Robotski sesalci

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Evo vam še jaz dodam video navodila v Slovenščini, katerih niti naš uvoznik še ni linkal in ja Irobot NAS SPOŠTUJE in naš jezik in to mi je všeč, zato z veseljem delim link USA strani v slovenščini z vami, moram pa reči, da so me nanj opozorili na podpori iz USA.
...se pa lahko pomikate po zelenem traku po različnih straneh

http://www.irobot.com/Roomba700/US/SL#instructional-videos

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
mato: če ti je pa preveč napisat, potem patudi prav
smile-1.gif

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
isto ga gledam, ma kdo izkušnje?

Imam jaz izpred več kot enega leta sem enemu popravljal, zadeva je na trgu že ene 3 - 4 leta, kaj naj rečem, kolikor denarja toliko muzike, bolj problem so rezervni deli, ki jih ni za dobiti, če jih pa z kitajske naročaš je pa noro težko se kaj zmeniti in draga poštnina, je pa napram Roombi, kot, kaj naj rečem .... igračka ..... Pred nakupom preverite, kako je z garancijo, in dobavljivostjo rezervnih delov kasneje, kar je najpomembneje, ker ena Roomba dela BP tudi 10 let ali več, pač se zamenja module, ki odletijo samo se mora material dobiti , če se ne ali je ultra drag, kot pri Elextroluxu, Samsungu, Lg ju, Karcherju, neatotu, potem je zadeva po par letih hitro iz uporabe na odpadu ......

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Kako je kaj učinkovita? Koliko površine pokrije z enim polnjenjem? Samo kopalnico? Deluje tudi navidezni zid od Roombe 530?

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Na zid mislim, da ne deluje je ultra počasna počisti ene 25 m na enkrat učinkovita je tako bolj slabo .....

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Na zid mislim, da ne deluje je ultra počasna počisti ene 25 m na enkrat učinkovita je tako bolj slabo .....

Kakšno pa imaš mnenje za tistega Mint-a? Je to za v kopalnico?

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Moje mnenje, vse, kar vleče samo s krpo po tleh je en bulsheat, če bi imela noter recimo 5 m trak krpe in bi potem to krpo menjala z svežo vsake par metrov hoda, potem bi to bilo, tako, pa da z isto krpo, ki se seveda umaže drgne na okoli pa ni nič, jaz sem jo kupil že lani ko jih pri nas sploh še ni bilo, po 3 tedenskem testiranju mi jo je odnesel nek znanec ( odkupil) meni se je zdela idealna zadeva bolj za čiščenje kuhinjskih pultov .... ali res samo, da ti kopalnico očisti.

Ta velika Scooba je zakon, v vsaki seriji so odpravili minimalne napake tako je že 385 ka nekje OK, 390 ka ima pa le kozmetične popravke, so pa precej popravili program firmware in , ker je ta za vso serijo 300 enak .......... imaš po nadgradnji "390" ko v barvah 385 ke
aplauz.gif
Imam eno 385 ko viška , verjetno tudi 2 pa veliko delov, samo se moram lotiti popravila pa ni časa, če bi bil kdo zainteresiran naj me kontaktira na ZS.

Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Evo pa še jaz.
In ker se nekako ne morem prebijati preko vseh prispevkov in iskati odgovore zase, bom poskušal srečo kar z novim vprašanjem:
katera od teh Roomb bi bila primerna za čiščenje (sesanje?) enega nadstropja hiše, kjer je tepih, nizek prehod (2-3mm) med predsobo in kuhinjo, laminat razen v kuhinji, kjer je topli pod in predsobo, kjer so ploščice. In v vseh prostorih se prosto giblje pes, ki mu normalno odpada dlaka.
Pa da nima neke strahotne cene, ker bo 'naša' takoj proti, čeprav v veliki večini sedaj ona 'goni' Vorwerk-a sem ter tja.

Hvala za namige!

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
Tepih imaš po celi sobi kot itison, ali samo kot tekač tam kjer hodiš? Moj ob kobacanju na preprogo ki je samo pod in ob klubski mizici pogosto zatakne krtaco pod tepih. Sicer se vedno sam reši, samo blagodejno pa to ne vpliva na njega. Ne vem pa kako rombe to prevozijo.
Kable ki ležijo okol pc in podobno je dobro da pospravis
Jazu imam hoferja

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Pravzaprav je vsega po malem, tako preproge ki je čez vse (kabinet), kakor tudi delne preproge (dn.soba) in tekač (predsoba)
Kablov prav veliko ni, vendar hvala za opozorilo.
Kakšen je ta Hofer?

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Obstaja mogoče kakšna rešitev proti vlečenju smeti za sabo? Namreč, Roomba en čas sesa in potem včasih za sabo vleče nekakšen trak prahu oz. umazanije. Če jo vzamem v roke, vidim, da je na gumi pri košu cel trak smeti, ki bi verjetno morale biti v košku? Bi nakup AeroVaca pomagal? Robotek sesa samo parket.