S 1 novembrom dražja cestnina

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
9
38
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Ti si pa požrl vso pamet tega sveta, kajne

Hja.

Verjamem, da iz podesta tvojih kognitivnih sposobnosti izgleda tako...
smile-1.gif

Resnica je veliko bolj enostavna - nimam nataknjenih plašnic, znam sešteti 2 + 2 in sem funkcionalno pismen.

Seveda si povsem pričakovano povsem zgrešil tudi pri ostalem delu svoje šnelkurz psihoanalize. Vozim avto z 1.8 litrskim agregatom in 145 konji... saj jih večinoma ne rabim niti 100, ampak si jih lahko privoščim in jih imam za zraven. Za gušt, če ravno zapaše.

In kadim Marlboro light , pa se mi zdi dražitev cigaret popolnoma pravilna in jo podpiram. Pa nazadnje, ko sem v trgovini kupil buteljko vina, je bila od Simčiča. Pa dvakrat letno smučam v Franciji, poleti se namakam v Grčiji...

Verjetno bistvena razlika med nama je, da se jaz zavedam, da so te stvari luksuz in se ne obnašam kot razvajeno otroče, ki mu vzamejo liziko, če luksuz postane še malo bolj luksuzen. Je življenje precej lažje, če uspeš imeti en normalen pogled na stvari. Če ne pa... no, na alterju se boš že dobro počutil med sebi podobno omejenimi glavami.
smile-1.gif

Ah ja, saj nima smisla ...
rolleyes-1.gif

Torej, tvoj post se lahko bere tudi tako: probleme ki jih imaš sam s sabo utapljaš v alkoholu, sebe in okolico zastrupljaš z nikotinom in nosiš denar v tujino, dobro zate pametnjakovič. A tvoj pogled na stvari se ti zdi normalen?
bonk.gif

Če so za tvojo slovenceljsko miselnost vsi "ukrepi" nesposobne vlade upravičeni, me resno skrbi za tvoje mentalno zdravje. In ti praviš meni da sem omejen ...
13.gif

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
Malce OFF topic vprašanje, ampak da ne bom odpiral nove teme.

V novembru imam registracijo avtomobila, avto pa nameravam prodati in nabaviti drugega.
Zanima me koliko izgubim če mi avta vseeno ne bo uspelo zamenjati do registracije. Torej če avto odjavim 14 dni po registraciji, kaj dobim v sorazmernem delu povrnjeno, in za kaj se lahko obrišem pod nosom?

zavarovanje gre po dnevih, cestna taksa po mesecih, torej izgubiš eno dvanajstino, ostalo ti vrnejo če podaš zahtevek

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Če so za tvojo slovenceljsko miselnost vsi "ukrepi" nesposobne vlade upravičeni, me resno skrbi za tvoje mentalno zdravje. In ti praviš meni da sem omejen ...
13.gif

Zanimivo je, da se uspeš z vsakim postom malo bolj blamirati.

Če bi recimo poznal izvor in prvotno semantično vrednost izraza 'slovencelj', bi vedel da si katastrofalno brcnil v temo. Ampak v slovenceljski maniri, si pobral en izraz, za katerega meniš, da se fajn sliši in zdaj druge obmetavaš z njim. Če bi bil star 12 let, bi ti rekel, da počakaj kakšno desetletje in ti bodo stvari (kot je recimo razumevanje prebranega) precej bolj jasne. Žal imam občutek, da si že odrasla oseba, tako da bo tole verjetno odpadlo. Boš pa do konca življenja lahko užival, ko boš v gostilni lahko malo robantil kako nesposobno vlado imamo... ne glede na časovno obdobje in vlado.

No ja, saj po drugi strani je pa življenje verjetno bolj enostavno tako.

Sancta simplicitas.press
smile-1.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
9
38
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
13.gif

Zanimivo je, da se uspeš z vsakim postom malo bolj blamirati.

Če bi recimo poznal izvor in prvotno semantično vrednost izraza 'slovencelj', bi vedel da si katastrofalno brcnil v temo. Ampak v slovenceljski maniri, si pobral en izraz, za katerega meniš, da se fajn sliši in zdaj druge obmetavaš z njim. Če bi bil star 12 let, bi ti rekel, da počakaj kakšno desetletje in ti bodo stvari (kot je recimo razumevanje prebranega) precej bolj jasne. Žal imam občutek, da si že odrasla oseba, tako da bo tole verjetno odpadlo. Boš pa do konca življenja lahko užival, ko boš v gostilni lahko malo robantil kako nesposobno vlado imamo... ne glede na časovno obdobje in vlado.

No ja, saj po drugi strani je pa življenje verjetno bolj enostavno tako.

Sancta simplicitas.press
smile-1.gif

Če bi ti znal brati med vrsticami, bi ti bilo verjetno malce bolj jasno o čem govorim.
rolleyes-1.gif

... sicer pa, kot sem že napisal, škoda besed, ker žal ne dojameš bistva ...