S.P. kot investicija v športne stave *DELETED*

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
hm..... sem prebral celo temo... in moram priznati da ideje ni slaba. Samo skozi ti pa ne bo šlo...

Še vedno pa nisem zasledil o kakšnem denarju je sploh govora? 10k, 30k?

bettowin

Pripravnik
4. okt 2010
50
0
6
Pravim, cilj mi je okrog 10x od začetnega vložka. Če bo to 2k, je lahko 20k, če bo 5k, pa je lahko tudi 50k.

In ja, tudi delat bom šel, če bo ne bo šlo drugače, pa bom potem čist "neodvisno" lahko začel to. Mislim, začel bom v roku enega leta ziher. Le da sem mislil, če bi šlo kako drugače tudi dobiti 1,000 - 3,500k EUR.

Fora je, da je to zelo težko doseči, če se keš daje tudi ven vmes, ampak jaz ga razliko od večine ne bi. Vse, kar bi zaslužil, bi ostalo gor. Zato bi lahko cel čas tudi delal ene vrste "obrestno-obrestni račun": In potem, ko bi znesek "podeseteril" (je to sploh beseda? :D), bi pa šel v nekaj drugega. Mam še ful dosti drugih idej, sam za začetek želim to, v čemer sem si vedno želel uspehi in v čem vem, da lahko z disciplino uspem.

Nazadnje urejeno:

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Sanjač....

teoretično se lepo sliši, sam iz tvojih postov se vidi, da še nisi stavil z resnim denarjem. Misliš, da odkrivaš toplo vodo, sam čez to je šlo že ogromno folka in le kaki odstotek od njih je zares uspel. Ti pa še spodobne banke ne moreš sestaviti pa se ti zdi vse tako simple, sam banko potrebuješ pa bo vse vredu.

Javi čez leto dni kako ti bo šlo....
wink-1.gif

bettowin

Pripravnik
4. okt 2010
50
0
6
Ja pa kako pa naj potem gledam na celo stvar, da bo po tvoje OK? Ne razumem te, res.

Pa hebote; nonstop se postavljaš v protislovja. Prej si govoril, kako je 300% ROI enostavno zaslužit, zdaj pa naenkrat že 10% več ni.

Pa valda, da je važna teorija. Kaj bo pa drugo važno? Teorija Z UPOŠTEVANJEM VSEH ZABLOD, KI JIH ČLOVEŠKI FAKTOR ZMOŽEN STORITI in čim boljša optimatizacija, da do teh zablod NE PRIDE.

Kako pa naj drugače interpretiram stvar? Kot nekaj, v kar bom vložil, pa bom šel vsak mesec 10% v minus? :D

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Če nimaš druge izbire boš na začetku moral riskirati, kaj ti ni jasno? A res misliš, da ti bo nekdo dal par jurjev, da se boš ti igračkal z njimi?
bonk.gif

bettowin

Pripravnik
4. okt 2010
50
0
6
Lej, jaz to predpostavljam isto, kot katerikoli drug biznis, kateri ima poslovni plan. Če predpostaviš na ta način, zakaj bi potem bil ta biznis manjvreden?

Če raskiraš, boš prej izgubil par tisoč EUR in boš prvi dve leti delal samo zato, da si pokriješ izgubo od prej. Mislim ... pa kaj boš razkiral? 10 EUR bom dal all-in, pa 20 EUR spet, pa pri 40 izgubim? Vsi ti sistemi so zelo rizični, edini siguren na dolgi rok je flat stake z vložkli 2-4% in niti NOČEM razmišljati več v nobeni drugi smeri.

