S.P. kot investicija v športne stave *DELETED*

bettowin

Pripravnik
4. okt 2010
50
0
6
Citat:
Uporabnik Sulc pravi:
No, super.

Načrt imaš DOBER.
Pametnejši si od vseh, ki s(m)o se vključili v debato.

Ostane ti le še, da ponudiš možnost, da srečni izbranci v tvoj projekt investirajo. Recimo tile:
link

Če boš tudi tam naletel na podobno skepso, kot tu, jim tudi kar povej, kar jim gre!

No, si vsaj pripomogel z linkom, če ti že ni dano pristaviti argumenta. Pa valda da ti ni, ker želiš biti na silo pameten, čeravno o določeni stvari nimaš pojma od pojma. Pa VI VSI SE DELATE PAMETNI, NE JAZ. ČE SE DELAM JAZ PAMETNEGA, POTEM POVEJTE, ZAKAJ, NE PA DA SE VAM GRE SAMO ZA NEVOŠČLJIVOST IN TO, DA PRIVOŠČITE DRUGEMU NEUSPEH.

Katastrofa.

bettowin

Pripravnik
4. okt 2010
50
0
6
Mi hočete dobro? Pa da. Sedaj sem na hitro preletel komentarje, pa ves čas samo flejmanje v smislu, da če pristavim argument, se avtomatsko delam pametnega, pa da nimam jaz kaj govorit, ker bo itak vse propadlo, pa drugi vsi vejo več samo zato, ker gre večina folka v minus, in bom šel tudi jaz, itd. itd. Sami laiki, ki bi radi izpadli dobro, s temi travilanimi splošno-ljudstvenimi argumenti pa ne prispevajo prav nič.

No, še največ mi je bil v korist tale link, kjer je mogoče najti potencialnega so-investitorja.

No, pa tudi za poslovni načrt bo verjetno potrebno povedat, ZAKAJ ni dober, ali?

Pri celi stvari mi gre najbolj na [censored] to, da hoče biti pameten folk, ki nima potrebe, da bi se sploh delal pameten - ker pač o tej stvari ne ve zadosti.

bettowin

Pripravnik
4. okt 2010
50
0
6
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
Sej Bettowin ima po svoje prav. On bi odprl podjetje, ki bi stavilo namesto investitorjev. Mislim, da tle ne bi blo težav, razen davkov. Kako je podjetje obdavčeno pa ne vem, ker ne poznam nikogar, ki bi kupil dobitno srečko na davčno podjetja in nato dobil izplačilo na podjetje. Le kako bo športna stava davčno priznan strošek. Se lahko šteje kot investicija? Sej delnice so tud gambling, vsak dan je novo stanje in to se ne da napovedati.

lp

Da. Nekako tako bi bilo. Ali da bi odprl S.P. ter dobil tistih 3,500EU oz. koliko pač znaša začetna pomoč in začnem igrati sam, ali pa da vse uredim investitorju in se z njim zmenim za določen % od profita. Za oboje pa bi moral it S.P. skos. Če ne, bi želel vsaj argumentirane odgovore, ZAKAJ ne.

bettowin

Pripravnik
4. okt 2010
50
0
6
No, najbolj od vsega se bojim pa tega, da bo tudi tam (npr. na zavodu, kjer vložiš biznisplan, da bi dobil začetno pomoč) folk zagotovo razmišljal tako laično, kot razmišlja tu. Zatorej ... kako potem sploh karkoli izpeljati, če si že v naprej "obsojen" ?

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
978
175
43
Ojej.
Zastaviš vprašanje (nejasno). Potem po drobcih odkrivaš malo več ideje in hkrati kurcaš vsakega, ki se mu tvoja ideja zdi slaba (morda razume, morda ne).
Meni si npr. napisal, da nimam "pojma od pojma". Od kod ti to, zafrustrirani tečnež? Samo povzel sem tvoje otročajsko obnašanje in ti dal uporaben link.

In zdaj, če prav razumem - rad bi samo na kakem zavodu naprosjačil 3.500, potem bi ti že steklo? Primi se lopate, razvažanja pic, popisovanja ptic selivk,... in boš že napraskal ta denar, potem pa pač počni z njim, kar poželiš.

Glede na tvoje (nikakršno) argumentiranje in zelo slabe manire pa predvidevam, da investitorja ne boš našel. Ne glede na kakovost ideje.

bettowin

Pripravnik
4. okt 2010
50
0
6
Citat:
Zastaviš vprašanje (nejasno).

Se oproščam, če je bilo morebiti nerazumljivo.

