S 1 novembrom dražja cestnina

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Eh. A ni tudi v gorivu nek davek namenjen cestam? Pa ga bolj malo vidijo, ne?

No, kar naj še nabijajo vse ostale davke, da bo lahko JS užival, vi pa ploskajte. Še zahtevajte nove dodatne.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
9
38
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Sistem pač ne more biti pošten. Eni bi radi bi imeli faktor MASA VOZILA, potem bi jaz dal še faktor POGON (FWD, RWD, 4WD), ker bmw fahrerji so največji uničevalci slovenskih cest, potem bi pa bil ustrezen še faktor PREVOŽENI KILOMETRI.

Sicer pa nekateri primerjate kako prostornina motorja nima veze, ker je pomembna moč motorja, a hkrati pa vam pri zavarovanju spet ne ustreza, da se obravnava le moč motorja ... tam bi pa radi imeli razmerje MASA/MOČ.

Od kje pa tebi ideja da vozniki bmw-jev najbolj uničujejo ceste.
stupid-1.gif

Imaš res pravi nick, brez "p" -ja
hysterical-1.gif

Itak, banda nesposobna državna ne zna dugega kot pobirat davke tako ali drugače. Tajkunom, ki so davkariji dolžni miljone pa ne znajo (upajo, morejo) vzet nič ...
evil.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.294
7.058
113
Jaz nekako že par let upam, da pride končno davek na nezdravo hrano.

Malo me čudi, da do tega še ni prišlo, oz no..zgleda je ta lobij še večji kot naftni, pa se zato še kaj takega ni zgodilo. Ampak slej ko prej se bo, potem bo pa folk verjetno tudi jamral?

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
9
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
Zato, da nas molzejo iz vseh možnih strani.

Saj smo sami krivi, ko hočemo imeti vse zastonj. Zastonj šolstvo, socialno varnost....od nekod mora prit ta denar.

Če pa se da predlog, da se uvede šolnine, pa vsi takoj skočijo, me zanima koliko se da na letni ravni za SŠ in višje šole? OŠ lahko pustimo zastonjsko...

Kje pa ti živiš, na luni?!
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno:

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
9
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Koliko pa je šolnina recimo za eno gimnazijo ?

Če ni šolnine (večerne šole se tukaj ne štejejo) še ne pomeni da so šole zastonj, kapiš
wink-1.gif

Boš videl ko boš imel svoje otroke v OŠ, SŠ koliko stane šolanje ...
uf-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.294
7.058
113
Rekel sem, da so ŠOLE zastonj, če stanejo nekaj šolske potrebščine še to ne pomeni, da so zaradi tega šole plačljive.

Kako so šele ubogi v USA ne, tam plačajo šolanje + potrebščine, ali pa kakšne prestižne angleške univerze. Šolanje tam stane več, kot pri nas stanovanje.

Kvaliteta se plača, ne?

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
9
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Rekel sem, da so ŠOLE zastonj, če stanejo nekaj šolske potrebščine še to ne pomeni, da so zaradi tega šole plačljive.

Kako so šele ubogi v USA ne, tam plačajo šolanje + potrebščine, ali pa kakšne prestižne angleške univerze. Šolanje tam stane več, kot pri nas stanovanje.
Kvaliteta se plača, ne?

Tam je čisto drug standard, tako da ne mešaj GB z eno ubogo Slovenijo, sicer pa public schools, kolikor vem, tudi tam niso plačljive. Nikjer nisem napisal, da so šole plačljive, pač pa da niso zastonj. Ko boš enkrat starš s šoloobveznim otrokom boš drugače govoru.
priden.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.294
7.058
113
public schools niso plačljive ne, so pa podn, tja verjetno ne bi hotel vpisati otroka.

Še vedno ostajam pri vprašanju, koliko nas sploh stane celoten šolski sistem, pomoje je cifra enormna. Počasi bo čas, da se tudi tja nekaj prispeva, direktno, s šolninami.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.198
3.562
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik landcruiser pravi:
Citat:
Uporabnik mimika pravi:
Če imaš mrcino z veliko ccm lahko narediš odjavo in ponovno prijavo (cca 30€) in prideš letos še ceneje skoz, ker še v oktobru registriraš ane?

