SAD ravno to je neumnost, baterija mora biti vedno na polnilcu, ker se ne prenapolne, ker ima Roomba inteligenten krmiljen polnilec, ki baterijo, ko je enkrat polna polne samo še z minimalnim, skoraj ničnim tokom, ravno toliko, da vzdržuje baterijo.
Bistvena razlika med mojimi in Andy1 trditvami in mišljenji je le v tem, da Andy po sesanju počaka, da se baterija popolnoma ohladi in jo šele potem polni, kar tudi sam priznavam, da njegova teorija in praksa pijeta vodo, vprašanje pa je, koliko res na ta način podaljšaš življensko dobo bateriji, ko jo polniš zmeram povsem ohlajeno, ker konec koncev tudi inteligenten polnilec toplo baterijo polni z manjšim tokom, kot povsem hladno.
Vsekakor se pa vsi enotno strinjamo, da je najslabše, če robot konča za 3 mesece v omari in ni na polnilcu, ker gre baterija v nepovrat ali pa se ji vsaj močno zmanjša kapaciteta če se jo nekako reši, torej moje mnenje ali vseskozi na polnilu, ali pa baterijo napolnite in jo odstranite z robota, potem gre pa lahko vse skupaj v omaro, če ga ne boste uporabljali.
Je pa ta tema dolga, saj obstaja morje baterij in kvalitet, sam sem veliko meritev naredil, in našel boljše baterije, kot so originalne, tudi močnejše po ugodnejši ceni od originala, konec koncev je z vsakim boljšim modelarskim polnilcem z lahkoto izmerijo parametri vsake baterije.