Toda, stvari grejo takole: ustanoviš S.P., dobiš začetni kapital od ZRSZ. Kaj je tu nejasnega? Mogoče kvečjemu to, da nisem navedel vira, od kje naj bi ta začetni kapital dobil. To sem res pozabil.

Citat:
Potem po drobcih odkrivaš malo več ideje

Kje pa si to zasledil oz. iz česa sklepaš?

Citat:
in hkrati kurcaš vsakega, ki se mu tvoja ideja zdi slaba (morda razume, morda ne).

Valda. Kako naj ostanem miren, če se folk odziva tako ofenzivno in to samo zato, ker bi se radi posmehovali s te ideje? Če misliš da ni tako, si res preberi še enkrat vrstni red odzivanja ljudi ...

Citat:
Meni si npr. napisal, da nimam "pojma od pojma". Od kod ti to, zafrustrirani tečnež?

Ker razen linka nisi napisal nič koristnega. Če si, lahko citiraš sam sebe, pa mi dokažeš nasprotno.

Citat:
In zdaj, če prav razumem - rad bi samo na kakem zavodu naprosjačil 3.500, potem bi ti že steklo? Primi se lopate, razvažanja pic, popisovanja ptic selivk,... in boš že napraskal ta denar, potem pa pač počni z njim, kar poželiš.

To ti smatraš kot odgovor? Pa kaj, človek božji, res misliš, da tega nisem sam sposoben stuhtat? Če bi me fizično delo tako veselilo, bi se ga že poprijel. Pa me ne, žal. Če ne se verjetno ne bi ukvarjal s stavami, še najmanj pa odpiral tu teme o tem, kako bi bilo najboljše priti do začetnega kapitala. Ful on-topic ti je potem takšen odgovor, ja ...

Citat:
Glede na tvoje (nikakršno) argumentiranje in zelo slabe manire pa predvidevam, da investitorja ne boš našel. Ne glede na kakovost ideje.

Katero nikakršno argumentiranje? Katere slabe manira? Katera kakovost ideje?

Whatever ...

Nazadnje urejeno:

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Človek se ima za profija v stavah, prebral je vse knjige in članke o stavah, a bi mu prav prišlo 3500€?
hysterical-1.gif

In potem taki klinac, ki nima par jurjov za stave drugim soli pamet, da nimajo pojma o stavah....
13.gif

ghost

Pripravnik
6. sep 2007
76
0
6
No tut tist link ni koristen ker ti klub poslovnih angelov ne bo dal denarja za tak projekt.

Realno ne računaj ,da ti bo kakršenkoli resen investitor dal denar samo na poslovni načrt brez tvojega vložka in nekih resnih referenc z področja v katerem je projekt. Sploh ne v teh časih. Kot prej edina varianta je da prepričaš kakšnga frend k ma dnar al pa družino.

Investiral bi v športne stave ampak nebi gamblal? ? tega ne razumem lih najbolje. Ali bi rad povedu da maš ziher sistem kako zaslužit s stavami?? Tega sicer nebi komentiru ampak zakaj pol rabiš začetni kapital. Priigraj si ga pol. najbrž par sto € že maš.

S.p. ti pa nič ne pomaga, ker še enkrat: nekih resnih investitorjev neboš dobil. NI pa izključeno da znaš zbrat folk ki bi investiru v takšne posle- če boš znal dobro zgodbo naplest kako boš služu. kot npr fin forex, remius in podobni.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
Pa še nekaj glewde donosa. Če se hočeš it biznis, boš moral naredit več kot 10% letno. Zakaj?

Ker z depozitom človek naredi 3-6% letno. Rizik: nič
Ker z obveznicami naredimo 4-7% letno Rizik: nič
Ker z delnicami delamo 6-12% letno. Rizik: majhen
ker z Forexom delamo 10-30% letno. Rizik: srednji
Ker z FFX delamo 10-15 % mesečno Rizik : visok

In nihče ti ne bo zapual 1k, 10k, 100k €, če mu nardiš samo 10% letno. To je absolutno premalo, glede na rizik. Sicer športnih stav ne poznam tok dobro, tko da ne vem kakšpen je ROI v povprečju.

lp

bettowin

Pripravnik
4. okt 2010
50
0
6
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:
Človek se ima za profija v stavah, prebral je vse knjige in članke o stavah, a bi mu prav prišlo 3500€?
hysterical-1.gif

In potem taki klinac, ki nima par jurjov za stave drugim soli pamet, da nimajo pojma o stavah....
13.gif

Pa kaj, a misliš da mamo vsi po defaultu bogate sorodnike, ki jim ni problem dat 3,5k EUR? To je tako nenormalno čudno, če nimaš? Če nič nimaš, potem se raje ne spravljal k ničemur, ker ti je usojeno biti hlapec - to je zaključek?

Od kje naj bi imel denar, če sem pa brez službe?

Kaj ma status veze s tem, kakšno znanje imaš o nečem?

Daj, raje nehaj, prosim.

Potem mi bodo pa spet solili pamet o tem, kako se sam obnašam ... ja pa kako se naj, če pa dobivam takšne posmehljive in nasploh maloumne odgovore?

bettowin

Pripravnik
4. okt 2010
50
0
6
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
Pa še nekaj glewde donosa. Če se hočeš it biznis, boš moral naredit več kot 10% letno. Zakaj?

Ker z depozitom človek naredi 3-6% letno. Rizik: nič
Ker z obveznicami naredimo 4-7% letno Rizik: nič
Ker z delnicami delamo 6-12% letno. Rizik: majhen
ker z Forexom delamo 10-30% letno. Rizik: srednji
Ker z FFX delamo 10-15 % mesečno Rizik : visok

In nihče ti ne bo zapual 1k, 10k, 100k €, če mu nardiš samo 10% letno. To je absolutno premalo, glede na rizik. Sicer športnih stav ne poznam tok dobro, tko da ne vem kakšpen je ROI v povprečju.

lp

10% ROI ob mesečnem prilagajanju vložka glede na stanje v banki. Od tega zneska ne bi nič zapravljal, si nakazoval od stavnice na svoj račun, itd. Vse bi bilo kvečjemu tam. VES ČAS. In to npr. 3 leta, po katerem času pa naj bi bilo moje stanje X10 začetnemu. Torej, če začnem s 3,5k EUR, računam na stanje 31k EUR po 36-ih mesecih. To je sicer malce manj, kot 10x, ampak razumeš point ...

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Ne govorim o sorodnikih, govorim o tvojih stavah, da ne znaš narediti iz 100€ v recimo treh mesecih 2000€? če tega nisi sposoben, potem ne trobit, da si neki car v stavah....eno je stavit za drobiž par eurov in drugo ko imaš malo večjo banko za resen denar. Verjemi, sem že dal vse faze skozi....

...samo iz tvojega pisanje sklepam, da si star manj kot 23 let in očitno preklemano naiven. No, sej sem tudi jaz bil nekoč, tu mislim na stave
smirk-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Citat:
Uporabnik bettowin pravi:

Se strinjam, ni zastonj slovenski pregovor ki pravi "da je s tujim kur.cem najlažje po koprivah mlatit"!

Torej če obljubljaš 10x donos v 3h letih, ne bo problem dobiti investitorjev. Še tu na alterju ti bo kdo posodil če se zavežeš k temu. Evo jst ti dam takoj 1000EUR, in pričakujem 10000 čez 3 leta s tem da mi jih jamčiš (zastava kakšnega premoženja)!
zmaga.gif

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Aja, pa subvencija je 4500€, pa sploh ni tako simple, da samo dobiš in imaš pač denar od države.
smile-1.gif

bettowin

Pripravnik
4. okt 2010
50
0
6
Citat:
Ne govorim o sorodnikih, govorim o tvojih stavah, da ne znaš narediti iz 100€ v recimo treh mesecih 2000€? če tega nisi sposoben, potem ne trobit, da si neki car v stavah....eno je stavit za drobiž par eurov in drugo ko imaš malo večjo banko za resen denar. Verjemi, sem že dal vse faze skozi....

Ahahaha. 300% ROI. Ahahaha.

100 EUR -> 3 EUR = 1 stake.

En stake oz. vložek je lahko izključno 2-4 EUR ob kapitalu 100 EUR, in če igraš max. 50 stav na mesec (že to številko se ponavadi označuje kot preveliko), potlej si vložil max. 80 EUR, pa ajde, npr. da bankroll čez mesec pač obrneš, je to 100 EUR vloženega. In če je tvoj ROI določen mesec npr. 35%, kar se še celo po 50-ih stavah (ki je drugače premajhen vzorec, zatorej je še govora o kratkem, in ne o dolgem roku) šteje kot zelo uspešno, si zaslužil tisti mesec 35% od 100 EUR, ki si jih vložil. Torej, 35 EUR. Evo, to je po moji, nizko do mogoče srednje varovani investiciji, kako in če vse to upoštevaš tudi ti, pa boš vedel sam.

Povprečen leten ROI od 10% naprej se šteje v svetu stav kot izjemen. Če ti delaš 300%, pa tudi dobro. Svaka čast. :D

bettowin

Pripravnik
4. okt 2010
50
0
6
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:

Se strinjam, ni zastonj slovenski pregovor ki pravi "da je s tujim kur.cem najlažje po koprivah mlatit"!

