NeCitat:
Uporabnik header pravi:
Doma imam kvas SAFBREW S-33, ki bi ga rad porabil. Ali ga lahko uporabim za dry stout?
NeCitat:
Uporabnik header pravi:
Doma imam kvas SAFBREW S-33, ki bi ga rad porabil. Ali ga lahko uporabim za dry stout?
Citat:
Uporabnik larsson pravi:
Pozdravljeni pivovarji!
Kar nekaj časa sem rabil, da sem se prebil čez vseh 50 strani teme, sedaj pa je čas za akcijo. Na kratko o tem kaj me je sem pripeljalo. Pred kratkim sem imel priložnost piti Sierra Nevada Pale Ale in pivo sem mi je zdelo tako dobro, da sem se odločil, da si ga nabavim. Ko sem po netu iskal kje bi ga kupil, sem najprej naletel na recept za to pivo na hrvaškem forumu. Ker nisem vedel, da se da pivo variti tudi doma sem brskal naprej in naletel na tale forum. No, odločitev je hitro padla, varil bom svoje pivo, končni cilj pa je seveda Sierra Nevada. Seveda se do cilja pride postopoma, zato imam namen začeti z varjenjem iz celovitih ekstraktov, toliko, da spoznam postopek, nato pa bi nadaljeval z BIAB in all grain metodo.
Najprej potrebujem seveda opremo. Najprej sem se namenil kupiti komplet na sam-svoj-pivovar, vendar sem videl, da mojstri priporočate, da se oprema nabavi posebej po kosih. Ima kdo kak nasvet kje bi čim več opreme dobil na enem mestu?
Potem pa seveda začnem z varjenjem. Kot sem omenil mi je všeč Pale ale, zato bi začel z njim. Uporabil bi celoviti ekstrakt, namesto sladkorja DME in namesto priloženega, brandname kvas. Iz ponudbe na mojepivo.si in smasvojpivovar.si se ne znajdem povsem, zato prosim, če lahko kdo svetuje kateri ekstrakt, dme in kvasovke bi bile najboljše za začetniško Pale ale pivo.
Hvala za odgovore.
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Utisevalec, a pol praviš, da če po enem tednu pretočim pivo s prvo generacijo kvasa v sekundarca na lepo dozo hmelja, v primarcu pa ostane ravno ene 2 deci usedline, potem ni take panike, da nebi blo OK. Seveda bi naslednjič zadevo ohladil na ene 17-18 stopinj in nebi pustil na 22-24 tko kot zdaj, ker sem računal, da se bo v parih urah še mal ohladilo, ker nisem računal z direktno fermentacijo.
Citat:
Uporabnik larsson pravi:
Pozdravljeni pivovarji!
Kar nekaj časa sem rabil, da sem se prebil čez vseh 50 strani teme, sedaj pa je čas za akcijo. Na kratko o tem kaj me je sem pripeljalo. Pred kratkim sem imel priložnost piti Sierra Nevada Pale Ale in pivo sem mi je zdelo tako dobro, da sem se odločil, da si ga nabavim. Ko sem po netu iskal kje bi ga kupil, sem najprej naletel na recept za to pivo na hrvaškem forumu. Ker nisem vedel, da se da pivo variti tudi doma sem brskal naprej in naletel na tale forum. No, odločitev je hitro padla, varil bom svoje pivo, končni cilj pa je seveda Sierra Nevada. Seveda se do cilja pride postopoma, zato imam namen začeti z varjenjem iz celovitih ekstraktov, toliko, da spoznam postopek, nato pa bi nadaljeval z BIAB in all grain metodo.
Najprej potrebujem seveda opremo. Najprej sem se namenil kupiti komplet na sam-svoj-pivovar, vendar sem videl, da mojstri priporočate, da se oprema nabavi posebej po kosih. Ima kdo kak nasvet kje bi čim več opreme dobil na enem mestu?
Potem pa seveda začnem z varjenjem. Kot sem omenil mi je všeč Pale ale, zato bi začel z njim. Uporabil bi celoviti ekstrakt, namesto sladkorja DME in namesto priloženega, brandname kvas. Iz ponudbe na mojepivo.si in smasvojpivovar.si se ne znajdem povsem, zato prosim, če lahko kdo svetuje kateri ekstrakt, dme in kvasovke bi bile najboljše za začetniško Pale ale pivo.
Hvala za odgovore.
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Hvala za odgovor, tko nekak sem razmišljal tud sam, samo temperatura me je tepla, ker nisem računal, da bo fermentacija takojšnja. Za nabirat in množit star kvas mi pa ni, ker je DME precej drag, pa še hladilnika nimam ekstra za pivovarno. Bo čisto dovolj, če nardim dve rundi iz ene vrečke na način, ki je opisan.
Citat:
Uporabnik Naabo pravi:
Načelom hmelj vsaj malo prevreš, da uničiš morebitne bakterije, ali ga pa vržeš notri ko je fermentacija že v teku, in je prisotnega že nekaj alkohola. Okužbe preko hmelja so sicer malo verjetne, ampak vseeno.