaj:
Citat:
Cca. 0.1% raztopina oz. doziraš malo žličko varekine na 1l vode, to načeloma nebi smelo pustiti vonja klora. Lahko pa klor aktivno sprostiš z dodajanjem blage ocetne kisline spet v enakem razmerju. Torej eno malo žličko alkoholnega kisa v 1l vode. NE mešat kisa in varekine v posodi ker bo reagiralo in sprostil se bo klor, vedno najprej spereš z blago raztopino varekine in potem lahko še z blago raztopino kisa.
To je za "no rinse" raztopino, torej tako ki je ni potrebno splaknit. Kontakten čas za uspešno razkuževanje pri taki raztopini naj bi bil vsaj 5 min. Če se opravi še splakovanje potem je lahko raztopina močnejša, ampak pretiravat ni potrebno (beri 5x tiste osnovne koncentracije je vrh glave dovolj).