Sam svoj pivovar

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Ball lock. Pr pin lockih so pini vidni-štrlijo ven.

Drgač pa jaz fermentiram v steklu, polnim pav kege in nekaj v flaše.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Tole je ball lock, pin lock ima pri strani konektorja dva jezička za katera zahaklaš konektor cevi. Postavitev, oblika kega ipd. nima veze ker je itak možna menjava prikjučkov in s tega stališča dobiš vse možne kombinacije.

header

Fizikalc
28. okt 2013
559
33
28
Ali kdo ve kaj se dogaja z trgovino pivius?
Za večino stvari med drugim tudi za osnovne slade piše, da niso na voljo/zalogi.
Rad sem naročal tukaj ker nimam svojega mlina za mletje.
Ko pa sprašuješ kako to pa pravi da zaradi preveč dela in ker takoj vse gre ne uspe osveževati strani.
To se mi ne zdi preveč resno.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Jah tip ima tole popoldansko obrt in je tako kot je, vem da je imel tudi neke težave z dobavami in dobavitelji. Kje je dejansko problem lahko samo ugibamo, ampak upam da se razreši ker stvar kot taka ima potencial samo bolj resno je potrebno začet (ponudit malce več sladov, imeti malce več zaloge, ...).

jest5

Guru
18. avg 2007
26.098
-8.765
113
Preveč dela?
Če gledam zaporedne cifre mojih naročil, nima kaj pretirano veliko dela

Naabo

Pripravnik
19. avg 2010
268
1
18
Hja, nekaj mora biti, ker sem pred kratkim naročil en artikel, ki je bil na zalogi (osebni prevzem) in po avtomatski potrditvi naročila nisem več dobil odgovora dokler nisem po 4 dneh poslal maila kaj je z naročilom in kdaj ga lahko prevzamem. Navadno sem v enem dnevu dobil obvestilo...

Nazadnje urejeno:

kumino

Pripravnik
4. feb 2014
141
0
16
OBALA
www.facebook.com
Jaz nekih slabih izkušenj nimam... Razen 1 x mi je na na vrečko čokoladnega slada sam napisal chocolate in ni dal popolnoma nobenih drugih podatkov (večinoma kupujem v Italiji, kjer napišejo vsaj še datum, čigav slad je in pa barvo). Vsekakor upam da ne zapre, če zaradi drugega ne, že zato, ker bo če zapre, njegova konkurenca v Lj verjetno spet dvignila cene...

ikst

Pripravnik
26. jul 2008
228
0
16
Obišči stran
S takšno spletno trgovino je kar nekaj dela, zaslužit dovolj za normalno plačo je pa tudi precej težko.

Jaz imam z njimi sicer OK izkušnje. Na naročeno sem sicer čakal malo dlje, kot bi želel. Po drugi strani pa mi je dobavil kvas, ki ga sploh nima na spletni strani, zapakirano je bilo korektno, v stiropor s hladilnim gelom itd. Jaz bom še naročil pri njih.

header

Fizikalc
28. okt 2013
559
33
28
Jaz sem drugače zelo zadovoljen z njim. Ker pa ima kot sem zapisal na strani že par tednov napisano za slad pale ale in veliko drugih stvari "ni na zalogi" sem že mislil, da je fant zaključil z prodajo.
Mislim, pa da bi moral, vsaj redno ažurirati stran kaj ima na zalogi in kaj ne.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
A sta se zbudila na levo nogo?!
evil.gif

@kalbo, dejstvo je da potrošnika nič ne zanima kaj in kako prodajalec živi in kaj počne, zanima ga nakup in če spletne trgovine ne urejaš kot bi moral s tem izgubljaš stranke. Konkurenca je prisotna in ne rabi bit pametna ali pa tebi všeč. Dovolj je da bere alter, in tudi ga ker smo prejšnji teden dobili dva produkta ki smo jih omenili v tej temi. Skratka tudi mojepivo težko očitaš slabo poslovno prakso, razen tega da pač niso del pivovarske scene.

@jest5, pivius varilus sodeluje z društvom domačih pivovarjev in tudi pomaga pri stvareh. Sedaj je tip prisoten na vseh sejmih/festivalih in celo sponzorira evente/opremo/surovine za potrebe društva. Verjetno tudi zaradi tega nima veliko časa ker zadnji mesec je vsak vikend nekje en festival. Robo sicer prodaja tudi "mimo" spletne trgovine (legalno jasno), torej po naročilu po mailu ali pa osebno in veliko pivovarjev se tega poslužuje (tudi sam sem že tako "naročal"), fakturo izda ločeno. Glede na ponudbo v webštacuni se ne čudim da nima veliko naročil iz štacune, to sem tudi na vrhu napisal kalbotu. Torej zaporedne številke naročil nič ne povedo o prometu ki ga ima.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.008
9.535
113
S tisto konkurenco nimam težav, sam mojega denarja pa ne vidijo, žal.

PS: Si kaj prijavil v Zagreb?

bratec

Pripravnik
23. okt 2014
120
0
16
Dobro jutro

Dvakrat naročil pri pivius do zdaj, obakrat dobil (skoraj) čiso vse, kar sem naročil, sem pa obakrat čakal (pre)dolgo, kar seveda ni fajn, saj je varjenje odvisno od zaloge doma in ponavadi naročamo, ko kaj rabimo in to rabimo hitro. V primerjavi z mojepivo, kjer sem naročeno VEDNO dobil naslednji dan.

Ponudba je pri pivius slabša kot pri mojepivo, cene pa boljše, zelo mi tudi ustreza ker lahko slad naročim zmlet in da se naročit še kaj, kar ni na spletni strani, zato stvari ki se dajo naročit pri pivius, vedno naročim tam. Če bi bila ponudba večja (predvsem sladi, ekstrakti in hmelj), in odprema nekoliko hitrejša najverjetneje sploh ne bi naročeval drugje. Ko se mi pa mudi, naročim drugje, kjer dobim hitro, pač posledica izkušenj, ko sem prestavljal varjenje, ker nisem imel robe.

Da se pa veliko ljudi na sceni v že itak mali Sloveniji pozna in vsak brani poznanega, je jasno. Kot stranko me pa žal ne zanima kaj dosti drugega, kot ponudba, cene in hitrost dostave in na osnovi teh izkušenj kupujem na netu že 15+ let. Izkušnje kažejo tudi, da se moraš posvetit poslu, kjer želiš biti uspešen 100%, izgovori v stilu delam še to in ono bolj malo koristijo.

In tema je javna, če človek pove, kaj ga moti (ponavadi dobronamerno), ga ni potrebno napast z argumentom, 170 strani že pišem, bom že vedel in s troli in čemer podobnim, oh oh. To res ni bilo cool, res ne.

Pivius želim vse najboljše, kako bo uspešen oz. če si sploh želi biti uspešen,bo pa pokazal čas.

LP

jest5

Guru
18. avg 2007
26.098
-8.765
113
Vidiš tu je problem.
V sredo nameravam variti in čeprav bi raje naročil pri PV(malenkost cenejši), le ta nima nič na zalogi. Zato v pondelk naročim pri moje pivo in bo v sredo roba pri meni.
Žal tako to gre.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.