Robotski sesalci

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.721
5.878
113
Ja tile Samsungi so kar v redu. Vsaj kaj se navigacije tiče, po posnetkih se ne zaletavajo kot Roombe, ker jih optični senzor prej ustavi. Mi je malo žal da ni prišel v izbor. Naj me nekdo potolaži, da je moja Rooomba boljša od Samsunga
smile-1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.721
5.878
113
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Mato, imam še eno vprašanje. Kako je če nesem robota v drugo nadstropje, kjer ni bazne postaje, a vseeno postavim svetilnike. Predvidevam da najprej posesa en prostor, nato gre v drugega nato pa v zadnjega. Kaj se potem zgodi? A na koncu začne iskat bazno postajo, ali se vgasne? Ker če gre iskat postajo, je nebo našel in se do onemoglosti šetal po prostorih....

Do onemoglosti, to drži, kot pribito, torej ali se bo sam ustavil, ker ni našel docka, to je po navadi, če pa mu stisneš tipko dock, potem bo pa po vseh prostorih iskal ta dock do zadnjega diha baterije oziroma, do onemoglosti
wink-1.gif

Torej je bolj pametno da mu v drugo nadstropje selim tudi postajo. Ker sem jaz nesel samo svetilnike in robota v upanju da bo po vrstnem redu posesal sobe, nato pa se ugasnil.

Nazadnje urejeno:

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
MrDaco, vesel bodi, da Samsunga nisi vzel, ker kot sem rekel ogledala pa crom podnožja jih povsem zbegajo.

Ni potrebe po 2 dockih, ne vem, kaj je problem se pač ustavi, ko zmanjka baterije ali ko počisti in te počaka. Andy bi rekel tako vsaj baterije ne uničiš, ker se ohladi
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Kako pa roomba, ki ima v bližini docking, konča s čiščenjem, če ji prej ne zmanjka baterije?

Ali pač čisti tako dolgo, da baterija odpove in gre na dock? Ali pa ima algoritme, da nekako "ve" kdaj je očistila dovolj površine? Če ji med čiščenjem sfali baterije in se gre napolnit, a potem nadaljuje s čiščenjem ko se napolni?

Ps, matofill...še kar mi ni uspelo zrisat tloris, bom kmalu
smile-1.gif

Benko14

Pripravnik
30. jun 2011
219
17
18
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Ja tile Samsungi so kar v redu. Vsaj kaj se navigacije tiče, po posnetkih se ne zaletavajo kot Roombe, ker jih optični senzor prej ustavi. Mi je malo žal da ni prišel v izbor. Naj me nekdo potolaži, da je moja Rooomba boljša od Samsunga
smile-1.gif

Sem imel možnos testirati oba. In mi ni žal da sem se odločil za roombo in ne samsunga
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
1. a ni to slabo da potem vsak drugi dan baterijo totalno sprazni?

2. če bi dock spodaj izklopil, ga roomba v drugem nadstropju ne bi iskala, in bi se ustavla, ko bi končala?

3. če je drugo nadstropje preveliko za zmožnost baterije se bo v vsakem primeru izpraznila do konca, tudi če ve da ne more na dock?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.012
113
Dodam še eno vprašanje, če ima kdo kake izkušnje:

4. Kako bi se romba počutila, če bi jo poknil vsak drugi dan v garažo? Tam bi se borila s svinjarijo, ki jo avto prinese notri. Dobro, pazil bi že, da bi bilo suho po tleh.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.721
5.878
113
Mene bi srce bolelo, da bi se naprava vredna 400 do 700 eur klatla po moji garaži.

Drugače pa ja, zakaj pa ne, če imaš garažo "kot iz apoteke" in te skrbi za to da ne vnašaš svinjarije direkt v stanovanje.

Jaz je pa recimo ne želim v garaži, ker se v njej dostikrat izvajajo mizarska dela, pa tudi večkrat samo veter listje noter prinese in mi druga kot metla ne ostane.

