Robotski sesalci

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
lej, oprosti ampak sem pogledal obe škatli včeraj in sta identični! Vsebina identična.

Ti govoriš o svojih izkušnjah, jst pa o svojih.

Ob priložnosti bom še razmontiral obe bateriji in poslikal, me prav zanima kaj bo notri.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
cene se pa že kar lepo spuščajo, bodo kmalu na nivoju kitajcev
zmaga.gif

Ti kar upaj, to ne bodo nikoli, razen, če bo Irobot svoje robote oskubil razno raznih funkcionalnosti ...., sem ravno včeraj na enem forumu prebral še o eni, ki mi ni bila znana in sicer zaprite Roombo ( od 5 generacije dalje, prej niso znale tega) nekam med noge stolov ali z kakimi drugimi lažjimi in premičnimi predmeti in Roomba bo edina med vso konkurenco ( razen še Samsunga) malo pribijala v npr. noge stolov, ravno toliko, da si naredi prostor, da uide iz pasti in ko sama vidi, da se predmet premika začne prav na lahko pribijati v njega toliko, da ga odmakne in uide, tega kitajčki polek mase drugih funkcij še niso osvojili...... in jasno ne morejo biti enakih cen, tudi kapacitete baterij so smešne in časi delovanja tudi pri kitajčkih , zalomi se pa navadno ob prvi izven garancijski okvari, ker delov ni ali pa so dragi............ za Roombo pa deli so, celo rabljeni, ker je zadeva razširjena in so celo kopije določenih delov ....... kar zniža ceno obratovanja.....
cheer.gif

Nazadnje urejeno:
22. jul 2007
13.413
1.666
113
124
-kupiš dva kitajca za ceno ene rombe, pa imaš rezervne dele - joke
-itak da je boljša, ampak konkurenca tudi ne spi
grims-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Evo, še edem uporabnik Roombe, model 660. Neverjetno kolk praha najde...presenečen in zadovoljen z nakupom.
smile-1.gif

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Vsi ki še cincate Bigabang ima več robotkov v zadnjem katalogu, večinoma se da dobiti boljše cene ne glede na vse pa ena cena izstopa in sicer za model 581 cena neverjetno ugodnih 389,90 eur in celo na 10 obrokov brez doplačil. Ta cena tudi meni nikakor ni jasna, pa poznam nabavne cene, domnevam, da se želijo zaloge 5 k rešiti, ko je prišla 6 ka, ki pa je med nami popolna 5 ka z drugim napisom in tem, da ima AeroVac košek poznan iz 5 serije in pa, da ima krtačni modul, ki je enak, kot na 7 seriji, čeprav gre za malenkostne razlike, je pa res, da kadar koli ob okvari kasneje lahko tak modul montirate na prav vsako 5 serijo.

Skratka za to ceno menim, da tudi v tujini ne dobite, posebej ob upoštevanju garancije, ki je 2 letna, v tujini 1 letna , poštnini in pa dejstvu, da podjetniki lahko vzamete robotka na firmo in gre v stroške in še ddv se odbija na čistilne aparate !

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
In 581 je boljša od npr. 630? Se ne spoznam, niti se nisem nikoli poglabljal. Torej za 2-sobno (upam, da bo čez kako leto tudi kaka soba več
smile-1.gif

Bi mogoče res nabavil robotsko pomočnico na obroke
smile-1.gif

Je to torej v tem trenutku best buy?

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Da 581 ka je precej boljša od 630, ke, ker ta ne podpira niti programiranja kdaj naj se zaštarta niti ne podpira svetilnikov. Podobna zamenjava, naj bi po opisu bila 650 ka in 660 ka, ki se razlikujeta v dodatni opremi. Žal pa se prodajalec in uvoznik, ne poglobi dovolj v zadevo, tako na svoji spletni strani danes 4.10.2012 navaja http://www.irobot.si/si/produkty/Roomba-660, da imata 650 in 660 priložen samo avtomatski navidezni zid, čeprav to ni res in po mojem gre za ali avtomatski zid ali svetilnik, kar sicer nedvoumno povedo v svojem ceniku, kjer za ta dva modela piše, da znata čistiti sobo po sobi, kar brez svetilnikov ne bi znala. Torej uvoznik Ralf Gartner popravite podatke na vaših www straneh za 650 in 660 model in dopišite, da vsaj iz slik verjetno podpirata tudi samodejen vklop ob določeni uri. Imata pa ta dva modela, ki sta primerljiva z 581 ko priložena samo po 1 navidezni zid / svetilnik, med tem, ko pri 581 ki dobite, kar 3 v kompletu. zadeva se sicer da dokupiti ni pa poceni. Upam, da sem kaj pomagal, če bi sam danes kupoval, bi šel po 581 ko, tja, kjer sem napisal en post nazaj.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
S sodelavcem sva se danes že lotila razmišljanja ali imava ženo/sebe dovolj rada za nakup 581ke
smile-1.gif

Glede na to, da imam doma že "navadni" sesalec za 300 EUR in da imam komaj 50 kvadratov stanovanja... je treba kar lep kup racionalizacije za upravičenost nakupa irobota za skoraj 400 EUR.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
660tka ima virtual wall in dodan cel set rezervnih delov.

Ali ima samo wall ali je to preklopni senzor, ki je lahko ali wall ali lighthouse ???

Torej je tak, kot na linku 3 slika samo wall : http://www.apartmenttherapy.com/irobot-roomba-530-unplggd-test-119152

ali je tak wall/svetilnik: http://www.robotshop.com/ProductPictureViewer.aspx?id=25003

Predvidevam, da je tak, kot na drugem linku, lahko le v beli barvi.

Evo, sem preveril. Je kar klasičen virtual wall. Ima samo tipko on in auto.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Kaj dobiš pri 581 iz BB?
2 wall-a?
Lahko s tem določiš, da ne sme v drug prostor? (kot navidezni zid med štoki vrat, ali kako drugače?
Lahko s tem določiš vrstni red prostorov?

sej vem, da si že napisal, samo si vmes pisal še o drugih modelih, tko da sem rahlo zmeden in vse te funkcije in modeli, pa vsi imajo skoraj isto ime - wall...
crazy1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.040
9.682
113
Ja, gre vendar random. Torej rabi več časa in baterije. Pri svetilniku pa lepo zaključi prostor in gre potem čez. Bolj optimalno.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Kaj dobiš pri 581 iz BB?
2 wall-a?
Lahko s tem določiš, da ne sme v drug prostor? (kot navidezni zid med štoki vrat, ali kako drugače?
Lahko s tem določiš vrstni red prostorov?

sej vem, da si že napisal, samo si vmes pisal še o drugih modelih, tko da sem rahlo zmeden in vse te funkcije in modeli, pa vsi imajo skoraj isto ime - wall...
crazy1.gif

Pri 581 dobiš 3 senzorje samovklopljive, ki so lahko vsak ali wall ali lighthouse.

wall = sem čez ta žarek nikoli ne smeš torej lahko določiš kam ne sme
lighthouse = sem čez smeš samo boš čez šel, ko najprej posesaš ta prostor, po meni se boš pa tudi orientiral in se lažje kasneje vrnil, ko končaš misijo in iščeš dockig.....

Za enostavna stanovanja ali manjša ni nujen svetilnik za bolj zapletena ali večja, pa je skoraj obvezen, navadno se pa uporablja enega ali dva, redko tri.

Nazadnje urejeno: