Robotski sesalci

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Obstaja redno čiščenje koška in dnevno čiščenje z Roombo. Aero vac se bolje obnese na ne gladkih tleh - tepihih ipd ali pri živalih, vedeti pa moraš, da Roomba z tem košem nič ne sesa iz tal ampak samo od krtač, torej tisti droben najfinejši prah ostane ...... tako sam za gladka tla priporočam raje star košek.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
Hoferja je pri nas zmanjkalo v prvi uri. Je pa bil pred cca dvemi tedni 150 evrov. Mogoče je se kakšen v avstriji.so ga imeli istočasno. Nekaj strani nazaj je bila debata o njem.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Hvala obema!
Nekaj malega sedaj že vem, upam pa še na kakšen bolj konkreten odgovor, ko bom imel izbranega 'favorita'.

@8888 saj 'naša' ne bi protestirala zaradi denarja, bolj zaradi prepričanja, kako je to 'brez veze'

igi

Guru
13. okt 2007
5.595
1.201
113
Celje
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:

@8888 saj 'naša' ne bi protestirala zaradi denarja, bolj zaradi prepričanja, kako je to 'brez veze'

Moja je tudi bila načeloma proti... sedaj pa ko ga imava 3 meseca, ga ne da več. Če bi prej vedel, da bodo takšni rezultati, bi ga nabavil že mnogo prej.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.760
6.161
113
blizu močvirne prestolnice
Še tebe bi zamenjala, samo da ji ni treba sesati
evil.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Eno resno vprašanje;
kakšne imate izkušnje pri starejših (50let+) uporabnikih teh robotkov? Jim vi hodite 1x na mesec na fino čiščenje, so se sami navadli, pa šraufenciger v roke vzamejo...?

Tašča me mal grdo gleda, ker ji ga ne priporočam
smile-1.gif
Ker vem, da sm ga pol jst najebal in bom jst mogu to pucat, pa že svojga se komaj spravim.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
@Fusion: ali to pomeni, da jaz pri svojih 60+ (torej 10let več) nimam nobenih šans za uporabo Roombe?

wink-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
dej tvoji ženi šraufenciger v roke, pa reč nej bormašino razdre in da nazaj skup;)
V tebe ne dvomim, si človek iz "foha" oz prakse;)

Mam tut sam fotra bolj tvojih let, pa bi sam bajto postavu (vikend je že), vem pa da se roombe ne bi lotu 1x na mesec razdirat;)

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Lahko sam povem iz izkušenj, da so vsevrstni robotki bolj za tehnične navdušence, ki jim ni težko v zameno za dnevno čiščenje vsak dan samo stresti koš in morda kako veliko smet pobrati iz krtač, potem pa vsaj 1 x na teden ali dva malo bolj temeljito čiščenje krtač in z mokrimi robčki celega robota in to zadošča...... sam sicer priporočam še 1 x letno malo bolj detaljno čiščenje CHM modula.

Vsekakor pa za tehnične antitalente roboti niso !!! Enkrat sem od ene gospe odkupil Roombo 1 leto staro kupljeno v tujini v okvari in ko sem videl v kakem stanju je, sem jo vprašal ja a krtač pa ležajev niste čistili in mi gospa odvrne ja jaz sem ga kupila da on meni čisti, ne, da se jaz z njim ukvarjam z to svinarijo, veste jaz sem alergik ga sploh kupila ne bi če bi vedela kaka svinarija je to za čistit pa koš za stresat ..........

No za take ljudi robotki vsekakor niso, načelno pa starejši imajo težave s tem, ker vsi bi imeli, skrbeli za minimum vzdrževanja pa ne bi, le to pa je nujno potrebno, kar lahko prav vsak lastnik robotka pove .

Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
No ja, Fusion, pri moji ženi si popolnoma zgrešil, čeprav vem, kaj si želel zapisati.
Kljub vsemu pa si odprl čisto nov pogled na problem - tehnična zahtevnost vzdrževanja.

Zato vprašanje še ostalim: ali drži, da moraš imeti res veliko tehničnega znanja za uporabo Roombe?
Kajti to je potem prvi moderen hišni pripomoček, ki ni za vsakega, morda celo ni primeren za veliko mladih, ki imajo vedno večkrat to vrsto tehničnih znanj skoraj nerazvito ? (sklepam po svojih izkušnjah iz desetletij poučevanja, celo na tehničnem področju)

LP

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Ma tehnično znanje je na nivoju, da ti ketna pade dol z bicikla ali pa občasno predre guma. Zdej nekdo bo stopu dol, si umazal roke in zrihtal ter se odpeljal naprej, drugi pa bo klical fotra/brata/mehanika/odvetnika, da ga pride rešit. Upam, da si razumel point. Bistvo je v tistem si umazat roke, kar je že matofill napisal.
Pri rumbi je to tedensko na sporedu, še posebej, če je število žensk v gospodinjstvu >1, imajo dolge lase (a ja tle so všteti tudi moški, če se je kdo čutil zapostavljenega), imaš hišnega ljubljenčka.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Odvetnika !!!!
hysterical-1.gif

Sicer pa si dobro zapisal bistvo pripravljenosti in usposobljenosti na tehnične posege.
Kljub temu pa je očitno na obzorju problem.
Vsakotedensko ukvarjanje z napravico bi znalo kmalu postati nadležno.
Včasih je bilo treba ob vsakem obisku črpalke pogledat za nivojem olja in hladilne tekočine, pritiskom v gumah, in delovanjem luči, danes je to morda enkrat na tri mesece, ali pa še to ne.
Človek se razvadi, očitno je čas stoenk in fičkov minil in ko se srečaš z aparatom, v tem primeru gospodinjskim, ki zahteva toliko ukvarjanja, postane zadeva kmalu odveč.
Hm.
Morda pa 'naša' to že ve in je zato proti?
confused-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.472
10.708
113
mene tudi zanima, zakaj bi gonil to več kot enkrat ali dvakrat na TEDEN.???

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Hahaha... a si resen? Živiš pri starših in prah sam od sebe izginja? Bog naj ti pomaga.

Če pa imaš še kakega otroka v stanovanju, je vsakodnevno sesanje nekaj samoumevnega (če je sila, na dva dni), enkrat do dvakrat tedensko lahko prijavi samo nekdo, ki živi pri starših (ki sesajo zanj) ali v svinjaku.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Po precejšnjem preverjanju zapisov na domačih in tujih forumih sem prišel do zaključka, da ima 'naša' prav - te naprave za sedaj še ne potrebujemo.
Razloga sta dva: visoka cena kvalitetnih modelov (450-600€) in relativno visoki stroški nujnega vzdrževanja (1 aku/leto - 80€)
Vprašanje je tudi (in tega ni nihče zanikal), če bo tak robotek lahko enakovredno opravil svoje delo, kakor Vorwerk, predvsem pri globinskem čiščenju. Na to vprašanje še nisem dobil zadovoljivega odgovora.
Vsem, ki ste mi pomagali pa še enkrat - hvala!

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
Na zadnje vprašanje ti lahko kar takoj odgovorim - ne, seveda ne bo. Tudi ni namenjen temu.

(Je pa vprašanje, če bo po redni obdelavi z Roombo (...) globinsko sesanje potrebno tako pogosto, kot sedaj.)