Ti da mogoče vedeti, da sem tudi jaz dal nekaj tega skos..

pipo

Majstr
19. mar 2008
947
457
63
jao pubec

kje ti vidiš poslovni plan ?
confused-1.gif

Imaš teoretični sistem, kateri je itak vsakemu ki je povohal stave jasen. Da se ti bo sistem odvijal po tvojih željah pa rabiš srečo, zegen, krompir, kup dreka, ne vem no.

oz je tvoj sistem, da boš sledil parim "uveljavljenim" tipserom, katerim si seveda preveril statistiko na netu in v to statistiko ni dvoma in to je garancija, da bodo v naslednjih 2 letih igrali brez greške ? ( malo poguglaj za tipserja Profesor
wink-1.gif
)

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:
Aja, pa subvencija je 4500€, pa sploh ni tako simple, da samo dobiš in imaš pač denar od države.
smile-1.gif

In nekaj malega mesecnih obveznosti, do iste malhe, iz katere soldi padejo, plus se nekaj obveznosti do drugih .. ampak D-O-B-E-R poslovni nacrt to vse zagotovo pokriva, zraven pa se 10% letni donos. Cel nacrt me res ne zanima, ampak tisti del projekcij bilanc, kjer je to pojasnjeno, bi pa res rad videl (kot ga bo zelel vsak, ki bi namenil tej "ideji" vec kot sekundo svojega casa).

Sem imel se nekaj napisano, pa sem raje pobrisal ... ampak tegale pa ne morem: kapital in s.p. ?

bettowin

Pripravnik
4. okt 2010
50
0
6
Ja, pa kaj bi vi sploh radi? Vam do zdaj ne delujem, kot da imam nekaj znanja o tem?

Poslovni plan naj objavim gor, ali kaj? LOL. To je praksa? Je kdo od vas to kdaj naredil? Koliko od vas je poslovni plan sploh kdaj napisalo? Tako ... čist informativno me zanima.

Zakaj kapital in S.P. NE? Torej ne moreš dobiti kapitala, če odpreš S.P.?

@pipo,

če tebi ni uspelo, potem ziher nikomur ne bo, a? Pa če se gre za izbiro določenega tipsterja, mar ti res delujem tako, da se vseh fint, ki lahko pri tem obstajajo, ne zavedam? Še predobro se jih, brez skrbi. Pri nekaterih tekmovanjih je celo tako, da folk goljufa z večimi nadimki, pa potem igrajo različne tipe na isto tekmo, nakar kasneje nadaljujejo s tistim pvsedonimom, ki je profitu. Ali pa izbrišejo tiste, ki jih izgubijo. Ali pa dajo večje kvote, kot jih je realno dobiti. Itd. itd. itd. Vem vse to, ni mi treba pridigat okrog tega, ker mi dosedaj v zvezi s samim poslom, ki se ga lotevam, iskreno rečeno še noben ni povedal nekaj, česar se ne bi zavedal, glede na to da se isto ponavlja že 3 strani, pa nič obetajočega za naprej ...

bettowin

Pripravnik
4. okt 2010
50
0
6
Dobro. Ne da se meni več dr*at okrog tega, zakaj in kako, zanimalo je samo, kako priti do keša, brez da bi delal. Sklep je, da se spravim delat, dam vsak mesec npr. 200EUR od plače stran, pa bo tudi nekaj kapitala za 10 mesecev. Potem pa vam za par let javim statistiko, kako je šlo, če boste še gor.

Ajde. Lock it, magari, dosti je.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik bettowin pravi:
Ja, pa kaj bi vi sploh radi?

Mir in sreco za vse ljudi sveta.

Citat:
Vam do zdaj ne delujem, kot da imam nekaj znanja o tem?

Res je; delujes, kot da si nekje pobral par velikih besed ("poslovni nacrt", "kapital", "s.p."), ni ti pa cisto jasno kaj pomenijo, kako izgleda poslovni nacrt, kaj sploh je s.p., kaksne so obveznosti s.p., kako je to kapital, kako se pri s.p.-ju obravnava kakrsenkoli "kapital", ki bi ti ga kdorkoli dal na razpolago, itd. Namesto, da bi se potrudil in si razjasnil pojme, raje na nekem forumu opletas s temi besedami, katerih pomen ti je neznan, in tako se dodatno zmanjsujes ze prej mikroskopsko moznost, da bi te kdo resno jemal.

Citat:
Poslovni plan naj objavim gor, ali kaj? LOL. To je praksa? Je kdo od vas to kdaj naredil? Koliko od vas je poslovni plan sploh kdaj napisalo? Tako ... čist informativno me zanima.

