Citat:
Uporabnik b_t pravi:
Stara cca 4 leta. Baterija menjana za novo original pred 3/4 leta.
Razmeroma nova baterija zdrži le še 15 minut, glede na to da je prva baterija šele po več kot 3 letih zdržala toliko.
Kako preveriti ali je težava v bateriji ali da Roomba "kuri" preveč?
Kaj bi bilo lahko narobe?
Problem je v firmware verziji robota, če Roombo obrneš na glavo , odstraniš koš in mi na PM pošlješ kodo lahko ugotoviva datum proizvodnje in pa verzijo programske opreme. Po mojih testih je zelo problematična pred zadnja verzija 06, ki sama skrajšuje čase polnenja (to je bila prva verzija FW, ki je to delala prejšnje verzije so pa preveč polnile baterije in jih s tem uničevale) in tako bi ti tudi povsem novo baterijo namesto 2, 5 ure polnila ta Roomba cca 45- 55 min in jo napolnila nekje na 40% .....posledice so ti pa znane. Rešitev je nadgradnja firmwera , kjer ti lahko pomagam, saj imam vse potrebne naprave za to nadgradnjo, ki traja cca 5 minut.
Pravilnost moje teorije, ki je bila preizkušena v praksi testiraš tako, da robota najprej resetiraš, držiš 1 minuto pri prižganem stoječem dock in spot, zadeva sicer v tvojem primeru ne bo prinesla rešitve, nato pa robota napolniš do zelene, ga za 5 minut spustiš na okoli in ga daš po tem ponovno polniti in zanimivo spet ti ga bo polnil 45- 55 min čeprav je bil samo 5 minut na okoli ..., po tem to isto ponovi še enkrat. Potem izklopi dock, ga štartaj in pritisni tipko dock, sedaj ti bo delal precej dlje ..............
Možno sicer je, da je bila baterija slabe kvalitete, dobre baterije dobiš tudi pri meni, končno bo pa pomagala le nadgradnja programske opreme. Če boš želel me kontaktiraj na ZS .
Nazadnje urejeno: