Lahko sam povem iz izkušenj, da so vsevrstni robotki bolj za tehnične navdušence, ki jim ni težko v zameno za dnevno čiščenje vsak dan samo stresti koš in morda kako veliko smet pobrati iz krtač, potem pa vsaj 1 x na teden ali dva malo bolj temeljito čiščenje krtač in z mokrimi robčki celega robota in to zadošča...... sam sicer priporočam še 1 x letno malo bolj detaljno čiščenje CHM modula.
Vsekakor pa za tehnične antitalente roboti niso !!! Enkrat sem od ene gospe odkupil Roombo 1 leto staro kupljeno v tujini v okvari in ko sem videl v kakem stanju je, sem jo vprašal ja a krtač pa ležajev niste čistili in mi gospa odvrne ja jaz sem ga kupila da on meni čisti, ne, da se jaz z njim ukvarjam z to svinarijo, veste jaz sem alergik ga sploh kupila ne bi če bi vedela kaka svinarija je to za čistit pa koš za stresat ..........
No za take ljudi robotki vsekakor niso, načelno pa starejši imajo težave s tem, ker vsi bi imeli, skrbeli za minimum vzdrževanja pa ne bi, le to pa je nujno potrebno, kar lahko prav vsak lastnik robotka pove .