Robotski sesalci

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik lunna pravi:
Pri Hoferjevem mi ne posesa črne preproge. Lahko to kako rešim?

Tudi pri roombi je ne
grin1.gif

Malo poglej po tejle temi
wink-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.477
10.710
113
preprogo belo špricni, drugače pa senzorje prelepiš, da ne zaznava teme/praznine

lunna

Zelenc'
15. nov 2012
5
0
1
Sem z rjavim selotejpom prelepla vse možne senzorje, pa ne deluje, ker potem misli, da je vedno nekaj pred njim... Ima pa samo dva različna senzorja: za zaznavanje nizkih in visokih ovir.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
max 5 strani za nazaj preberi pa boš našla rešitev.
treba je nardit "bajpas" na senzorju.
sam če BO šla na tepih, bo šla tudi po stopnicah;)

lunna

Zelenc'
15. nov 2012
5
0
1
Hvala za navodila! Poskusim jutri. Drugače pa je hoferjev profimaster ok - po prvih testiranjih. Zaenkrat ima iste težave kot roomba: črna preproga in to, da ne najde takoj polnilne postaje. Bo pa treba še nekaj časa uporabljat, da lahko ocenim. Kako pa ste drugi zadovoljni?

Nazadnje urejeno:

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Navi boy za katero zadevo in od katere verzije te zanima , sprememb je masa od odprave težav izboljšav algoritmov, kot recimo da zna šele z zadnjim fw prav polniti "močnejše" baterije na bolj do baterije prijazen način........... spremembe v tijmingih ..........

Hanzi Garancija na baterijo pri Roombi je 60 eur, malo baterij dela še po 3 letih na rombah cena original 70 eur 2600 mAH neka srednja kvaliteta dobijo pa se OEM solidne 4500 mmAh Nimh za 60 eur . Naj problem pri teh OEM je, da niso vse ravno kvalitetne, sam sem precej testiral preden sem upal kaj ponujati na okoli......

lahko kje pogledam verzijo FWja? imam 581...

Hvala

Če ji odstraniš koš za smeti in jo obrneš na glavo imaš spodaj kodo, to kodo mi pošlji na ZS pa izveš kdaj je bila narejena in verzijo vgrajenega FW.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
V navodilih piše da naj bo vedno v postaji in da še naj stalno polni.je to pametno?
Baterija nimh2000

Če za Roombo sprašuješ DA, ker se potem več ne polni se samo baterija vzdržuje z min. tokom, za Hoferjevega pa ..... ?????????

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Citat:
Uporabnik lunna pravi:
Pri Hoferjevem mi ne posesa črne preproge. Lahko to kako rešim?

Roomba je to rešila v 700 seriji (starejši imajo to težavo), senzor padca zazna črnino kot prepad, rešitev je več, pač kupiš nov tepih, ali pa na poseben način prelepiš senzorje - ni več kot 2 meseca ko smo to tu pisali kako.... druge ni..... Če bi bil temno rjav ne bi bilo težav vsaj na roombi ...... to lastnost ljudje uporabljajo, da naredijo podlogo črno za pasje posode in roomba jih pusti na miru, ker misli, da je tam prepad.....
evil.gif

Nightbodom

Zelenc'
17. nov 2012
2
0
1
Tudi jaz sem nabavil tega Hoferjevga... Danes že drugi dan hodi okoli po garsonjeri
smile-1.gif

Imam pa za ostale lastnike eno vprašanje.. pri nastavljanju programa nikjer v navodilih ne piše kako dolgo izvaja čistilni cikel.. vse kar piše je sledeče: Ob nastavljenem urniku robot zapusti polnilno postajo in začne izvajati čistilni cikel, vrne pa se k postaji, ko je čistilni cikel zaključen ali ko so baterije skoraj prazne. Kdaj pa je čistilni cikel zakjučen??? Verjetno vsakič čisti dokler se mu ne sprazni baterija, ne glede ali je soba 4 kvadrate al pa 20
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
roomba men spalnico in delovno sobo vsako po cca pol ure, dnevno + jedinico pa 1h (skupaj). Dela odvisno od velikosti prostora in zapletenosti oz število ovir. Več kot je ovir, bolj se okol njih vrti.
Pa še nek dust detector ima, kar bi tut znalo podaljšat čas, če misli, da je bolj zamazano.
Sem tudi sam želel nastavit, da se po recimo 40min konča, pa se žal ne da.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
Hofer robot s težavo zleze preko slaba 2 cm praga.se je trudil cca 15 sekund.sem pa poizskusil samo enkrat tako da....
Najbolj pa me skrbi da se je skoraj zapeljal po stopnicah.2x sem ga pripeljal do stopnice in vsakič se je nagnil čez njo.no prevrnil se ni se je prej obesil in ustavil. Mogoče ga moti to da imam pred prvo stopnico navzdol letvico med laminatom in tapisonom za eno širino nastopne ploskv e.najbolje da probam tisto letvico pobarvati na črno.sicer pa mu prehod do stopnic bp onemogocim tako da zaprem drsna vrata. Na preprogo pa zleze če le ni zavihana (tista otroška prometna).tudi v prostor za sedežno v širini ena in pol sesalca in dolžini cca3 m sem ga poslal in se je izkopal nazaj ven.
Kabla mu se nisem vrgel, otroške žabice je nekako odrinil v nek kot in jih tam pustil po nekaj metrih rinjenja.

tincika

Zelenc'
19. nov 2012
1
0
1
Fusion ali še prodajate rommbo 581 z računom? Za kakšno ceno? Lahko mi pišete na ZS ali v temo:)

Lep pozdrav