Robotski sesalci

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.721
5.878
113
Mislim da je razlika tudi v košeku, hepa filtru, ni daljinca. Tudi nekatere 600tke imajo navidezni zid in tudi timer. Vsak si pa naj kupi kaj mu ustreza in koliko dopušča proračun. Ne se sedaj skremplat še v tej temi. Tudi jaz bi kupil 600tko če bi imela svetilnik, kar pa je pri meni bil pogoj,ker želim da sesa več kot en prostor.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Pred nekaj časa sem tudi jaz gledal 780ko za 450 eur, ampak se je dalo takrat dobit 870 za 510 in sem raje to kupil. Zadeva res dobro funkcionira, čisti pa 3x na teden, ko ni nikogar doma.

Me pa moti, da ko je romba na docku spušča piske ali "tik taka".

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.721
5.878
113
Kje si dobil 870tko za tak denar? Ampak 870 spet nima svetilnika za navigacijo soba-do-soba, 880 pa je draga kot da je iz zlata.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Nad 200 zihr ne
smirk-1.gif

Tist k hoče najcenej gleda 6 serijo, enmu k je pomembna cena/zmogljivost bo 7ka, za zahtevne pa 8ka. To je to..

kaka je ze razlika med 6 in 7 razen lighthousov? daj ne nakladaj...razmerje cena/zmogljivost je pri 6 dalec najboljsa za tiste ki ne rabijo svetilnikov, pilota in timerja...

Lej ne delaj se pametnega, če pojma nimaš.. Poglej si pol pa piši.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Nad 200 zihr ne
smirk-1.gif

Tist k hoče najcenej gleda 6 serijo, enmu k je pomembna cena/zmogljivost bo 7ka, za zahtevne pa 8ka. To je to..

kaka je ze razlika med 6 in 7 razen lighthousov? daj ne nakladaj...razmerje cena/zmogljivost je pri 6 dalec najboljsa za tiste ki ne rabijo svetilnikov, pilota in timerja...

http://www.irobot.si/primerjava-modelov.html

mogoce slikice boljse razumes...pa da vidimo kje je tista silna razlika...

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Kje si dobil 870tko za tak denar? Ampak 870 spet nima svetilnika za navigacijo soba-do-soba, 880 pa je draga kot da je iz zlata.

V Harveyu je bila akcija -15% na vse sesalce.

Svetilnikov ne potrebujem, ker ko čisti, čisti celo stanovanje, ko ni nikogar doma, pa mi je prav vseeno ali gre iz sobe v sobot ali kroži. Prav tako ne rabim daljinca. Uporabljam dva "zida" in to mi je dovolj.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Pred nekaj časa sem tudi jaz gledal 780ko za 450 eur, ampak se je dalo takrat dobit 870 za 510 in sem raje to kupil. Zadeva res dobro funkcionira, čisti pa 3x na teden, ko ni nikogar doma.

To je napaka poznana slabih trafotov v polnilcu, pri 800 ki je to celo v dockingu, skratka zadeva mora biti povsem tiha, uveljavljaj reklamacijo !

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Nad 200 zihr ne
smirk-1.gif

http://www.irobot.si/primerjava-modelov.html

mogoce slikice boljse razumes...pa da vidimo kje je tista silna razlika...

Žal je eno resnica, pa mnenje ta pravih mačkov, drugo pa reklami triki, žal vsakič izumijo, kaj novega za zavajanje kupcev , čakam samo še, kake navedbe, da je ohišje brez holesterola in podobno
smile-1.gif

So pa vse Roombe od serije 500 naprej nekako skoraj enako uporabne in močne in tehnika je tudi približno tam tam, minimalne razlike, jasno pa je, da na nekaj let se mora zamenjati design, da vsaj tisti, ki imajo menjajo, pa kaka bz. funkcija , kot je polnost koška se doda .......... Večina delov pa ostaja povsem enaka v serijah od 500 do 800
wink-1.gif

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:

To je napaka poznana slabih trafotov v polnilcu, pri 800 ki je to celo v dockingu, skratka zadeva mora biti povsem tiha, uveljavljaj reklamacijo !

