S.P. kot investicija v športne stave *DELETED*

bettowin

Pripravnik
4. okt 2010
50
0
6
Radirko, po 2650-ih postih od tebe nula od nule? Bom tudi jaz zaželel tebi srečo ... jo boš zgleda da rabil tudi ti.

frik ... pa kako naj si naredim banko, če nimam službe, pa ne sorodnikov, ki bi mi dali vsaj 50eur, kaj šele npr. 500? Tako težko dojemaš to, da nimam nič od nič? Pa če že pišeš v temo, kjer je govora o poslovanju, bi lahko vedel, da z manj kot 500 EUR ne moreš začeti noben posel. Sicer pa sem tudi v zvezi s tem obrazložil že popolnoma vse. Komu na čast bom igral po bankrollu 1 EUR na mesec in služil par evrov profita? Saj sem en čas, pa sem prišel z 20 na 30, pa na 40, pa sem po dveh mescih popizdil, pa dal en all-in, ker se mi je zdelo prav obupno si predstavljati, da za par ur dnevno vloženega truda ne bi zaslužil več kot par evrov mesečno. Za to se gre. Pa kot da se ne bi že 1000x ponovil ... nazorneje. Če začnem s 50 EUR, bom imel za 3 leta 500 EUR, in šele potem bom lahko začel. Zatorej ... potemtakem lahko grem tudi delat, pa mam za par mescev toliko, kot bi jih služil 3 leta skup ... no, itak pa je v osnovi smešno, da mi pridigaš, kako naj s par 10EUR začnem investicijo ...

pipo

Majstr
19. mar 2008
947
457
63
Citat:
Uporabnik bettowin pravi:
Ja, pa kaj bi vi sploh radi? Vam do zdaj ne delujem, kot da imam nekaj znanja o tem?

Poslovni plan naj objavim gor, ali kaj? LOL. To je praksa? Je kdo od vas to kdaj naredil? Koliko od vas je poslovni plan sploh kdaj napisalo? Tako ... čist informativno me zanima.

Zakaj kapital in S.P. NE? Torej ne moreš dobiti kapitala, če odpreš S.P.?

@pipo,

če tebi ni uspelo, potem ziher nikomur ne bo, a? Pa če se gre za izbiro določenega tipsterja, mar ti res delujem tako, da se vseh fint, ki lahko pri tem obstajajo, ne zavedam? Še predobro se jih, brez skrbi. Pri nekaterih tekmovanjih je celo tako, da folk goljufa z večimi nadimki, pa potem igrajo različne tipe na isto tekmo, nakar kasneje nadaljujejo s tistim pvsedonimom, ki je profitu. Ali pa izbrišejo tiste, ki jih izgubijo. Ali pa dajo večje kvote, kot jih je realno dobiti. Itd. itd. itd. Vem vse to, ni mi treba pridigat okrog tega, ker mi dosedaj v zvezi s samim poslom, ki se ga lotevam, iskreno rečeno še noben ni povedal nekaj, česar se ne bi zavedal, glede na to da se isto ponavlja že 3 strani, pa nič obetajočega za naprej ...

aplauz.gif

od kod fiksna ideja, da ti je kdorkoli tu gori ne privošči uspeha ??? jaz ti ga še posebaj, ker koliko vidim si trenutno na moji bruto-bruto plači in bom prav vesel, da enega odpikam
nahrung002.gif

ko boš dojel da se ti NE lotevaš posla, temveč greš gemblat ti bo marsikaj jasno, zakaj si dobil takšen odziv kot si ga.

Če so butasti odgovori v večini, je pol že dvom ali s(m)o res vsi userji tupčki ali je pa v vprašanju problem

in resno me zanima kakšno znanje o stavah je potrebno vedet ???? ok, pismen moraš bit........ pa nisem žleht
smile-1.gif

pa daj že dojami nekaj da ni celi svet svet proti tebi, tudi dojami da to kar si ti sedaj pogruntal jih je že vsaj 10.000 pred tabo samo toliko v pomislek

bettowin

Pripravnik
4. okt 2010
50
0
6
Citat:
od kod fiksna ideja, da ti je kdorkoli tu gori ne privošči uspeha ???

Od branja postov.

Citat:
jaz ti ga še posebaj, ker koliko vidim si trenutno na moji bruto-bruto plači in bom prav vesel, da enega odpikam

Nevem, če se ne bi kar takoj odjavil, da boš mel še višjo plačo. :D

Citat:
ko boš dojel da se ti NE lotevaš posla, temveč greš gemblat

Gamblanje je nekaj, pri čemer vedno spregledaš vsaj enega od več 10 elementov, ki jih potrebno upoštevati.

Investiranje v športne stave je nekaj, pri čemer nikoli ne spregledaš nobenega od elementov, ki jih je potrebno upoštevati.

To sem napisal zelo v grobem, upam da je malenkost lažje.

Citat:
Če so butasti odgovori v večini, je pol že dvom ali s(m)o res vsi userji tupčki ali je pa v vprašanju problem

Za to, da bo večina odgovorov butastih, izven konteksta oz. da nasploh uporabnik, ki je temo odprl, ne bo dobil podatkov, ki je iskal, obstaja tam eno 25% možnosti. Ker je tema take narave, da se lahko hitro omeni beseda "gambling" in sledi posmehovanje, ki množico še bolj pritegne, pa je le še prispevalo k temu, da tudi JE padla v kategorijo "butastih odgovorov". Žal.

Citat:
in resno me zanima kakšno znanje o stavah je potrebno vedet ???? ok, pismen moraš bit........ pa nisem žleht
smile-1.gif

Razumljivo je, da noben biznis ni enostaven. Sedaj če ti stave ne šteješ kot morebiten posel, potem se v bistvu naprej niti ne moreva pogovarjati.

O stavah moraš vedeti ravno toliko, kot moraš vedeti o kateremkoli drugem poslu, kjer svoj denar investiraš. Ne razumem, zakaj bi bile stave izjema. Kot pravim, obstaja več 10 faktorjev, ki jih stavničarji ne upoštevajo, da bi prišli do maksimalnega možnega izkupička. Nisem toliko tipster, kot obvladam po drugi strani teorijo. Ker pa ljude te faktorje zanemarjajo, kasneje trdijo da tudi s pomočjo tipsterja, ki je imel nekaj 10% yielda, niso uspeli zaslužiti.

In ne, ne bom razlagal vsega.

Citat:
pa daj že dojami nekaj da ni celi svet svet proti tebi, tudi dojami da to kar si ti sedaj pogruntal jih je že vsaj 10.000 pred tabo samo toliko v pomislek

Ne. V takem obsegu jih ni. Pri nas ziher ne.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Mojster..... Glej če ti 500€ pomeni VELIKO in je to načeloma dovolj za tvoj začetek, ali pa rečmo 1000€. Si poiščeš službo. Ali neko delo. Karkoli! In v 2 mesecih boš lahko poskusil s svojo idejo.
Pa ne mi o tem, da je recesija, pa da ni služb in podobno.

jello

Guru
22. sep 2008
10.273
3.910
113
Po štirih straneh ti še vedno ne razumeš da on bi delal mentalno. Mentalno v smislu pisanja postov na alterju. Jaz bi tudi miljon na računu in 4 procente letno od banke. Imam D-O-B-E-R poslovni načrt pa me banke ne hebejo, država pa tudi samo jemlje.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Ne to bi on kar preskočil. Žal pa vlagatelji ne dajo svojega težko prisluženega denarja nekomu, ki v lifu še jurja ni zaslužil. Pa verjetno si tudi predstavlja ne, da bo vlagatelj zahteval ta denar nazaj. Konkretno oplemeniten. Ups, pa je šla računica po gobe.

jello

Guru
22. sep 2008
10.273
3.910
113
Problem je v tem da bi se on igral s "socialno pomočjo države". Ne pa z denarjem ki ga je prigaral z lastnimi rokami, ker v tem primeru pa potem poslovni načrt ne štima več. To je tako kot na forexu. Dokler si na demo acountu oz. dokler so zneski majhni je vse lepo in fino fajn, teorija špila in si najbolj pameten človek na zemlji. Ko gre zares pa je zgodba mal drugačna.

Vlaganje v športne stave ni, ne more biti in nikoli ne bo investicija, kvečjemu špekulacija (če smo že pri izrazoslovju). Ne glede na to ali si ob tem misliš da si bill gates, chuck norris in mother teresa hkrati. Saj če bi se lepo obnašal bi ti mogoče kdo tukaj gor še kaj razložil in bi lahko kaj novega izvedel, tako pa....bi kdo kokice?

pipo

Majstr
19. mar 2008
947
457
63
Citat:
Nevem, če se ne bi kar takoj odjavil, da boš mel še višjo plačo. :D

še je drugih pijavk preveč, tako da četudi ti rata ne bo nekega efekta
frown-1.gif

Citat:
Razumljivo je, da noben biznis ni enostaven. Sedaj če ti stave ne šteješ kot morebiten posel, potem se v bistvu naprej niti ne moreva pogovarjati.

imam občutek da zmotno misliš, da je pri uspešnih firmah, s.p, kateri furajo realen posel sreča nek pomemben faktor za njihovo uspešnost. ( pusti veze in naveze ob strani )
Vlekli so pravilne odločitve in zato so uspešni. Če misliš, da je sreča to, da so dobili nek posel, ponavadi to ni. Ali so dovolj dolgo trmarili, pred časom se odločili za ustrezni produkt itd itd. In če tudi so po "sreči" dobili posel, ga je treba izpeljat in po nekem čudežu dobit plačenega, kar spet nima sreča nič s tem.

Pri stavah je pač tako: ti boš svoj del opravil korektno, brez dvoma. Čekiral tipsere, preveril statistiko,preveril postave,preveril softwerske modele statistike, čekiral forume za inside info, še kupil kak tip, nastavil si boš strategijo za tekmo, timeline tekme za vsako minuto kaj boš počel,izhodno strategijo če gre narobe kaj, ni da ni. Rizik na minimum. In pravilno je tako.
Dokler se zavedaš nečesa, da je vse odvisno ne od tebe ampak od tega če karikiram : če messi včeraj vredu dol pokno ženo ali pa jo je našel z golmanom na kavču. V prvem primeru mu bo žogo v vinkl potisno, v drugem pa v glavo. Torej, če boš imel srečo bo ok.

In to zame ni posel.

In ja, s stavami se da zaslužit. Če se pametno poleg spraviš in si discipliniran. Pa če se poznaš. Svojo psiho. In se sprijazniš, da lahko vse popušiš. Ker ni vseeno ali rukneš gor 10, 100, ali 1000€. Drugače fukcioniraš, verjami.

Pa da ne bo vse off in filozofiranje :

Zakaj s.p za stave ????? Naredi plan, da boš kao prodajal računalniške storitve in idi s tem po subvencijo. Pametni poslovni načrt, malo bodi prepričljiv in boš dobo. Ko je enkrat dnar pri tebi, "investiraš" v stave in pičiš dalje. Konec meseca potegneš skupaj perje, izstaviš račun na kvazi nekoga in plačaš sam sebi račun. In si daš plačo. In nisi več na moji plači.
grims-1.gif

Pri 3,5k banki rabiš nekje 30% roi na mesec, pa si pokrit. Vse čisto in uradno. Se pravi 4/5 stav pri kvoti 1.3 bi skoraj morale it skozi.
Poizkusi.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.669
3.943
113
Ljubljana
hmpg.net
Prebral sem temo in evo rešitve zate btw.

Zaposli se v JU. Imaš vse kvalifikacije:
- rad zgubljaš čas na spletu
- rad porabiš veliko besed (poslovni načrt, ki še ni končan ima 20 strani)
- rad bi zaslužil veliko, delal pa nič.

S prihranki boš pa lahko še stavil.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
ksz

Če si nezaposljiv, torej da si dlje časa prijavljen na zavodu za zaposlovanje, ti država subvencionira zaposlitev. Sedaj ne vem ali to velja za samozaposlitev ali samo za pogodbeno zaposlitev pri nekem drugem delodajalcu. Ravno te dni po radiu trobijo, da plačajo 4500eur delodajalcu, če te zaposli za 1 leto in 9000eur, če te zaposli za nedoločen čas.
Verjamem pa, da se s športnimi stavami da zaslužiti. Sem že poizkusil in deluje (arbitrage betting). Vendar pa potrebuješ kar precejšne vsote denarja, da dobiš nekaj otipljivega ven. Je pa res, da sam ne bi dal denarja nekomu, ki je brezposeln, nima nič svojega kapitala itd.
Če si lastnik kake nepremičnine, jo zastavi za kredit in začni posel.

lp

jello

Guru
22. sep 2008
10.273
3.910
113
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Vendar pa potrebuješ kar precejšne vsote denarja, da dobiš nekaj otipljivega ven.

To velja tudi za depozit na banki. Kao zmija. Legnem i krenem.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Kot ti je IGI in še marsikateri tukaj gor predlagal, POJDI DELAT IN SI PRISLUŽI ZAČETNI KAPITAL.

Sam si videl, da so dobički z majhnimi vložki majhni. Sam si videl, da si postal pohlepen in to že pri majhnih stavah. Če hočeš biti discipliniran vlagatelj (ti ne vem kaj bi bil), potem se moraš imeti 110% v oblasti, neglede na vložek. Tega pa vsaj po pisanju in komentiranju tebi zelo zelo manjka.

Kot drugo, kako ti pričakuješ da boš zalaufal biznis, brez 1c lastnega kapitala. Aja ti bi se mentalno trudil kajne. In koneckoncev, raznorazne investitorske firme imajo zaposlene na tone analitikov, ki analizirajo vsak dogodek na trgu in temu ustrezno prilagajajo investicije. Sicer te firme delujejo na kapitalskem trgu, kjer je mogoče določene dogodke vsaj srednjeročno napovedati z 80% natančnostjo.

V športu je pa na žalost tako, da ima velik velik faktor tudi sreča, pa če se riziko še tako trudiš zmanjšati na minimum. Podobna fora je tudi pri poker-u, obvaldaš lahko vso teorijo ampak na koncu so karte tiste ki odločijo.

Sicer pa vso srečo, če ti uspe stvar zalaufat.

bettowin

Pripravnik
4. okt 2010
50
0
6
Citat:
Ne to bi on kar preskočil. Žal pa vlagatelji ne dajo svojega težko prisluženega denarja nekomu, ki v lifu še jurja ni zaslužil.

Da. Prvo jih bo zanimalo, koliko njiv si v lajfu sprekopal. Bravo, mojster, to je razmišljanje! ... za 1954, ne 2010. Kolikor jaz vem, se v kapitalizmu znajdeš ... in ja, tako da delaš čimmanj. Ti pa se lahko tako, da boš delal čim več fizičnega dela. Tvoja volja, tvoja pot.

Sem delal skupaj za eno 3 leta, 3.5 mogoče, tako da spet ni tako, da ne bi nikoli nič delal. Delal sem v raznoraznih industrijskih obratih (mlekarne, mesna proizvodnja), potem v proizvodnji jekla (ali barvanje ali kaj je blo tam, saj vseeno), na blagajni, v treh različnih skladiščih itd. itd. Ogromno različnih fizičnih del, torej. Sem pač vse zapravil, ker sem gledal, da mi je vedno najjače. Sicer pa dovolj o nekaterih pove že to, da s obremenjujte s tem, koliko naj jaz bi do sedaj delal. S čim te ma to veze? To so spet samo neki nerelevantni osebni napadi. No, ti so v bistvi še z dodatkom malomeščanstva. Pa kaj češ, take mamo. :D

Citat:
Problem je v tem da bi se on igral s "socialno pomočjo države". Ne pa z denarjem ki ga je prigaral z lastnimi rokami, ker v tem primeru pa potem poslovni načrt ne štima več.

Glej. Teh 3.5k dobi vsak drug k**ac, od katerih jih tričetrt vseeno propade. Pa majo isto neke wannabe poslovne načrte, kjer pozabijo predvidit tisoč in eno stvar. Osebno poznam dva, ki sta se šla vsak po svoje neke trgovine, pa sta imela oba premalo prometa in sta FAIL-ala, čeravno sta dobila tudi teh začetnih 3,500 EUR. In kaj sem te jaz v primerjavi z njima? Ona dva sta bla k. od ofce, kar se tiče biznisa, jaz pa sem v naprej obsojen na propad zato, ker vi vidite besedo "stave".
hysterical-1.gif

Citat:
Vlaganje v športne stave ni, ne more biti in nikoli ne bo investicija, kvečjemu špekulacija (če smo že pri izrazoslovju). Ne glede na to ali si ob tem misliš da si bill gates, chuck norris in mother teresa hkrati. Saj če bi se lepo obnašal bi ti mogoče kdo tukaj gor še kaj razložil in bi lahko kaj novega izvedel, tako pa....bi kdo kokice?

Če v nekaj vložiš z namenom, da pričakuješ pozitiven outcome, je to investicija. Lej, na vso silo boš me probal izpodbijat pa neki diskreditirat, se delat pameten, pol pa boš na konci citata tolmačil, kako naj se jaz obnašam.

"The amazing thing about sports betting is the return on investment (ROI) that is possible. And there is no magic. The return on investment is a function of the winning percentage and the amount that is invested. The amount invested is a function of how many games (investments) are bet and how much is bet on each game. It is the same as any business. How many widgets did you sell and how much did you gross per widget."

Jaz nonstop probam pisat neke definicije, kaj razložit, itd., vi pa totalno brez argumentov z neki ad-hoc napadi tipa "delaš se pameten". Ahahahah, in pol je fora, da dejansko sebe vidite kot nekaj pametnejšega, zrelejšega.

Citat:
Sam si videl, da so dobički z majhnimi vložki majhni. Sam si videl, da si postal pohlepen in to že pri majhnih stavah. Če hočeš biti discipliniran vlagatelj (ti ne vem kaj bi bil), potem se moraš imeti 110% v oblasti, neglede na vložek. Tega pa vsaj po pisanju in komentiranju tebi zelo zelo manjka.

Pohlep ... itak. Kje ga pa ni?
smile-1.gif

Sam, model, katerikoli posel že opravljaš, moraš mi priznat, da tudi ti ne bi za par centov dnevno to počel, in da veš, da imaš potem za 3 leta 500 EUR. In to za nekaj ur / dnevno. Mislim ... ko mi očitaš kaj takšnega, bi pač lahko premislil, če mi opravčeno ... ? Kdo pa je začel s kakršnim koli biznisom v Sloveniji z manj kot - v tem primeru celo 100(!) EUR, in je uspel? Get serious, resno, no.

Pa ne govori mi, da gre samo za princip, ker ni tako. Še enkrat - preberi si zgornji odstavek, ter se probaj postaviti v mojo kožo. BI BIL TI VZTRAJEN? Bi bil NEPOHLEPEN? ....

Sicer hvala za ostalo napisano. Se vidi, da maš pojma o nečem. Pri pokru je pa pri cash-game-u izjemna mera psihologije; drugo so turnirji, ki jih odigraš z ABC-pokrom, pa je to, to. Ampak največji mojstri igrajo cashgame, in sama matematika tam, celo na višjih stake-ih, nima tolikšnega pomena, kot jo ima psihologija.

Pa dobro, dost mamo, se vam ne zdi? Lock it! Sem rekel - se javim za par let
wink-1.gif

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Nisem vsega bral , ampak res ne razumem zakaj bi sploh odpiral firmo za igranje stav. Pojdi lepo na borzo kot brezposelen, nadomestila ne boš dobival, bodo ti pa plačali prispevke, ti pa boš veselo špilal in služil tax free money... preprosto kot pasulj

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Jurji prisluženi s fizičnim delom ne štejejo kot referenca. Pa če do sedaj nisi zmogel discipline, da bi privarčeval tiste 3500€, ki se ti očitno zdijo velik znesek, potem ne vem kako boš imel s.p.

Pa si ti predstavljaj da pride do tebe en mujo, ki je neka 3 leta kopal jarke in ti predstavi svojo poslovno idejo, ki vključuje igranje na stave. Ne stavnico ali kaj drugega, kjer je denar ziher, ampak igranje samo.

Mu boš dal svoje denar?

jello

Guru
22. sep 2008
10.273
3.910
113
Citat:
Uporabnik bettowin pravi:
Če v nekaj vložiš z namenom, da pričakuješ pozitiven outcome, je to investicija.

Hočeš rečt da obstaja osebe, ki vložijo na podlagi pričakovanega negativnega donosa.
17758-icon_confused.gif