Robotski sesalci

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.463
10.695
113
Jah, jaz sem malo premrdal, klik klik itd. zagnal in dela normalno. Ne vem v čem je bila fora.

kakush

Pripravnik
11. sep 2007
62
0
6
@Matofil

Naše krtače se vrtijo, kaj v tem primeru? Smeti tudi ne razmeče, ampak se ustavijo pod krtačami in jih ne meče v posodo (model 770).

Nazadnje urejeno:

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Stvar je taka, te serije so imele eno napako na CHM modulu. Morda se krtače vrtijo samo dokler so relativno neobremenjene .

Torej probajte ga dati na tepih in pogledati tam, ali še delujejo ali ne ali pa z roba prste spodaj poriniti krtače in probati, kako se krtače vrtijo, ko jih z prsti malo bremzate, če je motor močen in deluje vse BP delujejo krtače BP tudi na tepihu, ali pa če jih malo blokiramo z prsti, če pa je motor v "odpovedi" oziroma zgodi se mu nekaj drugega, pa ne bi tu pojasnjeval, se bodo pa krtače ustavile že, ko bodo le te minimalno obremenjene. V takem primeru v kolikor je v garanciji, pač nesite na servis. Vse pa seveda velja ob predpostavki, da ste očistili krtače, in rumene ležaje na krtačah in , da je modul, kolikor toliko čist.

Sam sicer to stestiram v servisnem načinu, samo odsvetujem laikom, da bi tako testirali zadeve, ker v servisnem načinu deluje samo po ena komponenta na enkrat in ni nobenega varovanja in se potem zgodi, da robotek zapelje iz mize na tla in se razbije in podobno, ravno zaradi takih dogodkov je Irobot tudi poskrbel, da te informacije sicer niso povsem skrite, niso pa dostopne vsakemu laiku, ki se nestrokovno poda v testiranja napak. Naj za ta del poskrbi servis, posebej, dokler je zadeva v garanciji.

Hijacker

Pripravnik
23. nov 2007
335
0
16
Za sobo (5x5m) bi kupila enega robotskega sesalca, da posesa celotno sobo, ko nas ni doma in da lahko hčerko, ki se že začenja počasi plazit, mirno postavim na laminat. V sobi sta tudi dva manjša tepiha, velika glavna postelja in pa otroška posteljica na koleščkih. Ne rabim nekaj inteligentnega. Samo da posesa pod posteljo in pa vse ostale kotičke v sobi.

Kaj priporočate?

Hijacker

Pripravnik
23. nov 2007
335
0
16
Nikjer ne najdem cene za novega 530. Vidim pa da so baterije zelo drage. Glede na to, da trenutno rabim samo za sesanje ene sobe bi iskal kaj cenejšega. Še kakšen predlog ali ni nič boljšega kot je Roomba?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik Hijacker pravi:
Nikjer ne najdem cene za novega 530. Vidim pa da so baterije zelo drage. Glede na to, da trenutno rabim samo za sesanje ene sobe bi iskal kaj cenejšega. Še kakšen predlog ali ni nič boljšega kot je Roomba?

Tako kot je rekel matofill. Glej kakšne akcije v kakšnem katalogu. Ob pravilni uporabi ti bo pa baterija zdržala leta (npr. da ne pustiš Roombe nepriklopljene na napajanje več kot en teden).

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Ali je normalno da polnilec oddaja en tak visok zvok? Kot da nekaj cvili v njem...

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Jp, ko konča filanje (počasno oranžno utripanje) in gre na zeleno (trickle charge), polni s cca. 3W in takrat oddaja visokofrekvečni zvok.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Citat:
Uporabnik dem pravi:
Ali je normalno da polnilec oddaja en tak visok zvok? Kot da nekaj cvili v njem...

Ni normalno, dela pa to po izkušnjah 1 napajalnik na cca 20 , problem je v trafotu in eni to delajo, ostali večina pa so povsem neslišni, poskusi z uveljavljanjem garancije, navadno so menjali napajalnik ali prelotali trafo z kakega drugače defektnega.

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Jp, ko konča filanje (počasno oranžno utripanje) in gre na zeleno (trickle charge), polni s cca. 3W in takrat oddaja visokofrekvečni zvok.

A tebi isto dela? Jaz sem to opazil ko Roombe sploh ni bilo na napajanju.

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
Živjo.

Prosim za nasvet.
Kupujeva robotski sesalec za sesanje cca 80m2 površine v hiši. Talne obloge so različne - od parketa, ploščic do toplega poda.
Zanima me, ali je robot sposoben sam "preplezat" prag na vratih ali mu je potrebno pomagati?

Kateri model bi bil ok?

ivi

Pripravnik
19. avg 2007
466
17
18
Različne talne obloge mu ne delajo problema, Pri meni roomba sesa tako tepih,laminat kot tudi ploščice. Imam pa model 780

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Roomba gre v praksi BP tam, čez do 18 mm višine prag, sicer naj bi šla do 20 mm a se včasih zatakne ....

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
To pa zavisi prvič od tal, drugič pa od same zapletenosti prostorov, vendar za to kvadratudro že rabiš tak model, ki obvlada tudi navigacijo z svetilnuiki, to so pa , jasno roombe : 560, 580, 581 od serije 7 pa samo 780 in 790.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik dem pravi:

ja, to je normalno. Uporabnik andy1 je lepo razložil. Da dodam, cvili po taktu oranžne lučke ne?
smile-1.gif

Je pa zanimivo, ko sem jaz spraševal o tem ni nobeden vedel. Tud servis ne.