Robotski sesalci

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
in ljubezen med matofill in AndY1 je rojena
srce-1.gif

cheer.gif

Vidva kar, mi je kar kul da sta dva stručkota za roombe, ziher bom kdaj rabu kak odgovor na vprašanje pa bo vsaj en od vaju vedel odgovor
grin1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Med tema dvema definitivno 780 ! Bi pa tudi 581 bila OK. Stopnice seveda brez problema posesa, če so le dovolj globoke, težava je le, da ga moraš ti prestavljati z ene na drugo.....

Tegale pa prvič vidim, : Roomba 660

Cena je sprejemljiva...

corsol

Guru
11. mar 2010
3.001
971
113
Tudi mene zanima kakšna je nova serija 6xx.
Sem se odločal med enim od 5xx,.....sedaj pa vidim tud 6-ko....?????

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Nova ni nova .....,.saj poznate Reno Clio Storia .... to je na tak način, ro bot je enak, kot 5 serija ima AeroVac košek, ki so že bili na 5 seriji ima pa še CHM - krtačni modul enak, kot v / ki. Ker prvo so bili krtačni moduli za 7 ko ravno par mm drugačni, da ni šel v 5 ko ....., no sedaj so uvideli napako in to popravili in gredo zadnji tipi modulov za 7 ko tudi v 5 ko.... to je to, nekega bistvenega napretka, kljub vsemu ni.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Eto, danes sem naredil stress test baterije Roombe. Roomba je sesala od polne baterije, pa do rumene lučke 1h 55 minut. Ko je bila nova, je sesala 2h 10 minut. Roomba in baterija sta stari 1 leto in 9 mesecev.

Torej, če pustite Roombino baterijo, da se ohladi preden jo začnete polniti, vam bo po skoraj dveh letih delovala kot skoraj nova
smile-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.040
9.682
113
V bistvu je tukaj zgolj vprašanje kaj ti več pomeni. Udobje, da se ne ubadaš z Rombo razen, da ji prazniš košek ali tistih 60 EUR za baterijo na dve leti in prihranek pri elektriki, če jo polniš na nočni tarifi. Enim pač udobje več pomeni
wink-1.gif
.

No, meni se je baterija izgleda pobrala in je sedaj niti pod razno ne bom pustil več nenapolnjeno za več dni. Polnim jo pa na nočni tarifi celo noč.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Odvisno od tega, kaj razumes pod ubadanje. Kosek moras tudi izprazniti in krtace ocistiti, ne?

sad

Guru
24. avg 2007
21.040
9.682
113
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Odvisno od tega, kaj razumes pod ubadanje. Kosek moras tudi izprazniti in krtace ocistiti, ne?
Razumeti moraš, da imajo nekateri drugačne prioritete in se jim ne da za 60 EUR na dve leti zajeb... s tem kdaj Rombo polnit, itd.. Naštimaš timer in se ona vsak dan sprehodi po stanovanju, ko te ni, ti pa zvečer samo košek sprazniš. Enim pač to ustreza. Ne silit v njih s svojim načinom.
wink-1.gif
Kateri je pravi se mora pa vsak sam odločit.

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Nikogar ne silim, samo, vsaj meni, ni to nevem kakšno opravilo. Je pa tako, da nekomu, v teh časih, 60 EUR pomeni kar nekaj denarja. 60 EUR tukaj, 60 EUR tam, pa imaš Ampero
smile-1.gif

/hec

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
To je bull shit, moja se fila že 2 leti direktno na bazni, kamor gre sama. Sesa 5x na teden cca 50m2 po uro in pol. Slabšanje baterije se še ne pozna...Če ti je pa prevelik stroškek nabavit baterijo vsake par let, potem pa roombo prodaj...

Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Ne serjite ga z avtomatskim polnjenjem na bazni postaji, da se tja zapelje direkt ko konča! Če boste prakticirali to, se pripravite na redne nakupe novih baterij.
Umaknite bazne postaje. Če poženete Roombo, ko greste v službo, jo priklopite na štrom, ko pridete domov ali pa zvečer, ko je poceni tarifa.
Baterija se mora ohladiti na vsaj 30°C preden se začne polniti. Če mi ne verjamete, kako vroča je po eni rundi čiščenja, odprite spodnji pokrov takoj po čiščenju in potipajte baterijo.
Preberite se izkušnje uporabnikov v tej temi, ki niso upoštevali mojega nasveta. Moja Roomba je stara več kot 1 leto in pol in še vedno dirja naokoli z baterijo skoraj polne kapacitete.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Kot sem slišal na kitajskem, kjer jih izdelujejo v tamkajšnji proizvodno carinski coni.

