Robotski sesalci

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Naš pa Boti...
smile-1.gif

moja je pa Fata, bi jo pa mogoče spremenil v kakšno mehiško hišno pomočnico, recimo Esmeraldo

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.701
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
Hahaha... a si resen? Živiš pri starših in prah sam od sebe izginja? Bog naj ti pomaga.

Če pa imaš še kakega otroka v stanovanju, je vsakodnevno sesanje nekaj samoumevnega (če je sila, na dva dni), enkrat do dvakrat tedensko lahko prijavi samo nekdo, ki živi pri starših (ki sesajo zanj) ali v svinjaku.
nekako imam občutek da so bili otroci včasih bolj zdravi kot danes, ko je že vsak drugi bolan(astma,alergija....). Pa so živeli v svinjaku, v koritu pa imeli slabše in manj pomij kot danes

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Po precejšnjem preverjanju zapisov na domačih in tujih forumih sem prišel do zaključka, da ima 'naša' prav - te naprave za sedaj še ne potrebujemo.
Razloga sta dva: visoka cena kvalitetnih modelov (450-600€) in relativno visoki stroški nujnega vzdrževanja (1 aku/leto - 80€)
Vprašanje je tudi (in tega ni nihče zanikal), če bo tak robotek lahko enakovredno opravil svoje delo, kakor Vorwerk, predvsem pri globinskem čiščenju. Na to vprašanje še nisem dobil zadovoljivega odgovora.
Vsem, ki ste mi pomagali pa še enkrat - hvala!

Tukaj pretiravaš okoli cen, saj so novi osnovni modeli dobijo že za nekaj nad 300 eur, baterija pa zdrži v povprečju 1,5 do 2,5 leta torej povprečje 2 leti, stane pa močnejša in boljša od originalne 4500 mAH NIMh samo 60 eur, kar pomeni nekako 30 na leto, potem pa prištejemo še strošek enega filtra pa ene bočne krtače pa je to nekje na daljši rok cca 50 eur letno ali tam cca 4,5 eur / mesečno s tem, da so v to ceno že vključeni tudi kaki rezervni deli za kasneje, ki so za Roombo zelo ugodni in napram dugim znamkam robotov smešno poceni, svoje pa odtehta še modularna zasnova, kjer zna dele menjati praktično vsak, ki zna doma sam žarnico zamenjati ........

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
Hahaha... a si resen? Živiš pri starših in prah sam od sebe izginja? Bog naj ti pomaga.

Če pa imaš še kakega otroka v stanovanju, je vsakodnevno sesanje nekaj samoumevnega (če je sila, na dva dni), enkrat do dvakrat tedensko lahko prijavi samo nekdo, ki živi pri starših (ki sesajo zanj) ali v svinjaku.
nekako imam občutek da so bili otroci včasih bolj zdravi kot danes, ko je že vsak drugi bolan(astma,alergija....). Pa so živeli v svinjaku, v koritu pa imeli slabše in manj pomij kot danes

To da smo bili včasih bolj zdravi je veliko v povezavi s tem, da smo tudi požrli dosti manj kemije v hrani in pijači kot jo danes. Danes pa komaj najdeš hrano brez E-jev.

Pa tudi je razlika ali je svinjarija v okolici naravnega izvora ali pa iz raznih tovarn (izpusti v zrak in vodo).

jest5

Guru
18. avg 2007
25.945
-8.637
113
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
To da smo bili včasih bolj zdravi je veliko v povezavi s tem, da smo tudi požrli dosti manj kemije v hrani in pijači kot jo danes. Danes pa komaj najdeš hrano brez E-jev.
Še posebno tisti E-ji, ki označujejo citronko, vitamine, sol itd so ultra nevarni
evil.gif

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Citat:
Uporabnik Guli pravi:
Na koliko časa pa menjate filtre? Tiste z rumeno obrobo v posodi za prah?

Načeloma takrat, ko se strga, ko ga pereš, na koliko ga pa pereš, ja tam 1 x na mesec , lahko ga pa celo sesaš z prave strani .....

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Po precejšnjem preverjanju zapisov na domačih in tujih forumih sem prišel do zaključka, da ima 'naša' prav - te naprave za sedaj še ne potrebujemo.
Razloga sta dva: visoka cena kvalitetnih modelov (450-600€) in relativno visoki stroški nujnega vzdrževanja (1 aku/leto - 80€)
Vprašanje je tudi (in tega ni nihče zanikal), če bo tak robotek lahko enakovredno opravil svoje delo, kakor Vorwerk, predvsem pri globinskem čiščenju. Na to vprašanje še nisem dobil zadovoljivega odgovora.
Vsem, ki ste mi pomagali pa še enkrat - hvala!

hehe, kot bi sebe poslušal
grin1.gif
Sam jst sem to zdržal nekje 3 leta (odkar se je odprla ta tema).
Kupu sem ga samo zato, ker je bil v bigbangu model s 3 zidovi na oborke in full cenej kot drugje. Če takrat ne bi blo tiste akcije, ga tudi sam še ne bi imel.
No po prvem tednu uporabe sem bil še celo pripravljen ga prodat
grin1.gif

Sedaj sem se nekak navadil in sva se poštekala med seboj
hysterical-1.gif

Ženska je bla tut na začetku mal proti, predvsem zaradi cene. No zdej mislim, da bi ona takoj po novga letela, če bi ta crknu.

Ni to stvar, ki jo nujno moreš imet, tudi ni stvar brez katere se ne da. Je pa stvar, ko jo enkrat imaš, vidiš, da ni tako napačna in tudi ceno pozabiš.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.945
-8.637
113
Malo hecno
bonk.gif

Jo štartam in se v kakšne pol ure že vrne na postajo. Štartam znova, pa lepo drgne uro+
crazy1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.945
-8.637
113
Kje to pogledam?
confused-1.gif

Sicer pa kakšna stara verjetno ni, glede na to, da je to 780-tka stara manj kot 2 meseca

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
uno mast povej kje lahko nabavim;)
oz kaj je vredu alternativa, če na ebayu vzamem

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Kje to pogledam?
confused-1.gif

Sicer pa kakšna stara verjetno ni, glede na to, da je to 780-tka stara manj kot 2 meseca

Nisem vedel, da imaš 780 ko, potem TO ni problem in imaš zadnjo verzijo !!!

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
uno mast povej kje lahko nabavim;)
oz kaj je vredu alternativa, če na ebayu vzamem

Po mojih testiranjih je tale top :

http://maxairsoft.eu/index.php...h1h1mj3np5feda2

Kje pa kupiti, pa ne vem, ker tu piše ni zaloge - trgovine z Paintball opremo .

Obstaja še v spreju, pa se ne obnese, je preveč tekoča .............

BTW imam krtačne module in mnogo drugih delov, če bo komu, kaj odletelo na Roombi ali Scoobi ..............kontakt na ZS......................
cheer.gif

Nazadnje urejeno: