Če boš uporabil sladkor (razen za karbonizacijo) bodo priložene kvasovke čisto ok. Dodajat DME kitu ok, sej je kul, sam pol je bolš it direkt v ekstrakt oziroma partal mash. Moje skromno mnenje.Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Uf, ok, vidim... vzel sem tako kot pravijo - eno žličko (5g) na flašo, pa vidim, da bo ranga 120g bolj pravilno
Lahko pa tudi kombiniram: piksna + pol kile navadnega cukra + pol kile DME? Pa po tem dekstrozo (da ne bom res preškrt izpadel) za sekundarno...
(predlog za kvasovke? Je za reskirat s tistimi ki so na piksni zraven, ali kupiti ekstra - katere?)
Citat:
Uporabnik zoki pravi:
Punk IPA. Sploh nočem razmišljat koliko denarja sem že zapravil za ta pir.Citat:
Uporabnik smarty pravi:
Kater pir od Brewdogu vam je pa top, da bi jo kopiral?
Citat:
Uporabnik skofk pravi:
A je varekina dovolj agresivna da pomori bakterije v praskicah po plastičnem fermentorju? (enkrat sem namreč drgnu z grobo površino gobice...), ta fermentor bi zdaj uporabil samo kot posodo za polnjenje steklenic. Ali je bolje da kupim novo vedro?
Razlog? Da gre več v sod?Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Ravno včeraj sem počel to na mojih tanovih sodih. Na 4 cm sem jo skrajšal.
Citat:
Uporabnik Bolfenk2020 pravi:
Hmelj si uporabil po receptu ali si kaj zamenjeval...?