Robotski sesalci

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.469
10.704
113
Citat:
Uporabnik upiwaly pravi:
2x na dan sesa zarad mačka, ker mu dlake izpadajo za znoret. Pa dela BP.

če je to problem, gre mačka takoj od bajte..da se bo men rumba drla 2x na dan, nein danke...

svinjak ker ne sesamo in pomivamo tla vsaki dan? wtf... svašta leze po naši zemlje.. veš eni ne jemo na tleh, imamo čiste copate itd..in nismo svinje da bi srali po parketu.
evil.gif

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.049
119
63
Doma
Tudi mi smo tako daleč da se odločamo za nakup roomba 760 ali roomba 660.Katerega izmed njiju vzet?Ali povsem kater tretji model?
"Rajon" je okoli 100 kvadratnih metrov, nekaj ploščic, parketa ter otroški tepih avtocesta, v eni sobi je pa laminat z cca 1cm visokim pragom.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Žal za tako kvadraturo in zaradi več sob rabite obvezno Roombo, ki zna delati z svetilniki zaradi navigacije, to je pa samo model 581, ki ga več ni za dobiti ali pa model 780 oziroma 790, ki oba to znata.

Sicer imam jaz kakega malo rabljenega ugodno na razpolago različne modele...., več pa na ZS ...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Da ne boš potem razočaran, ti že sedaj povem, da tole baterija ne bo zdržala v enem šusu posesat.
Podobno velikost jst sesam na 2x (1dan nekaj, drug dan nekaj). Seveda je spet odvisno koliko "ovir" imaš v prostorih. Pa vrata si tudi sama zapira;) Je potrebno imet kr oreng "utež" za ustavljanje vrat. Plastično kajlo men zruva ven in se pol zapre v prostor.

Sam sem opazil, da roombo zelo zmoti sušilec za perilo. Ko ga enkrat najde pol full dolg pleza po njem in okol njega. Tko, da ga sedaj rajš umaknem v drug prostor.

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.049
119
63
Doma
Danes naročena 780-tka, pride v naslednjem tednu enkrat, Matofil se priporočam za uporabna navodila, ker vso solato prebrat je
uf-1.gif
.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Ja sedaj si naročil, škoda , ker bi pri meni dobil 780 ko veliko veliko ceneje in z novo zapakirano 4500 mAH baterijo, ki bi bila kos tvojim 100 m2 , no nima veze , le uporabljaj, ko ti pa kaj odleti iomam pa delov še pa še ......... itak imaš pa garancijo.

Ja teli štenderji za perilo so res tema, sam sem to rešil tako, da sem izmeril koliko je znotraj štenderja med nogami in potem našel v trgovini točno tako velik koš za prenašanje perila pravokoten, da gre okoli obrnjen točno med noge in Roomba ne more več gor, ker takoj zadane v ta koš in je mir .......

Ja Roombice, ko te zasvojijo ne moreš več brez ...................................

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
jst sem razmišljal kako "ograjco" bi naredil okol sušilca:))
Oz bolj nekaj v stilu kako elastiko napelal, da se da res enostavno montirat in demontirat. En hiter test z elastiko je pokazal, da ni vredu, ker je roomba premočna in elastiko ravno tolk odrine, da se zahakla pol čez noge in pol tam ustavi in jamra, da jo na roke prestavim:)

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.729
5.888
113
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Žal za tako kvadraturo in zaradi več sob rabite obvezno Roombo, ki zna delati z svetilniki zaradi navigacije, to je pa samo model 581, ki ga več ni za dobiti ali pa model 780 oziroma 790, ki oba to znata.

Sicer imam jaz kakega malo rabljenega ugodno na razpolago različne modele...., več pa na ZS ...

Kaj 650tka tega ne zna. Namreč na letaku LETAK piše da zna "programirano čiščenje sobe za sobo". Zdaj kako se iz ene sobe v drugo sprehodi nimam pojma, a pomembno se mi zdi, da ene sobe ne sesa dva ali večkrat.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ni tko slaba ideja.
sem pa opazil, da določenih črnih stvari sploh ne opazi in se zaleti v njih s polno hitrostjo.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Citat:
Uporabnik matofill pravi:

Kaj 650tka tega ne zna. Namreč na letaku LETAK piše da zna "programirano čiščenje sobe za sobo". Zdaj kako se iz ene sobe v drugo sprehodi nimam pojma, a pomembno se mi zdi, da ene sobe ne sesa dva ali večkrat.

Res tole piše na strani 2 : " Programirano čiščenje sobe za sobo " VENDAR ŽAL NE DRŽI , hkrati pa vrstico nad tem piše, da sta priložena 2 samovklopljiva WALLA , ali ZID-a kar pomeni, sem ne smeš.

To so naši uvozniki že nekoč narobe napisali in sem jih opozoril in so popravili, sedaj se mi pa ne da več ......

Torej nobeden od modelov 600 ne podpira svetilnikov, ki so pogoj za programirano čiščenje sobe za sobo.

Žal mi GEEKI pogosto vemo več od uvoznika, saj je meni tole hoby ...... Lahko ti pa jaz sestavim takega robota, da bo ko 681 ka
grims-1.gif
potem bo pa to vse znala ..., ker šlo bi za robota 581 i zamenjano čistilno glavo od serije 700 enako, kot na 600 kah in Aerovac koškom in bi teoretično dobil 681 ko, ki je sicer Irobot nima v programu, ker serija 500 gre ven, namesto nje so 600 ke za boljše variante z svetilniki pa samo 700 ke. Čeprav med serijo 500 in 600 je edina razlika drug CHM modul krtačni modul od serije 700 in pa Aerovac košek, ki je pa že bil prisoten tudi v zadnjih modelih 500 serije , sicer pa ni prav nobene razlike !!!

Torej če bi kdo kakega malo rabljenega "refabrished" v tehničnem stanju, kot nov z novo zapakirano baterijo naj me kontaktira ......

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
jst sem razmišljal kako "ograjco" bi naredil okol sušilca:))
Oz bolj nekaj v stilu kako elastiko napelal, da se da res enostavno montirat in demontirat. En hiter test z elastiko je pokazal, da ni vredu, ker je roomba premočna in elastiko ravno tolk odrine, da se zahakla pol čez noge in pol tam ustavi in jamra, da jo na roke prestavim:)

Zmeri prostor med nogami sušilca in greš v Mercator v Šiško imajo točno tako velike posode za prenašanje perila , da jo obrneš okoli in daš točno med noge sušilca in je problem rešen !!! verjemi preverjenim GEEKOVSKIM rešitvam !!!
evil.gif

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Citat:
Uporabnik john pravi:
pred sušilca daj trak črne gume. Romba misli da je prepad (stopnice) in se umakne
smile-1.gif

Ja do 700 serije tole drži, 700 serija ima pa malo več senzorjev in je malo bolj pametna .......