Robotski sesalci

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Roomba gre v praksi BP tam, čez do 18 mm višine prag, sicer naj bi šla do 20 mm a se včasih zatakne ....

Moja se vsakič zatakne pri stojalu za perilo. Razmišljam, da bi nogice od stojala polimal s črnim izolir trakom...:?

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Imaš boljšo varianto izmeri dimenzije med nogami in kupi tak koš za perilo, da ga obrneš narobe in točno pade sede med noge stojala, ali kak cm manj, tako sem sam povsem rešil ta problem. To z izolir trakom ne bo pomagalo, lahko pa probaš stojalo za perilo postaviti na črn tepih, to bi pa šlo pri seriji 5 ali 6, 7 ka je pa spet pametnejša in gre tudi na črn tepih
wink-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
660-tka gre in fajn posesa črn tepih. Tepih ima še celo cca 2cm gumiran črn rob, tko da jo ne zmede.
Mi je pa zanimivo "stestirat" DirtDetection senzor, namreč ravno na tepihu se vklapja, drugje oz. na drugih trdih površinah še nisem zasledil.

Koša za perilo pa ne bom več kupoval. Trenutni je ok. Tudi ideja, da dam košaro vmes med noge stojala, mi ni všeč. Ni smisla.

Že vem, kaj bom naredil. Obe nogici bom oblekel v peno ( podobno kot je izolacija za cevi ) in tako roomba ne bo mogla preko.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Verjetno imaš črn tepih z sivkastim tenom in je zato OK. Verjemi, če je res črn ko noč, ne gre ne 5 ka ne 6 ka čez, 7 ka pa gre , ker ima 2 senzorja še v zadnjem delu več in tako zazna, da gre za tepih.

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
Kaj je pa "fora" iRobot Braave?
Precej je cenejši od Roombe, pa se mi zdi da zadeva konec koncev naredi boljše, saj tla obriše.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
To gre pa tako, Irobot je odkupil neko podjetje, ki je izdelovalo robote pod znamko Mint in jih poimenoval Brave.

Za moje pojme ne gre za resnega robota ima pa spodaj krpo in se z njo vozi na okoli, lahko jo navlažiš ..... predstavljaj si pa sam , kako in koliko lahko počisti z eno krpo ......, od starih Roombašev na tujih forumih, jo nihče ne pohvali prej ravno nasprotno in še čudijo se zraven, kaj je bilo Irobotu, da je sploh šel v to.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Jp, sem to Braaaaaavo videl par dni nazaj na Rudniku v nakupovalnem centru, kjer imajo na hodniku Roombe in mi je bila znana zadeva, da sem jo že videl. V bistvu sta in mala črna Scooba in Brrrraaava kr neki.
Moja 3 leta stara Roomba 530, še z originalno baterijo, še vedno hara po stanovanju. Pridna je.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
To gre pa tako, Irobot je odkupil neko podjetje, ki je izdelovalo robote pod znamko Mint in jih poimenoval Brave.

Za moje pojme ne gre za resnega robota ima pa spodaj krpo in se z njo vozi na okoli, lahko jo navlažiš ..... predstavljaj si pa sam , kako in koliko lahko počisti z eno krpo ......, od starih Roombašev na tujih forumih, jo nihče ne pohvali prej ravno nasprotno in še čudijo se zraven, kaj je bilo Irobotu, da je sploh šel v to.

Se ne čudim. Kupili znamko in tehnologijo linijskega sesanja. Očitno je bilo ceneje, kot investicija v razvoj. Nenazadnje, če odkupa ne bi naredili, bi jih pa Samsnug tožil zaradi kršenja patentov ( kar roko na srce obvlada, tožarenje namreč
smile-1.gif
)

Torej, samo še vprašanje časa je, kdaj bodo roombe sesale linijsko in po nekem smiselnem(!) sistemu.
smile-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Ah, tudi tale Braava mi ni delovala po nekem smiselnem sistemu na tistem demo podu. Poleg tega je pa za orientacijo potrebovala še en svetilnik, da se bolje znajde v prostoru.

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
Hvala vsem za odgovore.

Odločil sem se za Roombo 780, sedaj me pa samo še zanima, če mi velja garancija, če zadevo nabavim na electronic4you ali jo moram pri Slo prodajalcu, da bo veljala garancija?
Razlika v ceni je ~100 EUR...

kakush

Pripravnik
11. sep 2007
62
0
6
@Matofill

Sem naredil vse po tvojih navodilih in sedaj robot spet deluje. Ful hvala!
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Ivy

Zelenc'
12. nov 2013
1
0
1
Pozdravljeni!

Nekaj dni imamo 780tko in imam težavo. Stanovanje ima cca 80m2 - dolg hodnik, desno tri sobe, levo kuhinja, dnevna soba. Polnilno bazo smo postavili v prvo sobo na začetku hodnika. Dopoldan dnevno sobo zapremo tako ostane za posesat kuhinja, hodnik, spalnica , dve manjši sobi.
Težava pa je, da se ne zna več vrnit na postajo. Prvih nekaj dni je šlo, zdaj pa jo najdemo v kuhinji ali spalnici. Timer imamo nastavljen,da dela dopoldan, ko nas ni.
Kaj je problem? Je morda baza vseeno predaleč in se zato izgubi? Si lahko kaj pomagam s svetilniki?

Drugače pa smo super zadovoljni. Pri otrocih, psu in mačku res veliko odtehta,da mi ni potrebno vsak dan sesat.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik Ivy pravi:
Pozdravljeni!

Nekaj dni imamo 780tko in imam težavo. Stanovanje ima cca 80m2 - dolg hodnik, desno tri sobe, levo kuhinja, dnevna soba. Polnilno bazo smo postavili v prvo sobo na začetku hodnika. Dopoldan dnevno sobo zapremo tako ostane za posesat kuhinja, hodnik, spalnica , dve manjši sobi.
Težava pa je, da se ne zna več vrnit na postajo. Prvih nekaj dni je šlo, zdaj pa jo najdemo v kuhinji ali spalnici. Timer imamo nastavljen,da dela dopoldan, ko nas ni.
Kaj je problem? Je morda baza vseeno predaleč in se zato izgubi? Si lahko kaj pomagam s svetilniki?

Drugače pa smo super zadovoljni. Pri otrocih, psu in mačku res veliko odtehta,da mi ni potrebno vsak dan sesat.

Seveda, svetilniki. Kar uporabite jih med prostori. Roomba si bo za vsak prostor posebej čas vzela in ne šla iz sobe v sobo po naključju in s pomočjo svetilnikov bo znala priti nazaj do bazne postaje.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Da vas malo razraj......., Roomba je predstavila serijo 8, kot sam vidim iz dokumentacije, slik, posnetkov, gre za napiljeno serijo 7, ki ima drugačen CHM modul in še dodatno izpopolnjen Aerovac košek, drugega menim, da niso spreminjali, robot uporablja obstoječe senzorje - svetilnike, walle , napajalnike, dockinge, ki obstajajo že od serije 5 dalje, so pa sedaj uvedli še docking, ki ima že vgrajen napajalnik, na zunaj je enak staremu, le da ima vtič za napajalni kabel. Ker imam direkten kontakt z Irobotom in pa tudi preko enega nemškega servisa, verjetno kmalu dobim vsaj en kos, da mu pogledamo v drobovje
smile-1.gif
.

http://www.irobot.com/us/learn/home/roomba.aspx

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Citat:
Uporabnik kakush pravi:
@Matofill

Sem naredil vse po tvojih navodilih in sedaj robot spet deluje. Ful hvala!
smile-1.gif

Ni za kaj vseeno povej si uveljavljal garancijo ?
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
Citat:
Da vas malo razraj......., Roomba je predstavila serijo 8, kot sam vidim iz dokumentacije, slik, posnetkov, gre za napiljeno serijo 7, ki ima drugačen CHM modul in še dodatno izpopolnjen Aerovac košek, drugega menim, da niso spreminjali, robot uporablja obstoječe senzorje - svetilnike, walle , napajalnike, dockinge, ki obstajajo že od serije 5 dalje, so pa sedaj uvedli še docking, ki ima že vgrajen napajalnik, na zunaj je enak staremu, le da ima vtič za napajalni kabel. Ker imam direkten kontakt z Irobotom in pa tudi preko enega nemškega servisa, verjetno kmalu dobim vsaj en kos, da mu pogledamo v drobovje
smile-1.gif
.

http://www.irobot.com/us/learn/home/roomba.aspx

Zanimivo tole.
Kdaj bo pa pri nas za dobit?