Sem dobil novega, ta pa piska.

Sedaj ga dam dol iz docka, pa romba vsak toliko časa tleskne.

Prav na živce mi gredo ti zvoki.

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:

Moj polnilec kar nekaj ½brni½ kadar ni roombe na njem... A to se tudi pod garancijo zamenja? Kaj pa potem rečeš tam, saj zadeva v bistvu deluje? Koliko časa pa traja da potem dobiš drugega?

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Kaj pa pomeni timer? Da se nastavi urnik sesanja?
Se lahko to lažje/ceneje urediti tako, da se na postajo da vtičnica ki se sprogramira da je ON samo ob določenem času?

Nazadnje urejeno:

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kaj pa pomeni timer? Da se nastavi urnik sesanja?
Se lahko to lažje/ceneje urediti tako, da se na postajo da vtičnica ki se sprogramira da je ON samo ob določenem času?

S timerjem nastaviš dneve in uro sesanja.

Kaj ti bo vtičnica? Kako bo rombo poslala sesat? Ko bo elektrika ON bo polnila rombo, tipko "clean" boš pa moral sam pritisnit.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Aja, nisem vedel, sem mislil da je on tipka mehanska.

Kako pa delujejo tisti, ki nimajo timerja, ko ga enkrat vklopiš sesa tako dolgo, dokler ga ne izklopiš, magari "cele dneve"?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.721
5.878
113
Izmeri prostor glede na najdaljšo pot brez zaletavanja. Po pretečeni kilometrini se ustavi in vgasne. Če pa mu to veleva prazna baterija pa vgasne ob prazni bateriji.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.721
5.878
113
@Mato:
Kaj te zadeve imajo kak sistem ki kontrolira preobremenitev. Včeraj sem prišel domov, pa stanovanje ni bilo kaj dosti očiščeno, ko dvignem robotka pa pri kolesu našopan papirnati robček. Da ne omenim, da je nekje našel en kos žice, ko sem kable privezoval in si ga zapletel med krtače. Pa sem preden sem šel v službo vse pogledal pod sedežno pa sem vseeno zgleda spregledal papirnat robček. Sem kaj sferderbal zobnike zdaj, ali sem lahko oddahnjen?

Kovac74

Pripravnik
15. jun 2010
42
0
6
Vrhnika
Zdravo

Vsi Irobot sesalci imajo senzorje za preobremenitev. Če pobere kaj večjega, poskuša vrteti krtače nazaj, če pa ne gre se pa ustavi. Zaradi tega ne pride do poškodbe zobnikov.

lp Klemen

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Citat:
Uporabnik Kovac74 pravi:
Zdravo

Vsi Irobot sesalci imajo senzorje za preobremenitev. Če pobere kaj večjega, poskuša vrteti krtače nazaj, če pa ne gre se pa ustavi. Zaradi tega ne pride do poškodbe zobnikov.
lp Klemen

Tole povsem drži, se podpišem, z poudarkom vsi Irobot .....
smile-1.gif
ostali pa nekateri low cost roboti opletajo toliko časa, da se ja vse polomi ....... pri Roombah pa nič skrbeti .

Imaš zmeram nepredvidljive situacije, tu je ena bolj zanimivih, ko robotek rešuje življena nekaterim, s tem, da .... :

potrebno celo povezavo do konca copy paste ....

http://www.tomsguide.com/us/roomba-snake-poisonous-saves-family,news-5215.html

Nazadnje urejeno:

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
evo....kupil 880. In moram rečt da sem dol padu kaj je ta stvor nabral vase. Zanalašč sem pred tem flat popucal z sesalnikom, tako kot ponavad...zdej al smo mi do ku*** cistl al pa tole tolk OK puče. Tele nove krtače so se vsaj na naših tleh izkazale kot čista zmaga...
Jaz zadovoljen...
cool-1.gif

Mato kljub vsemu hvala za nasvet....ampak tech freak v men mi ni dal mira...:)
smile-1.gif
in mi ga še ne bo...