Citat:
Uporabnik borut62 pravi:
no pa je šlo danes 60l piva,
iz fermentorja direkt v kanalizacijo :-(((
Lahko poves kaj vec?
Sicer pa sozalje!
Citat:
Uporabnik borut62 pravi:
no pa je šlo danes 60l piva,
iz fermentorja direkt v kanalizacijo :-(((
Citat:
Uporabnik Fernig pravi:
glede pump, jaz sem naredil HERMS po hrvaškem forumu, HLT 60 l in moči 6 kwh, katrega temperaturo reguliram preko home made PIDa (http://raspibrew.com/). Ostalo je iz 50l sodov, 2x gorenje pumpi pralni stroj - cena 20€, hitre spojke so pa kovinske iz Merkurja. Pumpe morajo imeti vsaj 20l/min pretoka. Mašinerija preizkušno dela bp.
Citat:
Uporabnik borut62 pravi:
delal sem belgijski ale, uporabil kvas US5, OG bila nekje 1.050 FG 1.010. Cel dopoldan pral flaše in imel vse pripravljeno za flaširanje , ko odprem fermentor je že čudno smrdelo, ko pa probam, pa ni bilo za piti, precej kiselkast okus. V fermentorju je bilo nekje 1 mesec, vendar so po moje bile temperature prostora previsoke nekje 28C. Vrelo tudi ni tako burno kot ponavadi sicer sem ponavadil dal T58.
Eto to je to, moram se malo ohladit pa bomo spet probali.
Citat:
Uporabnik borut62 pravi:
delal sem belgijski ale, uporabil kvas US5, OG bila nekje 1.050 FG 1.010. Cel dopoldan pral flaše in imel vse pripravljeno za flaširanje , ko odprem fermentor je že čudno smrdelo, ko pa probam, pa ni bilo za piti, precej kiselkast okus. V fermentorju je bilo nekje 1 mesec, vendar so po moje bile temperature prostora previsoke nekje 28C. Vrelo tudi ni tako burno kot ponavadi sicer sem ponavadil dal T58.
Eto to je to, moram se malo ohladit pa bomo spet probali.
Citat:
Uporabnik miskon pravi:
Jaz sem ne dolgo nazaj dodal polovici becha seisona maline, in pustil 2 tedna v sekundarcu.
Ko sem pogledel se je tudi že nabrala "golazen", sicer samo na malinah kar me je malo pomirilo. Kasneje pa še bolje ko sem poiskusil in ugotovil da je pivo bp. Zanimiva izkušnja sicer.
Citat:
Uporabnik borut62 pravi:
tako zgleda moja zadeva