Zanimiva ideja ... ampak to se splača narediti samo, če nimaš tehničnega naslednje leto, drugače ne moreš podaljšati registracije za celo leto.
Lahko sedaj v oktobru narediš tehnični pregled, uskladiš datume zavarovanja in podaljšaš registracijo za celo leto.

tony

Guru
23. jul 2007
9.751
1.537
113
Kar si napisal velja za termin public school v US, to so pač obične javne šole, kot npr. pri nas.

V UK angleščini pomenijo public schools najbolj elitne privatne šole (npr. Eton ipd.)
zmaga.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.294
7.058
113
My bad, ampak, saj sem v prejšnjem postu napisal, da so prestižne angleške univerze plačljive, nisem pa opazil, da je stanč repliciral o publich schools v angliji, sem mislil, da misli v ameriki, katero sem bolj izpostavil
smile-1.gif

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.659
4.383
113
Pa naj še pove ,da v Ameriki dobiš ven bruto plača pa pol plačaj, pri nas pa ti je itaq pol poberejo

Shaban

Fizikalc
14. apr 2010
1.001
1
36
Dons sm glih premišljeval kaj bo z avti nad 10,15+ let in nad 2500m3 , kdo bo to kupu zdej
sprasujem se.gif

Laredo 4.0 itd...
že zdej se dobi take avte za drobiž
rolleyes-1.gif

A bo po 1.nov = Podarim!?
13.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.294
7.058
113
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
Pa naj še pove ,da v Ameriki dobiš ven bruto plača pa pol plačaj, pri nas pa ti je itaq pol poberejo

Tega namerno nisem izpostavil, ker nima veze pri šolstvu, itak noben prispevek ne gre direktno za šolstvo. Tisto je za penzije, zravstvo in socialno varnost.
Šolstvo je v bistvu edina "zastonj" stvar, ki se ne črpa iz prispevkov...malo čudno, tbh.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
9
38
Citat:
Uporabnik Shaban pravi:
Dons sm glih premišljeval kaj bo z avti nad 10,15+ let in nad 2500m3 , kdo bo to kupu zdej
sprasujem se.gif

Laredo 4.0 itd...
že zdej se dobi take avte za drobiž
rolleyes-1.gif

A bo po 1.nov = Podarim!?
13.gif

Hja, dobro vprašanje, po moje se jih bo veliko pojavilo na A.netu ... Še dobro da je moj malo pod tri nula, tako da bo cestnina drugo leto dražja le za slabih 60eur
tongue-1.gif

... dejstvo je da bo prodaja drastično padla ... sicer je bilo najprej govora, da se bo obdavčilo le nove avte, zdaj so nas pa s tole cestnino zj.... banda pokvarjena... Najbolj bodo najebali lastniki starih avtov z visoko kubaturo, ki nikakor niso (več) luksuzni
jezen.gif

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
... dejstvo je da bo prodaja drastično padla ... sicer je bilo najprej govora, da se bo obdavčilo le nove avte, zdaj so nas pa s tole cestnino zj.... banda pokvarjena... Najbolj bodo najebali lastniki starih avtov z visoko kubaturo, ki nikakor niso (več) luksuzni
jezen.gif

Ne.

Dvajset let star avto s 4.000 ccm je čisto običajno vozilo, s kakršnim se vozijo v službo delavci za trakom...
tongue-1.gif

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Hocemo postati najbolj ciganski narod v €uropi ,zato vsi 900ccm vozila, hise so luxuz zato gremo pod sotore kvecjemu kakna stara prikolica,zdravstva itak nimamo vec,zobozdravniki so samo se za bogate ki si to lahko privoscijo, solanja samo za bogate.... ciganaraj , kje se je €U pregresila da nas je z romuni in bolgari pobrala ?