Nazadnje urejeno:

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.012
113
Moje stališče je precej drugačno
smile-1.gif
. Dražja je naprava, z večjo svinjarijo naj se spopada. Garaža ni ravno kot iz apoteke, ker potem o tem niti ne bi razmišljal. Sedaj je ne "obvladujemo", hodimo pa pretežno skozi njo v stanovanje...
Saj si predstavljam, da verjetno ob preveliki packariji nima tak sesalec tam kaj iskati in je najprej metla.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.721
5.878
113
Tale Dyson je pa kar huda zadeva. Škoda le da je tako visok, kar pomeni da ne pride pod marsikatero sedežno in posteljo.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kako pa roomba, ki ima v bližini docking, konča s čiščenjem, če ji prej ne zmanjka baterije?

Ali pač čisti tako dolgo, da baterija odpove in gre na dock? Ali pa ima algoritme, da nekako "ve" kdaj je očistila dovolj površine? Če ji med čiščenjem sfali baterije in se gre napolnit, a potem nadaljuje s čiščenjem ko se napolni?

Ps, matofill...še kar mi ni uspelo zrisat tloris, bom kmalu
smile-1.gif

Na kratko, sem pa že napisal, če daš clean čisti dokler vse ne očisti in se ustavi . ( če povsem sprazni NIMH baterijo ni problem) . Če pritisneš Dock in tega tam sploh ni, čisti do zadnjega diha , dokler ni baterija prazna ne glede na to, da je čisto...

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Dodam še eno vprašanje, če ima kdo kake izkušnje:

4. Kako bi se romba počutila, če bi jo poknil vsak drugi dan v garažo? Tam bi se borila s svinjarijo, ki jo avto prinese notri. Dobro, pazil bi že, da bi bilo suho po tleh.

Načeloma bi šlo, samo škoda da jo naprašiš do amena, Irobot ima posebne robote za ta namen in sicer DirtDog, imam celo enaga za prodat ugodno, ti so namenjeni bolj za take stvari ..... je prilagojen za take stvari : https://www.youtube.com/watch?v=cEhqEpIjEbo

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Pomoje je roomba prešvoh, nima to neke sesalne moči..

Mogoče kak ciklonski? https://www.dyson360eye.com/

Tako je, tudi sam sem tako razmišljal o Roombah, dokler nisem sam testiral. Bistvo je, da Roombe sploh niso sesalci, kot ljudje zmotno mislijo, oni so v resnici pometači, ki posesajo samo tisto, kar dvignejo oziroma serija 500 še malo direktno iz tal in ja z enega tepiha nikoli ne posesaš toliko kot to Roomba naredi z krtačami , zato testiraj in boš zelo presenečen, ali pa naj ti ostali povedo.....

O temu Dysonu pa na podlagi reklame ne bi nič rekel, ker tudi Iroobot ima take fascinantne reklame, svoje pokaže samo realen test in pa podatki o cenah in dobavljivosti rezervnih delov, kar pride v ospredje kasneje po garanciji, ker roombe delujejo po 10 in več let seveda z nekaj vzdrževanja in menjavo kakega modularnega dela, enako, kot pri avtu le tega ne zavržemo, ko se mu izrabijo gume ali sklopka, pač pa ga popravimo in deluje dalje .........

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Ja si še mlad,
smile-1.gif
lepo , ja gre za starejše serije, vseeno pa je ta model v USA in tudi nekje po EU še vedno v prodaji , platformo si pa deli z 4000/400 serijo, vendar ima večino delov prilagojenih, kolesa, krtače ...., čeprav pašejo deli tudi od teh serij noter v celoti .... imam še nekaj teh robotov serije 4000 za se rešiti, so pa precej bolj primerni za razne predelave, dodelave ipd, ker še niso modularni in tudi krmiljenje se lažje spremeni, če je potrebno za predelavo. Si je en znanec iz take osnove naredil mini tank, ki strelja plastične kuglice in se po dvorišču podi za mačkami, je zadeva sicer tako narejena, da mačke ne poškoduje ...... imam pa tudi zelo veliko delov za te starejše serije, če bi kdo kaj rabil ali popravljal in čisto tako za BTW tudi sam še zmerom uporabljam na weekendih robote te serije, ker imajo eno super lastnost napram novejšim, da se BP odstrani baterijo brez vijačenja in ta tako varno počaka izven robota na novo uporabo tudi po več mesecev.......