Robotski sesalci

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Dečki, a obstaja kaj bolj rentabilnega od roombe, ki verjamem da je odlična, a pomoje overkill. Gre se za sesanje prostora, podlaga laminat, brez tepihov, kablov, stopnic, etc...brez domačih živali, nekadilsko, etc...

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Citat:
Uporabnik escada66 pravi:
evo....kupil 880. In moram rečt da sem dol padu kaj je ta stvor nabral vase. Zanalašč sem pred tem flat popucal z sesalnikom, tako kot ponavad...zdej al smo mi do ku*** cistl al pa tole tolk OK puče. Tele nove krtače so se vsaj na naših tleh izkazale kot čista zmaga...
Jaz zadovoljen...
cool-1.gif

Mato kljub vsemu hvala za nasvet....ampak tech freak v men mi ni dal mira...:)
smile-1.gif
in mi ga še ne bo...

Jaz se tudi vedno znova čudim kje nabira:) Kakšne pa so te krtače? Po slikah so videti gumijaste. So primerne za vse podlage?

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
sem se spraševal popolnoma isto. V bajti so samo ploščice in parket, pa lahko rečem samo....svaka čast.
Pa še jebenih ščetk mi ni treba pucat z tistimi glavniki in ne vem čim...Aja, pa psa imamo..

Aja, pa bazna postaja je tiktakal....:)
So mi jo na Irobotu prijazno zamenjali brez vprašanj...:)

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik escada66 pravi:
Aja, pa bazna postaja je tiktakal....:)
So mi jo na Irobotu prijazno zamenjali brez vprašanj...:)

Pa je druga boljša?

Meni nova oddaja cvileč zvok. Če ga dam pa dol iz postaje, pa robot "cmoka" na vsakih 10 sekund. Morem se še enkrat oglasti tja, ker to mi pa res pije živce, če mi elektronske zadeve spuščajo glasove.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Dečki, a obstaja kaj bolj rentabilnega od roombe, ki verjamem da je odlična, a pomoje overkill. Gre se za sesanje prostora, podlaga laminat, brez tepihov, kablov, stopnic, etc...brez domačih živali, nekadilsko, etc...

Roombe so med obratovanjem daleč najcenejši robotski sesalniki, sicer pa za tebe odlično razmerje med ceno in tem, kaj dobiš :

http://www.mimovrste.com/klasicni-sesalniki/sencor-svc-45rd?v=465695

wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Roombe so med obratovanjem daleč najcenejši robotski sesalniki, sicer pa za tebe odlično razmerje med ceno in tem, kaj dobiš :

http://www.mimovrste.com/klasicni-sesalniki/sencor-svc-45rd?v=465695

wink-1.gif

Katero pa ti priporočaš, glede na moje zahteve? Skupno se gre za 2-3 prostore cca 50 kvadratov, odvisno če bi ga spustil v kopalnico ali ne...

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
KSZ

Torej uporabniki, kateri model iRobota (in mogoče tudi kje kupit?) priporočate za čiščenje hiše? Povsod keramika, pritličje 115 kvadratov in nadstropje čez 70 kvadratov.
Tla so povsod v enaki višini, le v obeh kopalnicah je čez prag malo zoba (ne več kot 2 mm). Vrata lahko pustim vsa odprta. Menda gredo vse Rombe pred izpraznitvijo nazaj na docking se napolni?. Timer je okej, ni pa nujen - lahko vklopim preden grem v službo. Daljinec ni potreben.

Želim samo orenk počistit prostor, predvsem lasje in kar se prinese v hišo od zunaj (manjše smeti, kakšne dlake...), mogoče bo v orenk zimi tudi pes kakšen dan notri, ni pa slednje faktor.

Prosim za pomoč.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Torej Darijan, vsaka od serije 500 dalje bo OK, priporočam 530 .

VAG pri tebi pa obvezno taka z navigacijo torej modeli 560, 581 ali 780 .

Se pa tudi pri meni kaj ugodnega najde, kar pa žal nikakor ne pomeni, da je skoraj zastonj
wink-1.gif
.

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Citat:
Uporabnik VAG pravi:
KSZ

Torej uporabniki, kateri model iRobota (in mogoče tudi kje kupit?) priporočate za čiščenje hiše? Povsod keramika, pritličje 115 kvadratov in nadstropje čez 70 kvadratov.
Tla so povsod v enaki višini, le v obeh kopalnicah je čez prag malo zoba (ne več kot 2 mm). Vrata lahko pustim vsa odprta. Menda gredo vse Rombe pred izpraznitvijo nazaj na docking se napolni?. Timer je okej, ni pa nujen - lahko vklopim preden grem v službo. Daljinec ni potreben.

