S.P. kot investicija v športne stave *DELETED*

bettowin

Pripravnik
4. okt 2010
50
0
6
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Citat:
Uporabnik bettowin pravi:
Če v nekaj vložiš z namenom, da pričakuješ pozitiven outcome, je to investicija.

Hočeš rečt da obstaja osebe, ki vložijo na podlagi pričakovanega negativnega donosa.
17758-icon_confused.gif

Ne. Hočeš ti rečt, da se investicija, kjer se pričakuje pozitiven outcome, ne more imenovati investicija?

Citat:
Pa si ti predstavljaj da pride do tebe en mujo, ki je neka 3 leta kopal jarke in ti predstavi svojo poslovno idejo, ki vključuje igranje na stave. Ne stavnico ali kaj drugega, kjer je denar ziher, ampak igranje samo.

Po kakšnem kriteriju pa dajo pol onim več tisočim te 3 jurje, od katerih jih potem večina itak zagonij? In to si napisal tako, kot da bi ta mujo šel, in vrgel gor tistih 3k EUR na prvo "ziher" stavo. Pa saj sem vedel, kakšen bo odziv, kaj drugega bi sploh lahko pričakoval, ali da me še itak sodiš kot nekega totalnega amaterja ... o, Bog. Ja ... oni me bodo isto, boš rekel. Toliko bolj žalostno, če bi me isto kot ti, ampak oni bodo imeli poslovni načrt (ki je seveda slab, zato ker sem ga spisal jaz..), in verjetno bodo morali vsaj podati neke razloge, zakaj ne. Pa ker boš mi sedaj rekel, da bo razlog ta, ker so to pač stave, obenem uvidim, kakšno laično razmišljanje vlada in kako brezupno je verjetni, da bo kdo sploh PROBAL kaj razumeti ... zato pa, kot sem že omenil:

LOCK IT.

Res!

Nazadnje urejeno:

jello

Guru
22. sep 2008
10.273
3.910
113
Glej, ti trdiš da če se vlaga s pričakovanjem pozitivnega donosa je to investicija. Jaz pa trdim da bi večjo neumnost težko napisal in da ne obstaja oseba, ki bi vlagala na podlagi pričakovanega negativnega donosa. Se pravi če danes pričakujem da bom od 100 dobil ven 80 potem ne vložim. Tukaj predpostavljam da smo ljudje racionalna bitja in da imamo raje več (denarja) kot manj. Kaj je potem zate špekulacija? Kaj gemblanje?

A če se mi zdi da bo šel jutri dolar gor in ga grem danes kupit z namenom da zaslužim razliko po tvoje investiram v dolarje? Al samo špekuliram da bo res tako in upam na najboljše?

Pa namenoma pišem tako malo po kmečko, ker vidim da ti osnovni pojmi delajo neznanske težave. Daj za povohat pokaži kakšen izsek poslovnega načrta. Po odzivih tukaj sodeč ni bojazni da bi ti ukradli idejo. Bo pa lepa popestritev popoldneva.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
bettowin, verjetno si neki falirani študent, po možnosti iz filozofske fakultete in sedaj sanjaš o nekem easy lifeu brez dela....
smile-1.gif

bettowin

Pripravnik
4. okt 2010
50
0
6
mobifrik99,

govorim o fizičnem delu. Ti ga kar delaj, če ti paše. Če ti sklepaš, kaj sem jaz, bom pa jaz s tega sklepal, da si nizko inteligenten, brez bralnega razumevanja in da misliš, da je edina možna opcija kvečjemu fizično delo, ker si pač preglup za karkoli ostalo. Bo?
wink-1.gif

jello,

napisal sem razliko med gamblanjem in investiranjem že prej. Ta razlika obstaja, in profesionalni igralci stav so jo sposobni ločiti.

Daj, preberi si kakšen članek, res.

Npr. tale: http://www.ezilon.com/information/article_1046.shtml

Dejansko obstajajo ljudje, ki investirajo v športne stave, in dosegajo pozitivne rezultate vsako leto. Pa že zaradi samega spoštovanja do dela, ki je vloženo, bi lahko spoštoval ta način investicije, ne pa da se na silo trudiš diskreditirat stave.

