Načeloma je samokritičnost pogojena z znanjem in izkušnjami, obojega pa ne dobiš čez noč. Vidim pri sebi da so zadnje časa vsa piva vsaj v nekem segmentu "slaba", 3 leta nazaj bi vsa pohvalil z odliko!
No ja, sej tudi vina nimajo glih vrhunskega, če smo že pri temCitat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
To da kvas rabi precej dalj časa kot pa en teden da pomalca diacetil in acetal je pa tudi logično! Mi je pa čudno da tega ne bi vedeli vinarji, ker oni čakajo pol leta BP!
Citat:
Če imaš klasične PVC cevi potem niti niso primerne za uporabo nad 60-65C ker se sproščajo strupene snovi v pivo.
Lahko uporabiš temperaturno odporen PVC (CPVC) samo tudi ta je ponavadi uporaben samo za drozgo ne pa za vrelo pivo.
Best of the best kar se tiče higiene in temperature so silikonske cevi, so pa mehkejše pa za večje tlake niso primerne (oz. moraš dobit ojačane).
Citat:
Uporabnik pocast pravi:
Tlaka ni, oz je zanemarljiv.
Hm potem bi bile silikonske kr kul, edin kar me skrbi, je to da bi se mi, če so premehke preveč prelamljale.
Ideja je tudi da bi kupil cevi ki so namenjene za boiler, sam me pa heca premer, ker imam na črpalki pol cole, te so pa tanjše...
Bi ti šlo ceč glede na fizikalne zakone? torej premer črpalkinih pretakov je pol cole, cevi (obe, vhodnja in izhodnja) bi pa bile tanjše. Ali bi črpalka v takem primeru trpela oz. nočem da bi kje uhaljal noter kisik da se mi ne oksidira pivina.
Citat:
Uporabnik bratec pravi:
Citat:
Če imaš klasične PVC cevi potem niti niso primerne za uporabo nad 60-65C ker se sproščajo strupene snovi v pivo.
Lahko uporabiš temperaturno odporen PVC (CPVC) samo tudi ta je ponavadi uporaben samo za drozgo ne pa za vrelo pivo.
Best of the best kar se tiče higiene in temperature so silikonske cevi, so pa mehkejše pa za večje tlake niso primerne (oz. moraš dobit ojačane).
Potem ta zadeva http://www.ideo.si/hladilne_torbe_in_dodatki/Trda_hladilna_torba_Icetime_13_ltr_039401_CAMPINGAZ tudi ni primerna za mash zaradi temp. čez 65°C?
Hvala in lp
Citat:
Uporabnik ikst pravi:
Pomoje bom zadevo še izdatno dryhopal s savinjskim goldingom po kakšnih 14 dneh v primarcu.