Nazadnje urejeno:

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Kot sem slišal na kitajskem, kjer jih izdelujejo v tamkajšnji proizvodno carinski coni.

Dobr no; se popravljam;

Kje se da kupiti roombo po najnižji ceni?
smile-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik ForeignBreed pravi:
To je bull shit, moja se fila že 2 leti direktno na bazni, kamor gre sama. Sesa 5x na teden cca 50m2 po uro in pol. Slabšanje baterije se še ne pozna...Če ti je pa prevelik stroškek nabavit baterijo vsake par let, potem pa roombo prodaj...

Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Ne serjite ga z avtomatskim polnjenjem na bazni postaji, da se tja zapelje direkt ko konča! Če boste prakticirali to, se pripravite na redne nakupe novih baterij.
Umaknite bazne postaje. Če poženete Roombo, ko greste v službo, jo priklopite na štrom, ko pridete domov ali pa zvečer, ko je poceni tarifa.
Baterija se mora ohladiti na vsaj 30°C preden se začne polniti. Če mi ne verjamete, kako vroča je po eni rundi čiščenja, odprite spodnji pokrov takoj po čiščenju in potipajte baterijo.
Preberite se izkušnje uporabnikov v tej temi, ki niso upoštevali mojega nasveta. Moja Roomba je stara več kot 1 leto in pol in še vedno dirja naokoli z baterijo skoraj polne kapacitete.

Kaj naj rečem. Do sedaj sem bral take izkušnje uporabnikov, ki so filali direktno na bazni postaji, torej 6-12 mesecev. Sicer je pa v tej temi nekaj takih.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113

Tole pazite, ker ni od SLO uvoznika in nima garancije v Sloveniji, ker Irobot nima servisa v Sloveniji, zato vam kaka EU garancija ne pomaga nič. Ima pa servis uvoznik, za svoje prodane aparate, pa še to roboti v tujini imajo navadno garancijo 12 mesecev seveda tam, kjer je kupljen, navadno imajo precej manj zmogljive baterije NiCd 2500 mAH, isti modeli so pogosto z manj opreme in ja zato so cenejši, kar pa marsikoga zavede, potem pa misli, da je res poceni.....

Sploh pa ne kupujte tam, ker so dragi, pri nas je ceneje pa še DARILO ZRAVEN DOBITE !!!
aplauz.gif
http://www.mimovrste.com/artikel/3320055927/robotski-sesalnik-irobot-roomba-555-darilo-zoga

Nazadnje urejeno:

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
pa še to roboti v tujini imajo navadno garancijo 12 mesecev seveda tam, kjer je kupljen, navadno imajo precej manj zmogljive baterije NiCd 2500 mAH, isti modeli so pogosto z manj opreme in ja zato so cenejši, kar pa marsikoga zavede, potem pa misli, da je res poceni.....

sori to ni ravno res... imam enega kupljenega v nemčiji, in enega kupljenega za tastare v Sloveniji... razlika? Je ni, baterija se mi zdi da zdrži popolnoma enako (ko se mi bo ljubilo bom oba razstavil in preveril kaj piše na bateriji), kar se tiče opreme pa prav tako prodajaš buče ker je bilo v obeh škatlah ista oprema.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Bučk ne prodajam, če imaš čas pridi do mene, pa ti za primerjavo dve škatle prikažem od modela 520, kjer se že po prostoru v škatli vidi, da je oprema bila različna, za baterijo pa le poglej, v D in A, so sicer obe varianti, glede na to, da imam neprimerno več izkušenj z Irobotovimi izdelki ti svetujem, da bučke kar sam skonzumiraš !
wink-1.gif
Praviloma so slabše baterije v GB, F in verjetno še kje in jasno USA in ja odpri pa poglej sicer pa če bi samo malo različne irobotove spletne strani v različnih državah pogledal, bi videl kaj drži, morda najbolj očitne razlike so med USA in SLO.......