Kaj je pa potem investiranje v razne stocke, itd. ... ? To potem ni INVESTICIJA? Če je, zakaj je? Ker je bolj varna? Če ja, zakaj je bolj varna od moje investicije? Tako bi se bilo zanimivo pogovarjati, ne pa na način, da se obešate na izrazoslovje.

bettowin

Pripravnik
4. okt 2010
50
0
6
"I would, however, estimate that the percentage of "losers" would be equally high in the world of stock trading and investment markets if you considered those individuals who entered that environment without the necessary experience. Most people trust their savings and investment income to experts and no doubt if the betting public trusted their income to the 1% or 2% of betting experts who made a profit - the loser label might become less sticky. "

bettowin

Pripravnik
4. okt 2010
50
0
6
Žal ne. Sicer pa zadosti o tebi pove že to, da daješ ene študije pred druge ... nimam se jaz kaj menit s tako ozko-gledajočimi ljudmi. Papa.

I

Izbrisan uporabnik 3287

Vsi ti po ovinkih govorijo tole:

MODEL NE BIT SMEŠEN. oziroma WTF SE TEBI DOGAJA V GLAVI.

z 100 se DA na stavnicah zaslužiti z lahkoto vsaj x10. O kakih 35 eur ti bluziš. VSI, ki obvladajo stavnice, ne bi nikoli klobasali take kot jih ti. Sem bil prejšnji teden v ................ , ko je moj prijatelj z 50 eur dvignil v cca pol ure 3800 eur. Smo dvigovali tudi več, pa tudi pušili več.

Ne nabijaj brezveze.

Pa brez zamere, jaz pač nimam dlak na jeziku.

lp

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Ne, saj to ima prav, sistematično se tako stavi kot je napisal. Sam za to moraš imeti enormno znanja. Taki tipi znajo narediti z malo rizika tudi iz 100€ v tednu ali dveh jurja z lahkoto, sam dologoročno ne pali. Sej tudi sam praviš, da ste pušili tudi več.

Sam če ne moreš iz 100€ narediti nekaj, potem v takega človeka moraš dvomiti, da zna nekaj o stavah in ti je jasno, da nabija samo teorijo. Človek misli, da je edini na svetu prebral teorijo stav in jo edini obvlada.

Me že mika, da mu nalimam par dobitnih listkov mojih stav, da bo malo gofljo zaprl. Pa še malo bo spremenil mnenje o live stavah. :D

bettowin

Pripravnik
4. okt 2010
50
0
6
OK, na tisti predzadnji post pač ni kaj za odgovoriti. Tukaj verjetno vsak opazi, pri čem smo ...

Jaz se sploh nimam namena merit z vami v stilu "kdo ima daljšega".

Ne moreš verjet, kako kontradiktorne lahko postanejo stvari. V enem momentu te folk kur*a, da ni mogoče delat 10% yielda skozi leto, po drugi strani pa ti folk tolmači kratkoročne 1000-odstotne yielde kot nekaj normalnega.

Ne. Ne da se mi sploh razlagat. Na takem nivoju in s takimi argumenti ... ne, ne, ne, pa še enkrat NE.

Lahko pa se pomerimo v kakšni temi na tem forumu, pa mamo med sabo tekmovanje. Za to pa sem komot. Začnemo z virtualnimi 100 EUR. Vložke bo izbiral vsak sam, kvote pa izbiramo s selekcije v naprej določenih stavnic. Minimalno št. stav naj bo tam eno 20/mesečno, tekma se mora napisati vsaj 3 ure pred začetkom, post se kasneje več ne popravlja. V kolikor se, se šteje tista stava za izgubljeno zaradi prirejanja. V kolikor bi glede pravil kaj spremenila, javita.