Torej če obljubljaš 10x donos v 3h letih, ne bo problem dobiti investitorjev. Še tu na alterju ti bo kdo posodil če se zavežeš k temu. Evo jst ti dam takoj 1000EUR, in pričakujem 10000 čez 3 leta s tem da mi jih jamčiš (zastava kakšnega premoženja)!
zmaga.gif

Nimam jaz nobenega premoženja. Če bi ga mel, bi en del tega prodal in ga vložil v stave, brez skrbi.
smile-1.gif

Sicer pa ... daš mi 1k EUR, sam naredim v treh letih 10k, potem pa ti vseh 10k dam nazaj?
zmaga.gif

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Citat:
Citat:

Ahahaha. 300% ROI. Ahahaha.

100 EUR -> 3 EUR = 1 stake.

En stake oz. vložek je lahko izključno 2-4 EUR ob kapitalu 100 EUR, in če igraš max. 50 stav na mesec (že to številko se ponavadi označuje kot preveliko), potlej si vložil max. 80 EUR, pa ajde, npr. da bankroll čez mesec pač obrneš, je to 100 EUR vloženega. In če je tvoj ROI določen mesec npr. 35%, kar se še celo po 50-ih stavah (ki je drugače premajhen vzorec, zatorej je še govora o kratkem, in ne o dolgem roku) šteje kot zelo uspešno, si zaslužil tisti mesec 35% od 100 EUR, ki si jih vložil. Torej, 35 EUR. Evo, to je po moji, nizko do mogoče srednje varovani investiciji, kako in če vse to upoštevaš tudi ti, pa boš vedel sam.

Povprečen leten ROI od 10% naprej se šteje v svetu stav kot izjemen. Če ti delaš 300%, pa tudi dobro. Svaka čast. :D

Glej, ni mi potrebno teorije pisat tu gor, sem prebral vse to in se strinjam s tem. Gre se za to, da ti denarja nimaš. Nihče ti ga ne bo dal, ko mu boš povedal kaj misliš z njim. Če hočeš kaj narediti začni s 100€ in poskusi z večjim rizikom, drugo ti ne preostane...če pa čakaš, da ti bo nekdo dal keš, da ga boš ti na stavah obogatil, pa boš še dolgo čakal...ker nekdo, ki nima niti spodobne začetne banke, mi ne bo predstavil tako dobrega poslovnega načrta iz stav, da bi me lahko prepričal.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Meni se zdi tole poslovni načrt obupanca, ki bi rad stavil še tuj denar, ker je svojega že zagonil.

bettowin

Pripravnik
4. okt 2010
50
0
6
100EUR, pa potem prej ali slej pop**diš, ker veš, da boš v celem letu zaslužil nekih 200 EUR, pa raskiraš, pa greš prej ali slej all-in, pa si vedno na istem. ker all-ine prej ali slej spušiš. Nekako se mi to več ne da.

Cela poanta topica je samo v tem, kako dobiti začetni kapital, nič drugega. In začetni kapital nima popolnoma nobene veze s tem, koliko denarja imam v denarnici. N-O-B-E-N-E.

Jaz imam vse potrebno znanje, samo kapitala nimam. To je bistvo ...

Že to, da uporabljaš preseške, kot je "obogateti", katerih sam v tekstu nikjer ne uporabljam, temveč cel čas povdarjam, da je to postopna investicija, ki zahteva potrpežljivost, varovane vložke, itd., in tudi nasploh nimam nekih nerealnih ciljev. S 30k EUR pač nisi bogat, ali?

bettowin

Pripravnik
4. okt 2010
50
0
6
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Meni se zdi tole poslovni načrt obupanca, ki bi rad stavil še tuj denar, ker je svojega že zagonil.

Pa kaj je s tabo? Valda, da sem ga zagonil, če pa sem si kupoval kartice po 10 EUR, ker več pač nimam. Kako pa naj si zastaviš nek resen poslovni cilj z 10 EUR? C'mon ... be serious. V prejšnjem postu sem lepo napisal, kako je s tem, če nikoli nimaš denarja, ki bi ga vložil, da bi začel nekaj resnega. Kako naj z nekaj 10 EUR sploh igraš na večih stavnicah, da najdeš najboljše kvote, kako naj si razdeliš posamezen vložek, ki bo potlej mizeren? Profit isto. Par evrov mesečno, par 10 letno, če sploh. Štekaš? Bi pa ja lahko vedeli, da je vse v tem, koliko denarja imaš. Ko ga enkrat imaš, pač ni problem kaj zaslužit. Problem je takrat, ko imaš idejo in načrt, denarja pa nimaš. V bistvu večen problem..