Robotski sesalci

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Citat:
Uporabnik b_t pravi:
Stara cca 4 leta. Baterija menjana za novo original pred 3/4 leta.

Razmeroma nova baterija zdrži le še 15 minut, glede na to da je prva baterija šele po več kot 3 letih zdržala toliko.
Kako preveriti ali je težava v bateriji ali da Roomba "kuri" preveč?
Kaj bi bilo lahko narobe?

Problem je v firmware verziji robota, če Roombo obrneš na glavo , odstraniš koš in mi na PM pošlješ kodo lahko ugotoviva datum proizvodnje in pa verzijo programske opreme. Po mojih testih je zelo problematična pred zadnja verzija 06, ki sama skrajšuje čase polnenja (to je bila prva verzija FW, ki je to delala prejšnje verzije so pa preveč polnile baterije in jih s tem uničevale) in tako bi ti tudi povsem novo baterijo namesto 2, 5 ure polnila ta Roomba cca 45- 55 min in jo napolnila nekje na 40% .....posledice so ti pa znane. Rešitev je nadgradnja firmwera , kjer ti lahko pomagam, saj imam vse potrebne naprave za to nadgradnjo, ki traja cca 5 minut.

Pravilnost moje teorije, ki je bila preizkušena v praksi testiraš tako, da robota najprej resetiraš, držiš 1 minuto pri prižganem stoječem dock in spot, zadeva sicer v tvojem primeru ne bo prinesla rešitve, nato pa robota napolniš do zelene, ga za 5 minut spustiš na okoli in ga daš po tem ponovno polniti in zanimivo spet ti ga bo polnil 45- 55 min čeprav je bil samo 5 minut na okoli ..., po tem to isto ponovi še enkrat. Potem izklopi dock, ga štartaj in pritisni tipko dock, sedaj ti bo delal precej dlje ..............

Možno sicer je, da je bila baterija slabe kvalitete, dobre baterije dobiš tudi pri meni, končno bo pa pomagala le nadgradnja programske opreme. Če boš želel me kontaktiraj na ZS .

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
tudi za roombo obstaja nek nastavek s katerim jo lahko upravljaš preko telefona. Nima pa kamerce. Pa ta hudič stane 90€

jest5

Guru
18. avg 2007
25.945
-8.637
113
Zdej bo v Lidlu poceni igrača od Vilede
tongue-1.gif

gomboss

Zelenc'
4. jun 2008
5
0
1
Radenci
Jaz pa sem kupil robotka v Hoferju in dela oz. je nekaj dni delal ok. Kot je že nekdo pred mano ugotovil, se rad zaletava od spredaj, zdaj pa mi po nekaj sekundah konstantno izpiše error 06, se pravi senzor za visoke ovire. Se še komu to dogaja? KAko to rešiti?

Hvala za pomoč.

lp

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ta pomiva....pa dobro možje prijahajo... Sicer pa meni tudi virobot mogoče pride prav, ker nimam preprog.(hofer pa prodam
wink-1.gif
.

kolikor vem tole nič ne sesa, ampak samo briše s temi cunjami, ki jih potem menjavaš
wink-1.gif

tole je čisto BV.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
imaš na yt videje.

če roomba nabere oreng smeti, pol si ne predstavljam kako bi ta to pomil oz vlačil prah za seboj.
druga stvar, kolk m2 zdrži ena cunjca in kolk stanejo nadomestne.
vpraš žensko kolkrat ožme/namoči/spuca cunjo ko pomiva po tleh. Sam si predstavljam, da bi potem tolk cunj na tej viledi mogel zamenjat.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Nekaj podobnega sem jaz v obliki enega kvadrat robota že stestiral, pa žal je ni čez Scoobo 380 ali 390, tudi ta malo 230 ko sem imel, ko jih še tu niso prodajali, pa mi jo je en znanec odnesel skoraj na silo ...( odkupil) in ja on jo uporablja samo za wc sicer pa za resno čiščenje je ni boljše, kot ta velika 380 ali 390 ( gre za isto napravo samo malo različnih barv) .

Ima pa sedaj tudi Irobot eno tako vseeno malo bolj izpopolnjeno zadevo, pri nas je še ni testiral je še nisem, ko bodo v Nemčiji vzorci bom tudi sam dobil vsaj za test tole, čeprav ne verjamem v kaj čudežnega : http://www.irobot.com/en/us/robots/home/Mint.aspx
http://robotbg.com/reviews/evolution_robotics_mint_review?page=4

smile-1.gif

BTW Imam eno Scoobo 380 viška pa kak 581 bi sedaj tudi bil kpl. obnovljen pa še kaj..... več na PM.

Nazadnje urejeno:

jest5

Guru
18. avg 2007
25.945
-8.637
113
Ne da se mi cele teme prebrsakavat...
tongue-1.gif

Kolk pogosto se v povprečju zgodi, da zadeva ne najde polnilne postaje? Malo me zanima, kolikokrat jo bom našel na polnilcu in kolikokrat bo treba iskat naokoli
Zdej imam 4 dni model 780 in enkrat se mu je že uspelo sprazniti sredi dela, čeprav je bil polnilc blizu.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.945
-8.637
113
Hja, samo to od lidla je res samo igračka na krpice
wink-1.gif
Je pa ok, če nimaš tepihov

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Meni je do sedaj 1x obtičala. (581). Pa še to zaradi tega, ker nisem "zahaklal" vrat od kopalnice in ni mogla ven. 1x je maček vrgel nek kaveljček na tla in se je ustavila. To je bilo pa vse. Nikoli mi ni brez posebnega razloga zatajila oz ne našla postaje. Pa imam postajo pod omaro...Sem mislil, da bo to problem, ker ni prosto v prostoru, ampak najde bp...

Aja, pa imam jo od prvega dneva akcije v big bangu. Ne vem točno a bo že 2 meseca zdaj? Laufa 2x dnevno. Vsak dan.

Nazadnje urejeno:

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Ti piše vse , kontakt na ZS samo cene so realne za rabljene, torej če bi Scoobo ali Roombo kupil za simbolično ceno, to ne bo sicer pa na ZS se najde tudi kak starejši serija 5000 !!!