Sam svoj pivovar

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.995
406
83
Nekaj se šušlja da naj bi se v Sloveniji odpirala pivovarska šola....ali kdo kar koli ve?
 

Pivopivec1

Pripravnik
23. feb 2014
318
9
18
Bo kdo od tukaj 6.6. na tekmovanju v zagrebu? Sprasujem, da nazdravimo in izmenjamo kasno pivo
smile-1.gif
 

jest5

Guru
18. avg 2007
26.098
-8.765
113
ksz
Je kaj šans, da se pivina prismodi med vretjem, če imas močan gorilnik(za plinski žar) in posodo s tenkim plehom(se pravi bolj točkovno ogrevanje, ker se toplota slabše razporeja po dnu posode)?
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.008
9.535
113
Citat:
Uporabnik Pivopivec1 pravi:
Bo kdo od tukaj 6.6. na tekmovanju v zagrebu? Sprasujem, da nazdravimo in izmenjamo kasno pivo
smile-1.gif

Mene ne bo, žal, ma brat poroko, drugače bi bil.
 

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.995
406
83
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
ksz
Je kaj šans, da se pivina prismodi med vretjem, če imas močan gorilnik(za plinski žar) in posodo s tenkim plehom(se pravi bolj točkovno ogrevanje, ker se toplota slabše razporeja po dnu posode)?
Je možno, je pa res da se ne zazge kar, prej ponavadi karamelizira, v skrajnem primeru je pa seveda zazgano
 

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
ksz
Je kaj šans, da se pivina prismodi med vretjem, če imas močan gorilnik(za plinski žar) in posodo s tenkim plehom(se pravi bolj točkovno ogrevanje, ker se toplota slabše razporeja po dnu posode)?

Govoriš o gretju sladice? Pri gostotah pod 1.1 skoraj ni možnosti za to da bi se ti zasmodilo, če delaš bolj gosto (ekstrakt) se pa lahko sprime kaj.

Pri drozgi pa jasno je potrebna pazljivost, direkten ogenj kar hitro zasmodi goščo na dnu.
 

ikst

Pripravnik
26. jul 2008
228
0
16
Obišči stran
Jaz sem nabavil en manjši hladilnik za te stvari. Pa en cheap 220v termostat iz ebaya in je tako kot pri Utiševalcu, malo nad 0. Za lagering, cold crashe pa še pred pikniki bo pomagal hladiti steklenice.

Če boš kupoval samo pazi, da gre not corny keg. Jaz sem si rekel, da itak ne bom polnil v sodčke, potem sem pa slučajno kupil en sod in mi zdaj v hladilnik ne gre, zmanjka par centimetrov.
 

ikst

Pripravnik
26. jul 2008
228
0
16
Obišči stran
Še eno vprašanje glede co2 jeklenke. Doma sem našel en 5kg gasilni aparat (co2 seveda
smile-1.gif
) Ali je co2 v teh aparatih OK. Ko sem gledal jeklenke, sem pri nekaterih zasledil nekaj v smislu "food grade" co2. Torej, je plin v gasilnih aparatih kaj manj čist, oporečen...?

Pa še to. Ali je tale regulator z manometri OK za gasilni aparat? Oz. nasploh za kegging?

http://vtehnika.si/index.php?route=product/product&product_id=181
 

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.135
5.078
113
Nuku`Alofa
Gasilni aparat je narejen tako, da med uporabo prihaja ven tekoča faza, za pivo pa rabimo plinasto fazo (aparat ima cevko do dna aparata)
 

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.135
5.078
113
Nuku`Alofa
Ja, za prvič Težje se pride do ventila. Preden ga daš polnit, ga odpreš in odstraniš tisto cevko. Takšnega sem dobil jaz, sedaj pa iščem ugodne kege.
 

Subl

Pripravnik
14. jan 2015
86
0
6
Jst mam tak 5kg gasilni co2 aparat ki se je prej uporabljal za varjenje in dela brez problema tud za pir. Drgač pa tist regulator ima na izhodni strani napačen manometer če pogledaš (ne kaže v tlaku ampak pretoku).
 

ikst

Pripravnik
26. jul 2008
228
0
16
Obišči stran
Štekam.

Torej, se mi splača gasilni aparat sprazniti, vzeti ven cevko in dati ponovno napolniti?

Kam pa neseš to napolnit? Pa kako je z a-testom? Ga je treba naredit, če je potečen, tudi, če ne uporabljaš zadeve za gasilni aparat?
 

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.135
5.078
113
Nuku`Alofa
Za prvo rundo bi ga jaz uporabil obrnjenega na glavo (z malo več telovadbe kar se tiče ventila) potem pa bi vzel ven cevko.
Polnijo ga pa gasilci. Odneseš kakšno pivo, pa je. (tole je iz druge roke, jaz še nisem polnil)
 
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.