Sam svoj pivovar

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.008
9.535
113
Šlo. Ocenjeval sem Bittre in Irish red. Vse skupaj ena srednja žalost. Najvišje ocene na mizi je dobil ravno Irish red, ki je bil v bistvu black, sam z okusom pa ni blo nič narobe. mam na sumu, da je s kakega kita na mojepivo in se jim je preveč roasted vsulo not.

Pol dobiš ESB, ki ima estrov in fenolov, da se ti zmeša, 04 kvas na 30 stopinjah pomoje, na okusu pa roasted seka namesto karamele. Smo že kle debatiral, da se z roasted ne korigira barve (razen v irish red)
 

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.995
405
83
A veš un občutek, ko z veseljem prebiras to temo in vidiš zjutraj 3 neprebrane strani.....potem pa sam
13.gif
 
Nazadnje urejeno:

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.008
9.535
113
Citat:
Uporabnik pocast pravi:
A veš un občutek, ko z veseljem prebiras to temo in vidiš zjutraj 3 neprebrane strani.....potem pa sam
13.gif

Ja vem, ne bom več, zanese včasih. Brišem.

Si kaj prijavil v Zagreb? Večina hrvaškega pira je srednja žalost, tko da bodo Slovenski zagotovo v vrhu.
 
Nazadnje urejeno:

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.995
405
83
Po pravici povedano si ne upam še...letos smo vzpostavljali pivovarnico in sem malo pozen z izdelki, plus nisem se prepričan da je to max kar lahko ponudim. Če bo vse prav, naslednje leto prijavim vse moje 4 "živalce". Če bo pa jeseni že kaj podobnega, pa takrat ☺
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.008
9.535
113
Kar pogumno. Ti lahko opišem. Na mizi je blo od desetih piv pol totalno fenolastih in estrastih. Dva sta bla recimo da brez večjih napak, pa totalno iz stila. Tud Hrvati sami so priznal, da je organizacija vsega skupaj fejst na nivoju, sam da ludje ne berejo in kar nekaj mečejo skupaj, da redki delajo res kvaliteto. Smo Slovenci kar dobri. Tud skupnost kar raste, če bi bil še kak aktivni prostovoljec več, bi blo pa še bolš.
Se pa zadeva pri njih izboljšuje pravijo, letos je blo kislih zelo malo, lani baje pol in tako naprej.
 

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.135
5.078
113
Nuku`Alofa
Vprašanje za ocenjevalce - a je nujno, da pivo pripada nekemu znanemu stilu? A je možno, da pošlješ na ocenjevanje pivo, ki je narejeno po svoje in torej ne ustreza nekemu znanemu stilu? Lastna kreativnost?
 

jest5

Guru
18. avg 2007
26.098
-8.765
113
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Na mizi je blo od desetih piv pol totalno fenolastih in estrastih.


letos je blo kislih zelo malo, lani baje pol in tako naprej.
Če je res tako na tekmovanju, potem konkurenca ni kaj huda, si že z držanjem prave temperature fermentacije med boljšimi
evil.gif


Kislih v kakšnem smislu? Pokvarjenih? Ali da jim je ph pri izdelavi ušel nekam v poden?
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.008
9.535
113
Ne, res ni kake hude konkurence, vsaj za drugi krog. Če narediš neko pivo približno v stilu in brez večjih napak si vedno blizu drugega kroga. Za medaljo se bo treba pa že malo bolj potrudit.
Kislo je enako okuženo.
 

grmaco

Zelenc'
27. apr 2015
28
0
1
Situacija je taka: 27.5. sem varil običen pale ale po BIAB metodi. OG točen 1.050, kvas us-05, vrenje normalno. Danes na koncu primarne fermentacije vzamem vzorec in čudno vse skupaj. Meritve pokažejo 1.003? Pivo motno in v njem plavajo drobceni neznani delci... Kaj se mi dogaja? Je to normalno? Sam sumim kvas. Je bil mesec star in sem ga hranil v zamrzovalniku.
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.008
9.535
113
Okus? Pa pusti stvar v miru vsaj 14 dni. Kvas v zmrzovalniku? Je fermentacija potekala OK? Mal več podatkov bo treba.
 
Nazadnje urejeno:

grmaco

Zelenc'
27. apr 2015
28
0
1
Fermentacija potekala oz. še poteka čisto normalno na 18 stopinj, kvas sem pa imel en mesec v zamrzovalniku. Saj ga nisem mislil še kaj tikat. Sem samo pogledal kako dela. Po načrtu bi se sedaj šele pričelo 14 dnevno staranje v fermentatorju. Samo me je ta 1.003 malo presenetil.
 
Nazadnje urejeno:

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.008
9.535
113
Svež kvas ali suh? Temperatura drozganja je tud važen podatek, predvsem pa okus. US 05 se pa po dobrem tednu nikol ne bo sčistil, tko da je motnost normalna.
 
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.