Ajde, da vaju vidim. Projekt "S 100EUR-i do MILIJONA!" ...
wink-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Če si prepričan v svoj poslovni načrt, vloži vanj svoje premoženje, zastavi bajto, avto, sestro.. neki. Aja ne, ti bi raje s tujim kurcem po koprivah ane.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Hehehe, ti še v življenju nisi uspel v kratkem času kaj pametnega narediti in potem spušiti? Te izkušnje s stavami še nimaš in se maš za mahera? Pa vsak lolek tako začne, dokler mu ne kapne, da na dolgi rok ne gre.

Maš lahko 10% yield, sam če nisi sposoben malo na riziki igrat pa da prilezeš do neke sposobne vsote potem nisi za stave. Ti teraš sam neko teorijo, kako se da na sistematičen način igrati. Seveda se da, sam še vseeno je potrebno ogromno znanja in potrpežljivosti.

V tisti temi pa ne bom sodeloval, ker stavim samo live. Sem ti že napisal. Po tvojem tam stavnice pač največ zaslužijo al kaj že. Jaz pa pravim, da jaz tam največ zaslužim.

bettowin

Pripravnik
4. okt 2010
50
0
6
Glede na to, da vam je glaven, ekskluziven namen izključno drkanje v glavo, pa se dajmo še malo, ajde.

Res. Prav na silo se drkate z mano - o teh stvareh se sam niti približno nisem imel namena, a jih vseeno nosite naprej. Neverjetno, no. TU se potem povsem očitno vidi, kako žleht je folk.

Citat:
Če si prepričan v svoj poslovni načrt, vloži vanj svoje premoženje, zastavi bajto, avto, sestro.. neki. Aja ne, ti bi raje s tujim kurcem po koprivah ane.

Itak. Tebe bom pa s svojim po glavi, če neš' nehal lapat. Veš zakaj? - Si sposoben brat? Če si, potem bi lahko prebral, da sem zapisal, da bo zgleda da edini način sam privarčevat, in it delat. Koji k**** pol lapaš zdaj še kar naprej? Kaj bi rad sploh? Namen? Še to nisi ugotovil, da nimam nič od premoženja. Tudi to sem napisal. Zakaj potem gobcaš še vedno naprej o tem, da naj nekaj zastavim? Ti dela logika? Če bi ti, bi lahko ugotovil, da bi že zdavnaj kaj zastavil, glede na to da si to tako zelo želim počet ... ČE BI MEL!

Citat:
Hehehe, ti še v življenju nisi uspel v kratkem času kaj pametnega narediti in potem spušiti?

Kje sem napisal, da nisem? Si čist tupast, model? Pa napisal sem že parkrat v tej temi, kako je bilo pri meni - vse - kako, zakaj in kdaj sem pušil.

Citat:
Te izkušnje s stavami še nimaš in se maš za mahera? Pa vsak lolek tako začne, dokler mu ne kapne, da na dolgi rok ne gre.

Za kakšnega maherja? Če imam na tvoje nabluze insta-replike, sem takoj maher? Kaj pa naj pol? Napišem da maš prav, čeprav nimaš? To bi ti edino ustrezalo, ne? Pa Zaboga ... daj ... počasi se odločiti, katero mnenje sploh predstavljaš. Se DA, ali SE NE DA zaslužit po tvoje? Kdo bi te še razumel ...

Citat:
Maš lahko 10% yield, sam če nisi sposoben malo na riziki igrat pa da prilezeš do neke sposobne vsote potem nisi za stave.

Pa Presneto, valda da mam vmes tudi 100% yield, ampak je to samo kratkoročno. Za dober yield potrebuješ visoke (prekomerne) vložke, kar pomeni da tudi prej ali slej vse spušiš, razen če ti uspe res izredna serija in prilezeš s 100 EUR do jurja. Zato pa sem rekel, da mi lahko to dokažeš, če že trdiš, da je to nekaj normalnega. Izvoli.

Citat:
Ti teraš sam neko teorijo, kako se da na sistematičen način igrati.

Aha. Torej bi bilo bolje, da propagiram totalno sFAIL-ane načine s prekomernimi vložki, ZARADI KATERIH 98% IGRALCEV IZGUBLJA NA DOLGI ROK? To naj propagiram, ali kaj? Veš, da propagiram varnejšo in overall boljšo stvar (sploh ne govorim o nobenih sistemih, nič), a se vseeno s principa kregaš, pa čeprav valda več sam neveš, zakaj.

