Robotski sesalci

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik tincika pravi:
Fusion ali še prodajate rommbo 581 z računom? Za kakšno ceno? Lahko mi pišete na ZS ali v temo:)

Lep pozdrav

s punco sta se že preveč navezala
grin1.gif

Vbistvu je kr vredu igračka oz hišna pomočnica. Razlika od prej, ko je dyson sesal in zdej ko se roomba sprehaja je full očitna in v plus roombi.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.474
10.705
113
serija 790, nekam hitro se prazni baterija (zadeva je stara pol leta, fura pa se parkrat na teden - ni heavy duty v pogonu). tako po občutku. kaj naredit? kak je ta reset al neki za to serijo. ?

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Si prepričan, da je 790 , da ni 780, no sicer je vseeno, ker je robot 100% enak, razen napisa na njem, razlika je le v opremi, ki je zraven. Torej, ker pri nas pred pol leta še niso prodajali 790 k , ki so metalic modre ( pokrov) predvidevam, da si kupil iz tujine, tam so pa navadno priložene slabše Ni Cd baterije 2000 mAh in je to možno. Svetujem, za začetek, da pogledaš kaka baterija je notri Ni Cd ali NiMh, s tem, ko bo šla baterija ven in noter se bo tudi zadeva zresetirala, sicer pa pri prižganem robotu ( gori samo zelena lučka se ne premika) tiščiš skupaj tipki dock in spot cca 60 secund, ko ugasne robot spustiš in malo zapoje... s tem je resetiran.

Sicer se pa baterijo napolne, umakne docking pritisne tipko dock ( ker ti novi nimajo tipke max) in on čisti in išče docking dokler povsem ne izprazne baterije, do zadnjega diha, ker si mu docking izklopil, ga seveda ne mora najti, potem pa meri koliko minut deluje in potem to napiši, navadno se ta čas meri, ko sesa na gladkih površinah ( ne tapisom, tepihe) in ko je robot očiščen, potem pa mora z novo NiMh baterijo 3000 oziroma novejši 2600 mAH delovati cca 80-100 minut, z močnejšo pa seveda več.

Če se robot ne bo uporabljal mora biti vseskozi na dockingu in ta priključen ali pa baterijo napolnite in vzemite ven iz robota !

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.474
10.705
113
ja, midva ga nimava nikol na docku, da ni tistih lučk in da ne utriple..pač moteče to da sveti..bom upošteval tvoj nasvet. hvala zaenkrat. Ma opreme je za pet hiš poleg, je pa temno siv / moder in maš prav ni star pol leta, ampak dobre 4 mesece
wink-1.gif
my bad..

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.474
10.705
113
sem dal baterije ven (3000 mAh Ni Mh) pa prepucal ga, mini servis torej, pa da vidimo zdaj
wink-1.gif
pa na docku ga bomo meli več, da bo bobi zadovoljen.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
To prodaja izključno robota brez vseh dodatkov, saj jih prav nikjer ne omenja. Ravno prejšnji teden sem enemu prodal še malo rabljen docking in polnilec, ko se mu je enako zgodilo, raje vse povprašaj pa tudi kako je z garancijo, pri nas ti nevelja, ker IRobot tu nima svojega neodvisnega servisa ( ima ga uvoznik ralf Gartner samo na garancijo popravlja samo svoje uvožene za plačilo pa jasno vse) . Preveri tudi kaka baterija je vgrajena, ker v enih modelih, ki se prodajajo v NL, GB, I so NICD 2000 mAh pri nas pa praviloma NiMH 3000 mAh, vse to preveri pred nakupom, da ne boš potem klel, tako, kot tip, ki sem mu prodal napajalec in docking...

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
sem videl ja, kaj pa to . To je tudi v SLO in piše, da vsebuje zid in daljinca, torej klasično opremo, če se ne motim.

Koliko je kaj 770 glasna, je kje podatek v decibelih?

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Ti so mimo mreže slo uvoznika in če ti rečejo, da lahko servisiraš to na garancijo pri nas, enostavno pokliči na servis Vicoma in povej kje kupljeno in z kako garancijo imaš, pa zveš iz prve roke. Sigurno pa garancija velja v tujini .......oziroma po naši zakonodaji mora uvoznik to je potem Oskar veliki zagotoviti servis ..... Pa še nekaj ne mešajte zida z svetilnik/zid, prvi je samo zid, pomeni tu čez nikoli ne smeš, drugi je pa ali eno ali drugo torej ali zid ali pa svetilnik, ki služi za navigacijo robota po bolj zakompliciranih in po večjih stanovanjih recimo nad 50m 2 , poleg tega 770 model nima IR podpore torej ne morete dokupiti daljinca tudi če želite, pri 780 je pa tako ali tako že zraven.............

Glasnost .glasni so precej samo tako ali tako ga ne maram gledati, torej ko grem v službo ga štartam in on čisti in ropota in mi takrat ne gre na živce z cjazenjem, saj me ni doma, ko pa pridem je vse čisto ............
aplauz.gif

Nazadnje urejeno:

b_t

Pripravnik
17. okt 2007
308
6
18
Stara cca 4 leta. Baterija menjana za novo original pred 3/4 leta.

Razmeroma nova baterija zdrži le še 15 minut, glede na to da je prva baterija šele po več kot 3 letih zdržala toliko.
Kako preveriti ali je težava v bateriji ali da Roomba "kuri" preveč?
Kaj bi bilo lahko narobe?

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
lahko se priklopi na diagnostični kabel, kjer ti kaže porabo

Lahko priklopiš CHM modul diretno na 12v in mora biti tok pod 1A

Je pa v 99% kriva baterija. Če imaš kakega kolega modelarja, na ti priklopi baterijo na modelarski polnilec, kjer ti baterijo napolne, sprazne,napolne sprazne, napolne in jo s tem malo obudi

Če rabiš novo pošlji ZS

LP Mare