Robotski sesalci

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
581 je ganz nov, kupljen v petek, tako da o kakei zapacanosti težko govorim
smile-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.040
9.682
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
...al pa daljinca pa si ga ven pripelješ;)
Sej jaz z daljincem (frocom) to rešim.
evil.gif

Pa odkar je Roomba doma ni več pol kile smeti pod posteljo, temveč je čisto
grin1.gif
.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Potem je pa šlo ali za naklučje ..... ali pa ne vem kaj, če bi me res rad prepričal posnami kratek video, kako eden zajaha stole in kako drugi to naredi, da bi bila pa softwerska verzija različna pa ne pomišljaj, ker že vsaj 3 leta ni sprememb.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Roomba 534 PET je pojedla drugo stransko krtačko in iščem nove.
Na voljo so 3-krake (kot prva vgradnja) in 6-krake: ima kdo kaj izkušenj, kako se obnesejo 6-krake? Pri ceni nekih strašnih razlik ni.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Če nimaš nobenega tepiha potem lahko katero koli nabaviš, če pa imaš tepihe, bo pa z 6 stransko na njih precej težje zapeljala, kot z 3 stransko. Me pa čudi, da ti to odletava, ker navadno to zdrži še pa še ......

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Nekaj malega je preprog, večina pa je parket/kamen. Metlice so se odškrnile na sredini, pri vpetju - sicer se še držijo zraven, a ne več pod pravim kotom.
OK, bom preveril in nabavil kak pameten komplet s filtri in obema krtačama.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Ni mi čisto jasno, kje je težava , sam imam tudi te metlice, morda bi bila najboljša ena slika, da jo objaviš tu gor, da nimaš morda ti tistih starih metlic ki so bile pred 3 in več leti in so se zvijale in lomile , ko za stavo, potem so pa te fleksibilne ven prišle in z njimi večinoma ni težav....

sad

Guru
24. avg 2007
21.040
9.682
113
Kje nabavljate filtre? Gledam malo po Ebay-u pa tisti kitajski že na sliki ne izgledajo ravno ok. Ima kdo link do kakšnega preizkušenega prodajalca solidnih filtrov?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
A se da 581 naštimat da sesa samo recimo 40min? Potem jo pa ročno odnesem v drug prostor.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Kje nabavljate filtre? Gledam malo po Ebay-u pa tisti kitajski že na sliki ne izgledajo ravno ok. Ima kdo link do kakšnega preizkušenega prodajalca solidnih filtrov?

Jaz enega dobro poznam
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
A se da 581 naštimat da sesa samo recimo 40min? Potem jo pa ročno odnesem v drug prostor.

Načeloma NE, na čas, lahko pa vrata vsa zapreš, dolžino sesanja prilagodi velikosti sobe in ko konča bo zažvrgolela in se ustavila..... takrat jo neseš v naslednjo sobo .............. sicer pa če imaš 581 uporabi senzorje, ki jih imaš, kot svetilnike in dosegel boš točno isto, sicer ni imelo smisla, da si ta hud model kupil, sedaj pa ga samo deloma uporabljaš.....

sad

Guru
24. avg 2007
21.040
9.682
113
evil.gif

In kakšne so kaj cene teh filtrov? Sam sem trenutno pri drugem, bo še za parkrat oprat, vendar sej fajn pripravit.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Sem končno lahko mal sprobal svojo 581 in ja super, pobere kar precej prahu, vendar me je kar nekaj stvari razočaralo:

- 25mm pragove med sobami ne zna preplezati (se mi zdi običajna višina praga v blokih na naših koncih), kar pomeni, da dejansko ne zna posesati celega stanovanja.
- Na tepihu, ki je vse skup nič (200x150) se konstantno ustavlja in prosi, da se ga prestavi.
- Na splošno hitro jamra, da mu kaj ne paše

Verjetno se bo treba malo navaditi na njegove muhe in temu ustrezno ravnati (a z majhnim otrokom je problem imeti nič po tleh). Le težavo pragov ne vem kako rešiti (razen če naredim "klančke", da bo lahko splezal gor).

Kovac74

Pripravnik
15. jun 2010
42
0
6
Vrhnika
Zdravo

Ali imaš slučajno črn tepih oziroma kakšne črne vzorce. Problem je v tem, da črno vidi kot luknjo in se mu potem zmeša. Rešitev je sicer malo trapasta, ampak deluje. Probaj s črnim lepilnim trakom prelepiti spodnje senzorje. Če pa imaš kakšne stopnice, pa tega ne delaj, ker bo šla čez.

lp Klemen

sad

Guru
24. avg 2007
21.040
9.682
113
Če bi prebral bi videl, da ga to včasih zmede. Črno/beli prehod. Baje se zalepi senzor pa je. Samo potem ti lahko po stopnicah pade, če jih imaš.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Nimam stopnic. Ok, ta problem bomo rešili. Še vedno mi ostane veliki misterij, kako čez 25mm pragove, verjetno nikakor, ker koleščki so na sredini, dvigne se pa tudi ne kar sam od sebe, da proba zajahati. Problem imam, ker so kuhinja, hodnik in kopalnica na isti ravno, potem sta pa pragova navzdol v dnevno sobo in spalnico. Očitno bo moral dock biti nekje v kuhinji, Pa bo imel zid pred spalnico in svetilnik pred dnevno. Sam potem spet ne bo znal nazaj v dock.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Ni mi čisto jasno, kje je težava , sam imam tudi te metlice, morda bi bila najboljša ena slika, da jo objaviš tu gor, da nimaš morda ti tistih starih metlic ki so bile pred 3 in več leti in so se zvijale in lomile , ko za stavo, potem so pa te fleksibilne ven prišle in z njimi večinoma ni težav....

Gre za Roombo 534, je iz 'Petrolove' prve serije, torej stara cca. 2 leti.
To, da je po tolikšnem času šla stranska krtačka, me niti ne moti, bi se pa rad pri nakupu izognil kakemu nekvalitetnemu izdelku (ne bom izpostavljal kopij ne originalov). Ob priliki ti jo bom poslikal, da vidiš, za kaj gre.

Sicer sem že na hitro naročil komplet treh na videz ugodnih trikrakih krtačk, ker je bil pritisk doma prevelik.
wink-1.gif

Mzi

Pripravnik
2. nov 2010
111
1
18
Pozdravljeni,

glede na to da sem nov na tem področju in da sem očitno alergičen na pršice(mačje dlake tudi) in imam v sobi tepison in da mi je zdravnik priporočil,da morajo drugi namesto mene sesati ta prostor vas prosim za mnenje ali je sesalnik iRobot 521,ki je v akciji v sparu ok ali je to sesalec za katerega lahko samo rečeš da sam sesa in ne ponuja ni i od iRobot-a. Zanima me tudi katerega priporočate,da bi kokr toliko uspešno odstranil pršice in mačje dlake za razmeroma dobro ceno ali žal pride v poštev samo 770 ali 780.

Hvala za vaše odgovore