LOL, ja, to je praksa. Vsak, ki zeli kaj od kogarkoli, mora pokazati nekaj kredibilnega. Torej LOL, ti si prisel po nasvete in glede na to, da, LOL, s(m)o tukaj prisotni ljudje, ki ali imajo(mo) s.p. ali kaksno drugo obliko, s katero se ukvarjajo(mo) s podjetnistvom, se, LOL, ukvarjajo z racunovodstvom ali pa, LOL, financami, in bi torej ti z manj arogantnim obnasanjem, LOL, lahko dobil kaksen koristen nasvet, ce ne bi, LOL, zacel z otrocarijami. Zdaj si pac forumska zabava, dokler te, LOL, moderatorji ne odstranijo.

Citat:
Zakaj kapital in S.P. NE? Torej ne moreš dobiti kapitala, če odpreš S.P.?

Zdaj kaj bolje razumes v cem je tezava ? Ne samo, da ti nimas D-O-B-R-E-G-A poslovnega nacrta, ti nimas niti p od poslovnega nacrta, se manj pa razumevanja kako poslovanje sploh poteka (kar je seveda osnovni predpogoj za sestavo poslovnega nacrta).

Za omenjeni del poslovnega (projekcije) sem pa vprasal zato, ker - seveda ce bi obstajale, kar zelo ocitno ne - bi tam notri bilo najbrz kup pomankljivosti, ki bi tvojo idejo hitro prizemljile, in ker sem opazil, da nikomur ne verjames na besedo, bi ti bilo edinole tako mogoce.pojasniti kje so najvecji problemi v tvojem razmisljanju, preden porabis precej casa za nekaj, kar se bo na Zavodu koncalo z razocaranjem.

steni

Fizikalc
5. jan 2008
682
39
28
Ravne na Koroškem
Citat:
Uporabnik bettowin pravi:
100EUR, pa potem prej ali slej pop**diš, ker veš, da boš v celem letu zaslužil nekih 200 EUR, pa raskiraš, pa greš prej ali slej all-in, pa si vedno na istem. ker all-ine prej ali slej spušiš. Nekako se mi to več ne da.

Cela poanta topica je samo v tem, kako dobiti začetni kapital, nič drugega. In začetni kapital nima popolnoma nobene veze s tem, koliko denarja imam v denarnici. N-O-B-E-N-E.

Jaz imam vse potrebno znanje, samo kapitala nimam. To je bistvo ...

Že to, da uporabljaš preseške, kot je "obogateti", katerih sam v tekstu nikjer ne uporabljam, temveč cel čas povdarjam, da je to postopna investicija, ki zahteva potrpežljivost, varovane vložke, itd., in tudi nasploh nimam nekih nerealnih ciljev. S 30k EUR pač nisi bogat, ali?

Hej hej zbudi se?
Če z malim ne znaš, velikega nisi vreden!
Sam praviš, da je potrebno biti potrpežljiv.
Če imaš znanje , bodi potrpežljiv, začni z malim pa bo čez čas postalo veliko
stupid-1.gif

Nazadnje urejeno:

Crna_Ninja

Fizikalc
25. dec 2007
514
96
28
Če se vrnemo k glavnemu vprašanju te teme - kako dobit denar za to dejavnost:

V današnjih časih od kakšnih institucij za tako zadevo denarja ne moreš dobit. Zafrkavajo te če imaš še tako siguren posel, zastavit moraš 3x vrednost denarja katerega zahtevaš, pa vseeno dobiš zelo hude pogoje in nevem kaj še vse.

V tem primeru ti ostane financiranje imenovano The 3 F's - family, friends and fools. Poudarek na slednjih. Drugega ni.

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
prebral celo temo in žal dečko ne dojame par stvari, ki mu jih večina tule razlaga.

a. sp ter dodatek za samozaposlitev ni tako lahko dobiti. sploh ne če imaš v svojem poslovnem načrtu večkrat omenjeno besodo stave.
b. dečko bi rad prišel na hitro do free kredita, s katerim bi potem začel služiti. ampak tule je par lukenj prevelikih lukenj, da bi kredit sploh dobil. po eni strani ima veliko željo služiti, nima pa želje delati.
c. 10% se že sliši lepo, ampak potem pa odbiješ 1k€ kolikor na mesec porabiš in že tolčeš -.
d. vsi sistemi IGER NA SREČO se slej ko prej porušijo. sploh taki, ki jih dobiš na netu...

bettowin

Pripravnik
4. okt 2010
50
0
6
Citat:
Mir in sreco za vse ljudi sveta.

Prevod: lapanje in nevoščjivost drugim.

Citat:
Res je; delujes, kot da si nekje pobral par velikih besed ("poslovni nacrt", "kapital", "s.p."), ni ti pa cisto jasno kaj pomenijo

Pa kaj, odpeljalo se ti je, pubec? Ne znaš brat? Ne vidiš, da poslovni načrt ŽE IMAM napisan, ne sicer dokončan, ima pa trenutno okrog 20 strani. Kak drugače te ti interpretiraš poslovni načrt, in kaj je za tebe kapital? Same lape so te, ene stvari pa ne argumentiraš. Pojma od pojma nimaš. - in ja, to lahko sklepam, ker ti isto sklepaš zame. Zakaj jaz naj ne bi vedel nič o poslovnem načrtu? Zakaj naj ne bi vedel, kaj je to kapital? Presneto, saj pa ti nimaš pojma, če ne veš, da se lahko kapital pridobi z odprtjem S.P.-ja, in če si prijavljen na zavodu, lahko dobiš denarno pomoč. Kaj ti je tu nejasnega?

Citat:
LOL, ja, to je praksa. Vsak, ki zeli kaj od kogarkoli, mora pokazati nekaj kredibilnega. Torej LOL, ti si prisel po nasvete in glede na to, da, LOL, s(m)o tukaj prisotni ljudje, ki ali imajo(mo) s.p. ali kaksno drugo obliko, s katero se ukvarjajo(mo) s podjetnistvom, se, LOL, ukvarjajo z racunovodstvom ali pa, LOL, financami, in bi torej ti z manj arogantnim obnasanjem, LOL, lahko dobil kaksen koristen nasvet, ce ne bi, LOL, zacel z otrocarijami. Zdaj si pac forumska zabava, dokler te, LOL, moderatorji ne odstranijo.

Vidim, da se raje pičiš v neko besedo, ki sem jo uporabil 2,3x na treh straneh, in jo obravnavaš kot nekaj, s čimer sem sedaj res izjemno pretiraval. To pove vse o tem, kaj ti je tu bistvo. To, da boš drkal okrog besed, ki jih uporabljam, in se delal norca, namesto da bi napisal kaj uporabnega. Še enkrat več nisi povedal nič od nič.

Pa kaksno arogantno obnašanje? Si ti sploh bral celo temo? Daj, pojdi še enkrat na 1.stran, pa poglej, kako se je začelo.

'Lej ... bom napisal bolj počasi, ker zgleda da bolj počasi bereš.

1. Napišem, ali je mogoče z dobrim poslovnim načrtom dobiti začetni kapital za S.P. V tem primeru smatram, da nek folk, ki naj bi bil v tem, tudi razume, da imam v mislih teh 3,5k EUR, sem se pa tudi opravičil, ker jih že na začetku nisem omenil in se še enkrat oproščam.

2. Dobim odgovor, češ da bom gemblal. Je to na mestu, potem ko lepo napišem, da se gre za INVESTICIJO? Se ti to ne zdi kot jebanje v glavo in povsem nekredibilen odgovor?

3. Potem me proba model odvrniti od tega, da bi bil zagnan. Zopet izven konteksta. PA VALDA, da sem zagnan, če ne tu sploh ne bi pisal, mar ne?

4. Utisevalec flejma s prve, češ da sem bumbar.

5. mobifrik pove, da je naravnost smešno investirat v športne stave.

