Mogoče tole v razmislek niti ne v povezavi z zadnjimi posti. Tam na pivarstvu. info je cel kup enih sistemov s petimi pumpami in nevem kaj še, komplicirajo tako, da je veselje, na koncu pa še vedno manjkajo osnove in na tekmovanje prijavijo piva, ki so totalno sfaljena, nekatera celo totalno kisla. Naštudirajo celotem HERMS sistem, zapravijo za to goro denarja, potem pa dajo fermentirat na 26 stopinj...juhu ne pomaga nič, ester in fenoli party je tu. Al pa se lotijo irish red, pozabjo pa prečekirat recept in dobiš na mizo stout namest reda. OK, to je blo še OK, al pa ne pazijo pri flaširanju in dobiš ven oksid in tko naprej.
Za zmagovalca z dopelbockom in nosilca medalje za ESB vem, da kuha v plastiki....ja v plastiki z električnimi grelci. Samo fant ne samo, da pozna osnove, celotna kemija vode mu je kristalno jasna, fermentacijo ima naštudirano v piko in tud iz totalno zimprovizirane opreme pride ven vrhunsko pivo, ker fant pač ve kaj dela in to v nulo.
Tko da fantje, brat knjige, študirat postopke in varit in varit. Brez bojazni, če se držiš osnov bo ven vedno prišlo nekaj dobrega, če hočeš vrhunsko za medaljo, potem je treba vedet in naredit nekaj več. Oprema je postranskega pomena.