Zdravo pivovarji!
S prijateljem pridno delava pivo. Začela sva z 20l batchi in steklenim 25l sodom za fermentacijo.
''Potrebe na tržišču'' so naju pripeljale do povečanja kapacitete na 50l.
Sedaj delava tudi stojalo za vertikalni sistem s pretakanjem. Fermentor imava konični 60l, narejen po naročilu prek prijatelja, ki se ukvarja z izdelavo inox izdelkov.
Trenutno v fermentorju osmi dan počasi brbota IPA, včeraj dry hopana s citro
Za kuhanje pivine bova uporabila navaden inox sod za vino 100l.
Zanimajo me:
1. Vaše izkušnje s kuhanjem pivine v inox sodih? Sedaj sva eno rundo 50l skuhala že v manjšem 60l inox sodu s plinskim gorilcem in je bilo vse ok.
2. Kje se lahko (poceni) kupi termometre analogne okrogle s sondo na navoj, da bi ga lahko privijačila v stranico soda za gretje vode in v fermentor?
3. Kje kupujete steklenice? Sicer je res, da je kavcija za eno Union / Laško flašo 10 centov, ampak me motita dve stvari: to, da so zelene barve in da so zaradi obrabe na njih grdi beli robovi. Na ''http://www.polonavin.com/'' so steklenice, ki so ta prave po 24 centov/kos, kar se mi pa zdi malce too much?
Hvala za odgovore in se še tipkamo!