PA KAJ, TI JE ZDAJ LAŽJE, ALI ŠE ITAK NE SPREVIDIŠ? Kako naj po takih odzivih ohranim mirno kri? Mogoče kdaj, ko bom v kakšnem hinduizmu, ampak takrat me materialistične stvari pač ne bodo zanimale. Do takrat pa se bom vedno odzval po svojem instinktu. Ta trenutno je, da sem siguren, da se ljudje ne razumejo v stave, in se, kot sem že omenil, kot npr. moja babica smejejo s tega. MISLIŠ, DA SEM JAZ TAKA OVCA, da bom to pustil? Mogoče ti bi, in bi ohranil mirno kri, jaz pač ne. No, sicer pa se samo branim, kaj za vraga se sploh 'čem zagovarjat, saj pa sem na začetku prav lepo odgovarjal. No, dokler se je pač dalo ...

Odstranijo me, ja. Valda. Ko zmanjka argumentov, potem ostanejo samo še Banovci. Najprimitvnejši nivo, ki obstaja. Če bi se rad spustil pa še enega nižje, ker ko pač zmanjka argumentov, se moram postaviti na toj nivo, pa mi lahko napišeš OS, pa bom videl če si tudi v živo tak warrior, kot se predstavljaš tukaj.

Citat:
Zdaj kaj bolje razumes v cem je tezava ? Ne samo, da ti nimas D-O-B-R-E-G-A poslovnega nacrta, ti nimas niti p od poslovnega nacrta

Ahahahahahahaha. Še videl ga nisi, pa sklepaš tole. Ahahahahaha. Pa daj, raje se posveti nečemu, kar obvladaš, ker dokler delaš take predpostavke, si posmeh ti, in ne jaz. No, za tiste ki držite skupaj, ker ste pač online<3friends<3forever, pa niti ne viditi, da še nihče od vas razen posmeha in napadov ni pristavil nič koristnega, je itak jasno, da ne boste sprevideli, da se to dejansko dogaja, ker boste videli izključno vsak moj ofenzivnejše napisan tekst. So the story goes on ...

Citat:
Za omenjeni del poslovnega (projekcije) sem pa vprasal zato, ker - seveda ce bi obstajale, kar zelo ocitno ne - bi tam notri bilo najbrz kup pomankljivosti, ki bi tvojo idejo hitro prizemljile

Da. Vneto iščeš pomanjkljivosti. Samo da bi bile, pa da ti pol pride na tem. Hvala ti, res si v pomoč.

Citat:
in ker sem opazil, da nikomur ne verjames na besedo

Evo. V istem stilu kot do sedaj. Brez ene obrazložitve. Povej zdaj ti meni, če moram jaz verjeti na besedo nekaj, kar poznam, in lahko argumentirano razložim, ZAKAJ ni tako in KAKO bi se lahko temu izognil? Mi lahko poveš, KAJ točno nimam prav in KAJ TOČNO bi moral nekomu verjet? Ajde, daj, probaj, mogoče ti vsaj enkrat (prvič) uspe, čeravno ... dvomim.

Citat:
bi ti bilo edinole tako mogoce.pojasniti kje so najvecji problemi v tvojem razmisljanju, preden porabis precej casa za nekaj, kar se bo na Zavodu koncalo z razocaranjem.

Itak. Ker boš mene spreobračal in me učil, kako moram razmišljat, razložil pa nisi k od k**************************rca. (namerno daljše cenzurirano, ker res nisi povedal 1/100).

So long.

bettowin

Pripravnik
4. okt 2010
50
0
6
Hvala, Ninja. To lahko označim kot normalen odgovor in kot sem pričakoval od vseh ostalih. Pač v tem smislu - to kar sprašujem, torej.

bettowin

Pripravnik
4. okt 2010
50
0
6
Citat:
a. sp ter dodatek za samozaposlitev ni tako lahko dobiti. sploh ne če imaš v svojem poslovnem načrtu večkrat omenjeno besodo stave.

To sem vedel že prej, preden sem odprl temo. Zanimalo me je, da če bi res ful dobro predstavil celotno stvar, če bi potlej mogoče obstaja 1% šanse, da zares dobim to začetno pomoč.

Citat:
b. dečko bi rad prišel na hitro do free kredita, s katerim bi potem začel služiti. ampak tule je par lukenj prevelikih lukenj, da bi kredit sploh dobil. po eni strani ima veliko željo služiti, nima pa želje delati.

