Robotski sesalci

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:

Poglej, kako nekaterim Roombine originalne baterije zdržijo dobre po leta, ker gre direkt po sesanju na polnilno postajo, moja pa po 3.5 letih še kar dela in dela cca. 1,75 ure.

Te pravljice lahko razlagaš svoji mami, če ti verjame. Meni je roombina baterija pri seriji 500 držala 2,5 leti, 5 na teden sesanje cca 55m2.
Po končanem sesanju se je roomba vedno sama vedno vrnila na docking. Tako da to ni res, da bi se baterija tako hitro uničila zaradi tega.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Preberi dobro. Napisal sem 'nekaterim'. Tisti so se oglasili v tej temi.

Ampak očitno se ti je še vedno prej, kot meni, ki laufa pe 3.5 letih bp. Očitno nekaj delam prav.

Edit: Mimogrede, nova baterija mi je delala cca. 2 uri, zdaj mi dela cca. 1.75 ure, torej je po 3.5 letih še 87.5% originalne kapacitete, ko si jo ti moral menjati že po 2.5 letih.
In ti mi hočeš reči, da sva na skoraj enakem?

Nazadnje urejeno:

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:

Ampak očitno se ti je še vedno prej, kot meni, ki laufa pe 3.5 letih bp. Očitno nekaj delam prav.

Edit: Mimogrede, nova baterija mi je delala cca. 2 uri, zdaj mi dela cca. 1.75 ure, torej je po 3.5 letih še 87.5% originalne kapacitete, ko si jo ti moral menjati že po 2.5 letih.

Vsaka čast da se ti da... Moja se gre direkt po sesanju polnit... Če bo tako delala 2 leti, bo več kot odslužila svoje
grin1.gif

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Jest sem do sedaj menjal eno baterijo, držala je prva kaki 2 leti. Ampak meni ni preveč jasno kakšna stanovanja to imate, da ste zadovoljni s sesanjem Roombe? Pri meni se nikakor ne obnese in jo imam sedaj le in samo za hodnik, kjer so hitro kak pesek, kamenčki in podobno in rabiš pogostejše sesanje. Pa še tam se mu uspe zaplezat 1x od petih poizkusov.

V samem stanovanju pa je živi obup. Imam jedilne stole z ležečo nogo, visoko kake 0,5 do 1cm. Ravno dovolj, da ga Roomba še poizkusi preplezat in hkrati dovolj, da se gor zatakne, zatakne pod mizo in ne zna ven, ropota, tolče in nori, dokler je nisem brcnil ven. Pride do kavča in mize v dnevni..spet razbijanje, zatikanje..pride do kabla od svetilke, se zatakne in vleče za sabo, zgreši ogromno, sesa celo večnost in še tisto kar pelje čez, je bolj slabo. Ne vem no, meni je čisto neuporabno, razen kot pravim za enostaven hodnik in spalnico, da zleze pod posteljo..

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik dem pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:

Vsaka čast da se ti da... Moja se gre direkt po sesanju polnit... Če bo tako delala 2 leti, bo več kot odslužila svoje
grin1.gif

Da se mi da kaj? Da jo priključim na polnjenje kasneje?

Ne vem, če ti je priključitev na polnilec tak napor, kakšen ti mora biti šele čiščenje koška in krtač
priden.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Razumem. Če boš imel možnost, lahko daš polniti direktno po končanem sesanju in spremljaš temperaturo baterije? Da se simulira polnilna bazna postaja.

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Jah pohištvo je bilo tam pred rumbo in nekako je ceneje vržt rumbo čez okno kot vse pohištvo, da bo robotek se znal vozit okoli
wink-1.gif

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Andy , ne vem če je to smiselno, ker elektronika v bateriji že sama balansira in krmili polnjenje baterije, jaz sem jo torej polniz z največjim tokom, ki pride nanjo, v realnosti, pa ko elektronika Roombe še naredi svoje, so pa ti tokovi še nižji, torej bi se težko segrela več, kot direktno na polnilcu, sem pa kontaktiral še proizvajalca in pravi tako, da so blokade dve ena, ki drži temperaturo do ca 40 st C in druga, ki je bolj varnostni odklopnik pa naredi izklop na 55 st C , če ti, kaj pomaga.

igi

Guru
13. okt 2007
5.594
1.201
113
Celje
Romba 581, stara slabi dve leti, vsakodnevno v uporabi, kjer se "bori" z macjimi dlakami dokaj uspešno.
Redno čiščena. Zadnjih nekaj dni bila malenkost glasnejsa (sem imel plan jo razdreti pa ni bilo casa cez vikend) danes pa fuuuul glasna in ne vrti več pometalne krtace in gumice. Sem odprl in je plastika kjer se vpnejo krtace vidno deformirana (obrabljena, stopljena,...) na enem delu pa je plastika pri zobnikih pocena.

Kaj je najmanjsi del, ki ga lahko dobim za menjavo? Motor se vrti, zobnike moram se pogledati ampak mislim da so celi.
In pa seveda ko ze imam odprto, ali se kaj lahko nadgradi, izboljsa, moram kaj posebej namazati,...

Hvala

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Romba 581, stara slabi dve leti, vsakodnevno v uporabi, kjer se "bori" z macjimi dlakami dokaj uspešno.
Redno čiščena. Zadnjih nekaj dni bila malenkost glasnejsa (sem imel plan jo razdreti pa ni bilo casa cez vikend) danes pa fuuuul glasna in ne vrti več pometalne krtace in gumice. Sem odprl in je plastika kjer se vpnejo krtace vidno deformirana (obrabljena, stopljena,...) na enem delu pa je plastika pri zobnikih pocena.

Kaj je najmanjsi del, ki ga lahko dobim za menjavo? Motor se vrti, zobnike moram se pogledati ampak mislim da so celi.
In pa seveda ko ze imam odprto, ali se kaj lahko nadgradi, izboljsa, moram kaj posebej namazati,...

Hvala

Pri meni se vse dobi sicer na servisu pa samo cel modul, več na ZS.

igi

Guru
13. okt 2007
5.594
1.201
113
Celje
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:

Hvala

Pri meni se vse dobi sicer na servisu pa samo cel modul, več na ZS.

Hvala za pomoč, roomba spet gara
wink-1.gif

Matofilla priporočam, ker res pozna zadeve in je pripravljen pomagati.