Citat:
Seveda se da, sam še vseeno je potrebno ogromno znanja in potrpežljivosti.

To, da je potrebno ogromno znanja in potrpežljivosti, sem omenil na teh petih straneh že večkrat. Kaj sploh govoriš to? ... čist si se zgubo, a?

bettowin

Pripravnik
4. okt 2010
50
0
6
Pa kaj je zdaj s tem tekmovanjem? Pa ne da bosta sp1čk4ala, ko pride do dejanj?
10.gif

Nazadnje urejeno:

jello

Guru
22. sep 2008
10.273
3.910
113
Za začetek nalimaj poslovni načrt. Potem pa se bomo odločili ali nas boš lahko prosil naj se še naprej pogovarjamo.

Si bil danes na socialni in jim predlagal genialni načrt? Aja ne, tukaj gor si pesnil teorijo. Tudi to je delo, mentalno al kako že.
hysterical-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Res smola, tip je že imel denar, pa ga je vedno zagonil. Škoda da vedno pozabi skočiti z denarjem na plemenitenje v loterijo, preden ga zapravi.

Kako potrpežljiv je, je pa razvidno iz objav. Si ga kar predstavljam kako se maščuje nad stoli v Stožicah, ker bi ekipa na katero bi stavil zgubila. "Matr res sem zgubil, ampak tistemu stolu sem pa pokazal hudiča!"

bettowin

Pripravnik
4. okt 2010
50
0
6
jello,

ne bom. Ker nisem s tem namenom odprl teme. Nisem še bil, ker ni še čist dokončan. In koji k. tebe briga, kaj jaz počnem?

Numy,

ti dam 50 EUR, pa boš mi lepo demonstriral, kaj lahko iz njih narediš. Može?

V nadaljevanju pa spet samo sojenje ljudi. Uživaj v lajfu s takim karakterjem.

...

Koliko enih pomešanih pojmom ma folk, pa kolk bi se samo vtikali v lajf nekoga, mu bli žleht, se posmehovali, ga ocenjevali na podlagi postov, se obešali na njegove besede, in ne vsebino, itd. itd.

Welcome to sLOVEnia ... kjer je žlehtnoba doma.
wink-1.gif

- Zanimalo me je, če je mogoče za takšno stvar dobiti finančno pomoč z Zavoda oz. da pač napiše kdo svoje izkušnje, ki je kdaj v preteklosti probal s čimerkoli podobnim. Kakšne odgovore sem dobil, pa je itak zabeleženo.

- Ubadate se z mojim statusom, s tem da mentalno delo kao ne obstaja, obstaja samo fizično (ko mi stolmačite, kaj vam je okrog tega sploh point, bom probal razumeti drugače; do takrat ...), 10% yield je slab, ker je premajhen, več pa tudi ne gre, ker bi bila samo sreča, drkate se čeprav nimate znanja o neki stvari izključno iz razloga, ker ste po naravi takšni, da radi provocirate. Prav smilite se mi vmes. Koji [censored] sploh drkate naprej, če sem že par-X napisal, naj se tema zaklene?

Ko se bo kdo želel pogovarjati z argumenti, naj se javi.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.191
3.588
113
Marlbor
Je bil danes na bencinski črpalki model, ki je pokasiral dva stavna lističa po okrog 300€, torej skupaj 600€. Sicer ne vem kakšen je bil vložek in kvota, ampak model je verjetno fajn pokasiral. Evo, to je zame profi, ne pa ti, ki še par začetni evrov za vložek nimaš. Ta model z bencinske, če obvlada tak kot je danes zgledalo (
grims-1.gif
), bo čez par tednov pobiral že po več tisoč evrov visoke dobitke.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Kdo ti je napisal da de obstaja samo kot nekaj fizičnega??????

Ti bi rad živel z "mentalnim delom", nimaš pa dovolj pameti da bi dobil začetni kapital. Se pravi da bi rad živel na račun nečesa česar nimaš???????