Robotski sesalci

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Vem, za sigurno iz lastnega testa, da pri meni v kuhinji, kjer imam rostfrei podnožje gre Samsung vsaj 25 cm od podnožja, enako pri stranskem ogledalu.........

Sam še zmeram trdim, ni je čez Roombo.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Sori za off topic ampak a nas res morjo lupit za vsaj 100€ več kot so v tujini?
http://www.comtech.de/shopware.php/sViewport,SwpFindologic/sAction,search/sSearch,roomba+780/livesearch,1
uf-1.gif

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Citat:
Uporabnik Guinness pravi:
Sori za off topic ampak a nas res morjo lupit za vsaj 100€ več kot so v tujini?
http://www.comtech.de/shopware.php/sViewport,SwpFindologic/sAction,search/sSearch,roomba+780/livesearch,1
uf-1.gif

Itak. Če nas pri vsem, zakaj bi bilo tukaj drugače
rolleyes-1.gif
Se da pa tudi pri naših trgovcih izpogajati boljšo ceno. Pa če naročiš z Avstrije (spraševal sem pri electronic4you), garancija potem pri nas ne velja. Kako je če naročiš v Nemčiji ne vem... No v glavnem, Roomba je danes doma:) Imate kakšen nasvet glede baterije? Jo imate skozi priklopljeno na štrom? Ali pa je vseeno in se ji ne da podaljšati življenske dobe?

sad

Guru
24. avg 2007
21.037
9.673
113
Citat:
Uporabnik dem pravi:Imate kakšen nasvet glede baterije? Jo imate skozi priklopljeno na štrom? Ali pa je vseeno in se ji ne da podaljšati življenske dobe?
Preberi si vseh 50 strani te teme in boš tam našel vsa mnenja, potem se pa sam odloči, katero ti bolj ustreza.
Na kratko: če hočeš baterijo čim dlje obdržat je ne imej avtomatsko priključene. Če ti je tisti strošek 60 EUR za baterijo nepomemben (na leto, dve leti) se ne obremenjuj z njo in jo pusti stalno priključeno.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Moja originalna baterija, po skoraj treh letih, še vedno sesa 1 uro in 45 minut. Verjetno bi še dlje, če ne bi poleti pozabil nanjo in jo po nesreči pustil, da se je popolnoma izpraznila v standby-u.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
SAD ravno to je neumnost, baterija mora biti vedno na polnilcu, ker se ne prenapolne, ker ima Roomba inteligenten krmiljen polnilec, ki baterijo, ko je enkrat polna polne samo še z minimalnim, skoraj ničnim tokom, ravno toliko, da vzdržuje baterijo.

Bistvena razlika med mojimi in Andy1 trditvami in mišljenji je le v tem, da Andy po sesanju počaka, da se baterija popolnoma ohladi in jo šele potem polni, kar tudi sam priznavam, da njegova teorija in praksa pijeta vodo, vprašanje pa je, koliko res na ta način podaljšaš življensko dobo bateriji, ko jo polniš zmeram povsem ohlajeno, ker konec koncev tudi inteligenten polnilec toplo baterijo polni z manjšim tokom, kot povsem hladno.

Vsekakor se pa vsi enotno strinjamo, da je najslabše, če robot konča za 3 mesece v omari in ni na polnilcu, ker gre baterija v nepovrat ali pa se ji vsaj močno zmanjša kapaciteta če se jo nekako reši, torej moje mnenje ali vseskozi na polnilu, ali pa baterijo napolnite in jo odstranite z robota, potem gre pa lahko vse skupaj v omaro, če ga ne boste uporabljali.

Je pa ta tema dolga, saj obstaja morje baterij in kvalitet, sam sem veliko meritev naredil, in našel boljše baterije, kot so originalne, tudi močnejše po ugodnejši ceni od originala, konec koncev je z vsakim boljšim modelarskim polnilcem z lahkoto izmerijo parametri vsake baterije.

Nazadnje urejeno:

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Uf da bi si tako delo delal da bi čakal da se ohladi je pa raje nimam... Bo kar skozi priklopljena... Gre pa v kopalnici na milimeter pod školjko... Tista bučka spredaj pa moti, ampak je vseeno speljala...

sad

Guru
24. avg 2007
21.037
9.673
113
Hvala za povzetek, vse jasno že prej bilo
grin1.gif
.
Dodaj zgolj še, da midva z AndY-em filava baterijo čez noč s pocenskim tokom
grims-1.gif
.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Vem, za sigurno iz lastnega testa, da pri meni v kuhinji, kjer imam rostfrei podnožje gre Samsung vsaj 25 cm od podnožja, enako pri stranskem ogledalu.........

Sam še zmeram trdim, ni je čez Roombo.

No vidiš, moja rumba se pa praktično vsakič zatakne v podnožje barskega stola z krom podnožjem. Ne najde poti ven...v bistvu je prav "butasta", ker kar sili vanj, namesto, da bi šla ritensko.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
eno hitro vprašanje..naš 780 ne sesa več, samo razmeče smeti. Filtri čisti , povsem spraznjena posoda. Kaj lahko naredim? Za štart reset?

Si resil? Tudi moja je zacela razmetavat stvari.

Postavi jo na stekleno površino in poglej ali se krtače vrtijo, sicer porini prste spodaj in bo vse jasno. V kolikor se ne vrtijo ali se hitro ustavijo, se pri toliko stari kar garancijo uveljavlja in oni menjajo modul, se pa da zadeva popraviti, samo zakaj bi se matrali, če je v garanciji.