Želim samo orenk počistit prostor, predvsem lasje in kar se prinese v hišo od zunaj (manjše smeti, kakšne dlake...), mogoče bo v orenk zimi tudi pes kakšen dan notri, ni pa slednje faktor.

Prosim za pomoč.

780 oz. verjetno najnovejšo 880...

780 pa imaš zdaj v Harveyu za 450€... Jaz imam tudi po celem stanovanju keramiko in roomba 780 svoje delo opravlja z odliko:)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Citat:
Torej Darijan, vsaka od serije 500 dalje bo OK, priporočam 530 .

Se pa tudi pri meni kaj ugodnega najde, kar pa žal nikakor ne pomeni, da je skoraj zastonj
wink-1.gif
.

Bom jutri zrisal približen tloris zadeve, pa mi boš svetoval, če bo 530 dovolj, ali se bi potrebovali kakšni svetilniki.

530 najde pot do polnilca, če je v drugem prostoru, torej da ga ne "vidi"? Kako pa je s sesanjem na trdih površinah, je smiselno nabaviti aerovac v tem primeru?

Maš kakšno 530 na zalogi, cena? Od kje pa si?

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
VAG pri tebi pa obvezno taka z navigacijo torej modeli 560, 581 ali 780 .
wink-1.gif
.
Mi daš prosim na ZS ceno za zgoraj napisane modele?
In zakaj mora biti z navigacijo? Za dve nadstropji verjetno rabim potem 2 kosa?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Kaj pa če bi jo en dan zagnal v zgornjem nadstropju, drugi dan pa v spodnjem? Sej ne potrebuješ, da imaš vsak dan posesani obe nadstropji.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Kaj pa če bi jo en dan zagnal v zgornjem nadstropju, drugi dan pa v spodnjem? Sej ne potrebuješ, da imaš vsak dan posesani obe nadstropji.
Finančno je to seveda precej bolj sprejemljivo. Edino ali je treba kaj extra nastavljat zaradi različnega tlorisa pritličja / zgornjega nadstropja?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.721
5.878
113
Citat:
Uporabnik VAG pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Finančno je to seveda precej bolj sprejemljivo. Edino ali je treba kaj extra nastavljat zaradi različnega tlorisa pritličja / zgornjega nadstropja?

Nimaš kaj nastavljat. Le svetilnike postaviš po potrebi. Tloris ni pomemben, ker se tako sam šeta po vseh kotih. Pri nas tudi en dan sesamo zgoraj, potem ga pa drug dan nesem v pritličje.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.721
5.878
113
Mato, imam še eno vprašanje. Kako je če nesem robota v drugo nadstropje, kjer ni bazne postaje, a vseeno postavim svetilnike. Predvidevam da najprej posesa en prostor, nato gre v drugega nato pa v zadnjega. Kaj se potem zgodi? A na koncu začne iskat bazno postajo, ali se vgasne? Ker če gre iskat postajo, je nebo našel in se do onemoglosti šetal po prostorih....

Nazadnje urejeno:

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Mato, imam še eno vprašanje. Kako je če nesem robota v drugo nadstropje, kjer ni bazne postaje, a vseeno postavim svetilnike. Predvidevam da najprej posesa en prostor, nato gre v drugega nato pa v zadnjega. Kaj se potem zgodi? A na koncu začne iskat bazno postajo, ali se vgasne? Ker če gre iskat postajo, je nebo našel in se do onemoglosti šetal po prostorih....

Do onemoglosti, to drži, kot pribito, torej ali se bo sam ustavil, ker ni našel docka, to je po navadi, če pa mu stisneš tipko dock, potem bo pa po vseh prostorih iskal ta dock do zadnjega diha baterije oziroma, do onemoglosti
wink-1.gif

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Lepa reklama Samsunga, primerjajo pa z ??? , ja nižja višina bi znala kje biti plus, vendar bi Samsung največ naredil, če bi uredil navigacijo v stilu, da se robot ne ustraši na pol metra vsakega krom kuhinjskega podnožja ali stenskega ogledala in pa če bi kaj naredil na razumnih cenah rezervnih delov, kajti cene rezervnih delov kakršne ima sedaj so od 3 - 7 x nik Irobotovih cen in je potem po garanciji kmalu konec veselja, saj se popravilo enostavno ne izplača.