Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Sistem pač ne more biti pošten. Eni bi radi bi imeli faktor MASA VOZILA, potem bi jaz dal še faktor POGON (FWD, RWD, 4WD), ker bmw fahrerji so največji uničevalci slovenskih cest, potem bi pa bil ustrezen še faktor PREVOŽENI KILOMETRI.
Sicer pa nekateri primerjate kako prostornina motorja nima veze, ker je pomembna moč motorja, a hkrati pa vam pri zavarovanju spet ne ustreza, da se obravnava le moč motorja ... tam bi pa radi imeli razmerje MASA/MOČ.
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
Zato, da nas molzejo iz vseh možnih strani.
Saj smo sami krivi, ko hočemo imeti vse zastonj. Zastonj šolstvo, socialno varnost....od nekod mora prit ta denar.
Če pa se da predlog, da se uvede šolnine, pa vsi takoj skočijo, me zanima koliko se da na letni ravni za SŠ in višje šole? OŠ lahko pustimo zastonjsko...
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Koliko pa je šolnina recimo za eno gimnazijo ?
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Rekel sem, da so ŠOLE zastonj, če stanejo nekaj šolske potrebščine še to ne pomeni, da so zaradi tega šole plačljive.
Kako so šele ubogi v USA ne, tam plačajo šolanje + potrebščine, ali pa kakšne prestižne angleške univerze. Šolanje tam stane več, kot pri nas stanovanje.
Kvaliteta se plača, ne?
Lahko sedaj v oktobru narediš tehnični pregled, uskladiš datume zavarovanja in podaljšaš registracijo za celo leto.Citat:
Uporabnik landcruiser pravi:
Citat:
Uporabnik mimika pravi:
Če imaš mrcino z veliko ccm lahko narediš odjavo in ponovno prijavo (cca 30€) in prideš letos še ceneje skoz, ker še v oktobru registriraš ane?
Zanimiva ideja ... ampak to se splača narediti samo, če nimaš tehničnega naslednje leto, drugače ne moreš podaljšati registracije za celo leto.
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
Pa naj še pove ,da v Ameriki dobiš ven bruto plača pa pol plačaj, pri nas pa ti je itaq pol poberejo
Citat:
Uporabnik Shaban pravi:
Dons sm glih premišljeval kaj bo z avti nad 10,15+ let in nad 2500m3 , kdo bo to kupu zdej
Laredo 4.0 itd...
že zdej se dobi take avte za drobiž
A bo po 1.nov = Podarim!?
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
... dejstvo je da bo prodaja drastično padla ... sicer je bilo najprej govora, da se bo obdavčilo le nove avte, zdaj so nas pa s tole cestnino zj.... banda pokvarjena... Najbolj bodo najebali lastniki starih avtov z visoko kubaturo, ki nikakor niso (več) luksuzni