Evo. Pa kako naj te take stvari ne dvignejo. Model mi bi očital, da nimam želje delati. Pa ti poglej samo koliko teksta sem napisal v tej eni ušivi temi, katera ni vredna skorajda nič od nič. Že za to koliko časa sem si vzel. Kako potem ne bi imel volje delat tega, kar me veseli? Dnevno porabim po 5,6 ur za branje raznih člankov, stavnih nasvetov, itd., pa se mi ne da delat.

Ej. Napisal sem samo, da se mi fizično ne da delat. Mogoče pa si ti s kakšne stare šole, pa si pozabil, da nismo več med rdečimi, in da je trenutno tako, da se imaš tako, kot se znajdeš. Če boš delal fizično, boš pa res prišel še najslabše skos in negodoval nad celim svetom, ker prej itak zgubiš vse živce. Jaz bom delal mentalno, ti pa lahko kar nadaljuješ fizično, če si res ciljal na to, ker niti nevem na kaj drugi sploh bi lahko.

Citat:
c. 10% se že sliši lepo, ampak potem pa odbiješ 1k€ kolikor na mesec porabiš in že tolčeš -.

Če boš zelo pozorno in počasi bral, boš zasledil, kaj sem zapisal o dvigovanju denarja. Pa zakaj je treba delat neke predpostavke, katere sem sam naredil POVSEM OBRATNE (ZAPISAL SEM, DA DENARJA N-E M-I-S-L-I-M D-V-I-G-O-V-A-T? Se ti ne zdi to norčevanje z mene, potem?

Citat:
d. vsi sistemi IGER NA SREČO se slej ko prej porušijo. sploh taki, ki jih dobiš na netu...

Ti že veš, ja ...

Kaj bi bilo sedaj po vaše pravilno, da na tako trditev odgovorim? Npr. "aja, točno. potem pa ne bom igral stav, če noben sistem ne laufa", ali je morebiti bolj normalno če vprašam takole: "Kateri sistem imaš v mislih? Zakaj ne funckionira? Sem jaz res omenjal kakšen riskantnejši sistem?" itd. itd. ...

Izgubili ste se. A ma ful, a ne?

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Sistem? Še vedno je veliko odvisno od tebe, pa čeprav boš vlagal le recimo 2% od celotne banke....point vsega je, da če ne moreš niti spodobne banke narediti si bolj bogi tipster, če pa si šele začel s stavami in misliš, da je tako simple pa si pač samo naiven.

Crna_Ninja

Fizikalc
25. dec 2007
514
96
28
Ker sem moj odgovor na to temo že podal, lahko še nekaj drugega napišem:

Za pridobitev kapitala moraš v prvi vrsti imeti nek normalen odnos z ljudmi, to je ubistvu osnova. Pri tebi pa je bilo moč prebrati ogromno enih kletvic, kritiziranja in podobno. Že tvoj drugi post v tej temi je tak. Boš rekel, da so pa ostali isti, ker so s svojimi odgovori samo zafrkavali. Samo ti si tisti, ki išče denar, če že ne drugega bi moral biti vsaj manj žaljiv kot drugi, ne pa obratno. Ker sprašuješ na takšnem forumu, moraš biti pripravljen na vse vrste odgovorov. Če bo kdo podal odgovor, ki ti nemore nič pomagat, pač ga spustiš, nerabiš človeka takoj nekam poslat.
No, meni je vseeno kako se obnašaš, tole je samo moj dobronamerni nasvet, ki ga lahko komot preslišiš. Vsak funkcionira po svoje.

Je pa pohvalno, da si naprimer nekaj več začel delati na tej stvari (kot pa vsi drugi sanjači, ki se spomnejo neke ideje) - poslovni načrt. Če je vredu narejen, je super stvar tako zate, da vidiš če stvar izplača, tako kot za druge, da jim zadevo predstaviš - potencialnim investitorjem. Samo upam, da se ne boš ustavil pri 20ih straneh, dober poslovni načrt ima 80-100 strani.

Če boš tudi v poslu tako vztrajen kot si tukaj, z dolgimi replikami na vsak uporabnikov odgovor, pa lahko komot še kaj rata!