Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Vreče, ki jih prodajata naši 2 štacuni, so za en drek. Pri 5kg sladu + voda, se mi je začela trgati pri jemanju iz pivine.
Torej dovolj vzdržljivo vrečo za biab do 5,5kg sladu dobim kje?
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Vreče, ki jih prodajata naši 2 štacuni, so za en drek. Pri 5kg sladu + voda, se mi je začela trgati pri jemanju iz pivine.
Torej dovolj vzdržljivo vrečo za biab do 5,5kg sladu dobim kje?
Vidiš, kle se pa čari BIAB nehajo potem. Baje ima pivius neko Slovensko vrečo, ki se dobro obnese, sam ga moraš poklicat oziroma kontaktirat prek maila, ker je nima v trgovini.
Citat:
Uporabnik ikst pravi:
Dve vprašanji.
1. A obstaja kak način, da kolikor toliko pravilno karboniziram pivo brez pravega manometra. Manometer z ustrezno skalo je na pošti, v soboto pa bi rad na pikniku že prvič postregel pivo iz kega. Trenutno imam gor merilec pretoka (l/min in CFM). Se da zadevo mogoče po filingu karbonizirat? Spustim not tlak, sod pretresem, probam, ponovim postopek?
2. Danes sem v ta keg dal APA, za katerega sem uporabil Wyeast 2565 Kolsch kvas iz prejšnjega batcha. FG je po 10 dneh padel iz 1.048 na 1.004. Drozgal sem sicer pri nizki temperaturi, dodal sem 150g sladkorja, temperatura je bila na zgornji meji za ta kvas, mogoče mi je kdaj celo ušla kako stopinjo čez.
Nisem navajen na tako nizek FG, je to normalno ali je možno, da mi je še kakšna druga zadeva prišla not in pojedla sladkor? Okus je drugače top, verjetno najboljši APA, ki sem ga spravil skupaj do zdaj, brez očitnih neželenih okusov, z močno hmeljno aromo in presenetljivo "poln" za tak FG.
Citat:
Uporabnik borut62 pravi:
v hladilniku imam oprani kvas druge generacije že en mesec .
Ali bo dober za nadaljno uporabo? , ali pa je v hladilniku že predolgo?
Citat:
Uporabnik carty pravi:
Citat:
Uporabnik carty pravi:
Prodam nove mash vreče za drozganje, širine za sod premera 38 cm, vanjo gre tudi do 6-7 kg slada, globina vrece cca 40 cm. Cena ene je 10 eur. Info na ZS. Hvala
Tukaj še slike te mashing vreče.. še na zalogi..ojačan zgornji in spodnji rob.
[/URL][/img]