Robotski sesalci

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Roomba ni nikoli zgrešena investicija, to mislijo samo tisti, ki si ga ne morejo kupiti
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Tolk ugibanj pa nobena prava
tongue-1.gif

Hja, kaj naj rečem. Ni slaba zadeva, svoje delo opravlja solidno. Se mi zdi, da je bolj problem moj način razmišljanja in se nekak ne morva najbolj zaštekat:) Sej se trudim, sej mogoče čez čas bo:)

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Čaka me čiščenje glavne enote, predvsem zobnikov, ker so čisto zapacani po mojem (večkrat vlekel ven umazanijo).
Š čim je najbolje namazat te plastične zobnike, ko jih ščistim?

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Hmm... sem se lotil prelepljenja senzorjev, spodaj imam 4 senzorje (2 spredaj in 2 ob strani) in sem jih lepo s črnim izolirtrakom prelimal. Super rezultati, se je premaknil 30 cm od docka in zajamral, da se ga premakne. Očitno namen ni bil dosežen. Kaj sem narobe naredil?
smile-1.gif

Sem potem odstranil izolirtrak in se je pognal po stanovanju.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
mislim, da ne smeš zalepit ampak naredit "bajpas" Mislim, da so celo tukaj gor nekje navodila. "žarek" od senzorja moreš preusmerit na drugo stran te plastike v kateri so senzorji.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Citat:
Uporabnik alpek pravi:
Čaka me čiščenje glavne enote, predvsem zobnikov, ker so čisto zapacani po mojem (večkrat vlekel ven umazanijo).
Š čim je najbolje namazat te plastične zobnike, ko jih ščistim?

Po mojih izkušnjah, katere so z navdušenjem sprejeli tudi na tujih forumih originalna mast ni najboljša, mnogo boljša je teflonska mast Guarder, ki se uporablja za paintball puške, ta mast tudi pri hudem trenju (sem testiral sam) razvije mnogo nižjo temperaturo ob trenju, kot originalna. Gre za tole imajo pa v več tovrstnih trgovinah :

http://www.maxairsoft.com/product_info.php?products_id=677?osCsid=4iqo0ihmmvv6sa786stq24iga0

http://www.panter-airsoftshop....t&Itemid=10

Zunanjost modula tam kjer tečejo krtače se pa našprica z silikon sprejem in zapolira, da se doseže res prava drsnost !"

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
Hmm... sem se lotil prelepljenja senzorjev, spodaj imam 4 senzorje (2 spredaj in 2 ob strani) in sem jih lepo s črnim izolirtrakom prelimal. Super rezultati, se je premaknil 30 cm od docka in zajamral, da se ga premakne. Očitno namen ni bil dosežen. Kaj sem narobe naredil?
smile-1.gif

Sem potem odstranil izolirtrak in se je pognal po stanovanju.

Kaj si narobe naredil VSE !!! Prelepiti moraš z belim papirjem in ne ravnim mora biti ukrivljen in sicer krivina v smeri poteka odbijača , predstavljaj si bel kuli, ki ga nažagaš na širino, kot je širok 1 senzor in vzdolžno na pol, da dobiš take polovičke ukrivljene in te prilepiš na senzor, bele pa zato, da je odboj svetlobe iz leve strani senzorja na desno ker le tako dela, linca ali krivina pa zato, da gre IR signal z ene strani preko odboja na drugo stran...... če si skapiral naredi sedaj to isto iz belega tršega papirja in prilepi in si zmagal !
cool-1.gif

Sem poiskal sliko in ja jo našel nisem mogel verjeti kje smo pameten narod ...... tu vse piše tudi zakaj v krivino ... miorda vzameš en star meter dovolj širok in ga razrežeš in spodnji bel del za to uporabiš : http://www.elektronik.si/phpBB...6647c2e65c8ccbb

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Ni mi čisto jasno, kje je težava , sam imam tudi te metlice, morda bi bila najboljša ena slika, da jo objaviš tu gor, da nimaš morda ti tistih starih metlic ki so bile pred 3 in več leti in so se zvijale in lomile , ko za stavo, potem so pa te fleksibilne ven prišle in z njimi večinoma ni težav....

Tule je slika:

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Ne vem zgleda originalna, meni je še ni tako potrgalo, vsekakor pa je treba zadevo občasno odvijačiti in očistiti lase spodaj. Imam kar nekaj te robe, če boš rabil !
smile-1.gif

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
ksz

kaksno pa sedaj prevladuje mnenje / izkusnje o Scoobi? kako se kaj obnese na laminatu?

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Obnese se super, če lahko laminat pomivaš z mokro cunjo, potem tudi z Scoobo ne bo problemov !

sad

Guru
24. avg 2007
21.040
9.681
113
Ne vem no. Če misliš gonit zadevo vsak dan tole po moje odpade. Ti bo šla krtačka. Kje jo boš kupil? Ti bo šla baterija. Kje jo boš kupil?
Za Roombo imaš vsega tega na tone po relativno ugodnih cenah. Sam sem Roombo 555 nabavil za 250 EUR, pa ni šans, da pomislim na te no-name zadeve. Je pa res, da jo verjetno lahko v treh letih zamenjaš ali kako je že pri Hoferju.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici

Se vedno je to skoraj 2* več od osterajh hofer metle.
v 6 letih bo pa tudi romba nekaj servisa potrebovala ni hudiča.
Telia sesalci se mi ne zdijo bulletproff

Nazadnje urejeno: