Robotski sesalci

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
No da se še malo pohvalim, ker jasno ne morem iz svoje kože, sva s kolegom probala tudi glede na to, da imam kar nekaj defektnih plošč doma nadgraditi testno eno 555 ko na 581 torej ji dodati WIFI vezje in ugotoviti ali bo delalo, pa se je pokazalo, da ni tako enostavno, sicer je vsa pamet že v procesorju samo poleg Wifi dela so tudi nekateri čipi drugačni na platah, ki podpirajo wi fi in senzorje tipa svetilnik. No stvari smo seveda prišli do dna, tako, da sedaj znamo predelati kakršno koli plato, da deluje z svetilniki....... in ne samo z zidovi ... in seveda, da jih sama vklaplja..... Se je treba kdaj poglobiti, ker česa takega, še nisem zasledil, da bi kdo naredil celo na robotic forumu ne .....
wink-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.569
336
83
Kras
www.mtl.si
Hvala za nasvet, si bom en dan vzel malo časa in probal razstavit zadevo. Drugače te pa kontaktiram.
CHM zobniki so praktično novi, niti malo požrti ali karkoli takega. Izgleda imam kako novejšo verzijo, tako da tudi umazanije ni bilo noter.

PS: Sploh ne veš koliko pogrešaš tole mrcino
frown-1.gif
, dokler ne crkne.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Če ni bilo svinarije noter in se krtače lepo z roko vrtijo potem je samo treba dobro očistiti motor, če je pa crknil se pa tudi pri meni kak najde
wink-1.gif
Samo navadno v 70% primerov, je težava, ki sem jo opisal v prejšnjem postu !

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.569
336
83
Kras
www.mtl.si
Sem si danes vzel urco časa in zadevo razstavil.
Zanimivo, da so bili tudi zobniki pri elektromotorčku v CHM-ju popolnoma čisti, edino pri zračnih režah od elektromotorčka je bilo malenkost praha noter (sem pričakoval bistveno več). Tam sem temeljito posesal s sesalcem in se že poslovil od elektromotorčka, ker si nisem mislil, da bil bil zgolj tisti prahek problem. No, ko sem zadevo sestavil nazaj je delovala brezhibno
cheer.gif
).
Hvala matofill za vso pomoč
nahrung002.gif
, imaš PM.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Saj ni bil le tisti prahec, ki si ga videl, noter med ščetkami in kolektorjem je bilo še kar nekaj tega prahca ..... ki si ga posesal ..... napaka je standardna , če pa to ne pomaga se pa da celo motor razstaviti in očistiti spolirati krtačke in kolektor ...... je pa ta zadeva dokaj zapletena, vsaj za prvič in ni na netu .......
Sicer pa zakaj bi kupovali nove dele, če lahko z svojim trudom in delom reciklirate stare in tako pomagate k ohranjanju narave...
wink-1.gif

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
U bistvu se nihče ne sme tega posluževati, skladno z navodili proizvajalca, ker je kar nekaj dela in kaj potem, če zadeva ne deluje OK, bi bile stranke sila nezadovoljne, zato se tam pač menja modul z novim za doma, pa za tiste , ki so pripravljeni, kaj energije v to vložiti pa je to OK.

robertto

Pripravnik
4. jun 2014
86
0
6
Imam eno prošnji in to je, če kdo slučajno ne uporablja navidezni zid HALO bi jaz to imel, ker imamo v stanovanju psička in roomba 780 vse polije in razmeče.

robertto

Pripravnik
4. jun 2014
86
0
6
Pa še nekaj. Kako ste rešili, da se robotek ne zaletava v črno pohištvo? Ali bi bilo zadosti da se z belim izolir trakom zalepi spodnji rob in bi na tak način bilo robotu vidno?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.463
10.695
113
kaj bi ti prilepljala? na strani nima senzorjev, tako da se bo v vsako pohištvo zaletaval z bumperjem. Imam občutek da robotski sesalec ni za vas
wink-1.gif

robertto

Pripravnik
4. jun 2014
86
0
6
Ja vse razumem, ampak je razlika ko v svetlo prepreko zmanjša hitrost in se dotakne ali pa v črno prepreko, ki se zapelje z vso hitrostjo. Imam občutek, da sploh nimate sesalca.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.463
10.695
113
občutek vas vara. Malo popravljam, nekaj ima na strani, ne vem točno kje, čeprav sem razstavil zadevo.. možno tudi da imaš zapacane senzorje. V glavnem če boš prilepljala, se bo še v ostalo zabijal. Ker potem bo pa res slep. Predlagam prvo temeljito čiščenje sesalca. Več bo pa mato napisal.

robertto

Pripravnik
4. jun 2014
86
0
6
Sem na rujih forumih bral, da so starejše Roombe imele problem z črno podlago. Če je bil tepih črn sploh ni šel na njega, ker ga je spoznal za prepad. 780ka pa črn tepih posesa samo je pa slepa na črne prepreke in se zaletava kot da prepreke ni. Sem mislil, da ste uporabniki 780ke to opazili. Roombo 780 imam približno en teden in je bumper že kar lepo poškodovan.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Zanimivo. Moja 530 se je rada zaletavala v noge od stolov pri jedilni mizi (se ne več, ker stole obrnem in jih dam zdaj na mizo), pa se bumper ni nič poškodoval.
Je pa res, da sem na bumper, po zunanji strani, po dolžini nalepil tako penco, ki ima enostransko lepilo - običajno se uporablja za tesnenje vrat - ravno zaradi tega, da so morebitni trki tišji in milejši. Nalepil sem jo nad višino črnega pasu, ker so pod črnim pasom senzorji.
Mogoče, če bi tudi vi nalepili tak trak, ne bi bili trki več tako močni in glasni.

Nazadnje urejeno:

robertto

Pripravnik
4. jun 2014
86
0
6
Resno sprašujem za virtual wall HALO če ga kdo ne uporablja bi ga imel jaz seveda s plačilom po dogovoru.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Ja žal ravno Hallo nimam , sem mu pa na ZS napisal, da stvar reši z povsem črnim tepihom pod posodami za pse in ja robot bo mislil, da je prepad ..... glede črnega pohištva pa senzorji padca nimajo povsem nič z tem, ti so na spodnjem delu odbijača in ni povezave med črno podlago in črnim pohištvom. Torej robot mora tudi na črno omaro upočasniti pred trkom.......
Roomba 780 ne gre na povsem črn tepih, na temno rjav ali sivo črn pa že gre ...... , ker pa ima še dva dodana senzorja zadaj napram starejšim, pa gre na razne tepihe z črnimi črtami, leopard vzorcem ...ipd.

Skratka če res trči s polno brzino v ploščato črno pohištvo ( možno je da trči v kak črn vogal), če pa ploskovno naleti nanj pa se to ne sme zgoditi...... če pa se posnami in nesi na servis saj imaš garancijo....